Дієтологи також порадили, як не переїдати за святковим столом.
Зелений чай з чорносливом і апельсинами, а також заміна консервованого горошку і кукурудзи в салатах на заморожені допоможуть уникнути набряків під час новорічних свят. Лікарі-дієтологи розповіли, як уникнути неприємних наслідків після надмірностей за столом, інформує Ukr.Media.
Замість покупних соків і солодких газованих напоїв лікарі рекомендують приготувати корисний напій.
Дві столові ложки зеленого чаю заварити літром гарячої води і настояти протягом години. Сто грамів чорносливу промити і залити гарячою водою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Після цього процідити чай, додати туди розм'якшений чорнослив, кілька кусочків апельсина, трохи натертого імбиру і для краси — свіжої м'яти. Цей напій позбавить від проблем з травленням, допоможе уникнути набряків, а також прискорить виведення продуктів розпаду алкоголю.
Дієтологи закликають відмовитися від хліба під час застіль, оскільки він, за їх словами, посилить процеси бродіння в кишечнику і призведе до підвищеного газоутворення.
Щоб знизити кількість солі в продуктах, дієтологи рекомендують відмовитися від консервації. Традиційні горошок і кукурудзу в банках вона порадила замінити свіжозамороженими сумішами, які є в кожному супермаркеті. Готувати їх нескладно — ошпарювати водою до готовності.
Експерти також вважають, що слід розмежувати вживання солодкого. Краще зробити окремий день з солодкими стравами — домашньою випічкою і десертами, але не змішувати їх з основним прийманням їжі.
Крім того, лікарі рекомендували дотримуватися питного режиму під час свят. Для здорової людини формула вираховується за формулою — 30 мілілітрів води на один кілограм ваги.
Набряки — це не надлишок рідини, а, навпаки, її недолік. Не варто випивати разом літр води. Порція за раз не більше 200 мілілітрів, інакше занадто велике навантаження на нирки. Така вода обміну речовин не допоможе.
Крім того, експерти зазначили, що перед святковим застіллям не варто сидіти на дієтах або влаштовувати розвантажувальні дні. Розвантаження краще зробити на наступний день після застілля. Почати святкову трапезу дієтологи порадили з овочів.
Не ставтеся до цього як до їжі, а сприймайте як ліки. 150-200 грамів салату зі свіжих овочів перед початком трапези допоможуть не переїдати. Головне без майонезу. Допускається олія. Це можуть бути будь-які овочі в нарізці. Через п'ять хвилин можна приступити до основної трапези. Салат наситить організм клітковиною і вітамінами, а також забезпечить відчуття ситості.
Джерело: ukr.media