Як їжа впливає на запах тіла людини

Щоб добре пахнути, треба вживати правильні продукти – ця закономірність багато разів доведена і багато разів підтверджена.

Сироїдіння краще дезодоранту. Практично всі люди, які захоплюються сироїдінням, відзначають, що у них потовиділення стає нейтральним і неприємний запах поту не турбує їх ні під час інтенсивних фізичних тренувань, ні в найсильнішу спеку. Пояснюючи цей факт, сироїди порівнюють запах позавчорашньої вареної картоплі, м'яса і макаронів – і запах таких же позавчорашніх свіжих фруктів.

Природно, що свіжі фрукти будуть пахнути добре і через тиждень, чого не скажеш про продукти, піддані термічній обробці. Відповідно, що людина з'їсть, запах того і отримає разом з виділеним з організму потім. При цьому треба робити знижку на те, що з'їдена їжа довго "подорожує" по тілу – години 2-4 проводить в шлунку, ще годин 6 в тонкій кишці, а в товстій кишці може пробути 15 і більше годин. І запах тому буде не як зі сковорідки, а… не свіжий. Проте не кожна людина морально готова перейти на сироїдіння. Але досвідом цієї школи харчування скористатися варто. Наприклад, в період сильної спеки, перед тренуваннями в спортзалі, напередодні побачення варто віддати перевагу свіжим овочам і фруктам, а не солоним, перченим, смажених страв. Останні, до речі, підсилюють вироблення поту, отже, і неприємний запах поту теж стає сильнішою. Просто тому, що його стає більше.

На службі феромонів. Летючі речовини, що виділяються шкірою і статевими органами людини – феромони – впливають на наші симпатії й антипатії. Так, атрактанти приваблюють, притягують до себе, а репеленти, навпаки, відштовхують. І чим більше людина виливає атрактантів, тим більше вона приваблива для протилежної статі. Звичайно, роль феромонів не тільки в цьому. Вони ще покращують дихальну функцію, підсилюють вироблення антитіл, захищають організм від мікробів, підвищують настрій. При цьому феромони на рівні свідомості не сприймаються як запахи. Але особлива область слизової в передній частині носа вловлює феромони і посилає імпульс у мозок. Існують продукти, постійне вживання яких збільшує або знижує вироблення атрактантів. Кращими блюдами для вироблення феромонів вважаються нежирне м'ясо і морепродукти, молоко і ікра. Погано позначаються на запаху тіла і виробленні феромонів будь – які копченості та солоності, гострі страви, цибуля і часник. Йогурти, торти, а також будь-які кулінарні вироби з пряним запахом не стимулюють збудження. Корисні для вироблення феромонів кріп, петрушка, селера, яблука, цитрусові, персики, ананаси, дині.

Виробленні відразливих феромонів – репелентів – сприяють різні сири, булочки, піци, копченості. Сексуальна привабливість і запах тіла не раз ставала предметом досліджень і експериментів а-ля "Їжа і запах тіла – де зв'язок?" Так, доктор Алан Хірш у своїй книзі "Запах сексу" поділився результатами свого експерименту, в ході якого з'ясувалося, що жінкам не подобається запах смаженого м'яса, вишні та чоловічого одеколону, а найбільше збудження у прекрасної статі викликав чоловік, який пахне… огірками.

Не хлібом єдиним. Не тільки їжа, але і питво впливає на запах тіла людини. Так, відвари з шавлії, кореня дягелю та женьшеню покращують запах тіла, а солодкі, газовані напої, навпаки, погіршують. Все ще дивуєтеся: "Їжа і запах тіла – де зв'язок?" Згадайте вічне: ми-то, що ми їмо…

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *