Які овочі та фрукти їсти навесні: користь для організму

Для здоров'я людині важливо дотримуватися природних ритмів у раціоні харчування. Так навесні корисно їсти більше продуктів із клітковиною. Експерти рекомендують їсти більше зелені, а також певні овочі та фрукти, інформує Ukr.Media.

У весняний раціон слід включити кріп, петрушку, листя салату, селеру, пір'я цибулі та шпинат. Їх можна додавати в готові страви та салати із заправкою з рослинних олій. Це важливо, бо в зелені містяться вітаміни А, С, РР, необхідні для імунної та серцево-судинної системи, зазначають фахівці.

Також експерти радять включити в раціон спаржу. Найкраще очищати її від грубої шкірки і нарізати в салат, а також можна варити в підсоленій воді з цукром і вершковим маслом. У цьому овочі є вітаміни А, С, магній, РР, Е і групи В, завдяки чому спаржа стимулює кишківник, знижує рівень цукру і бореться із запаленнями.

Поповнити нестачу вітамінів також допоможе щавель, редис, багаті залізом, фосфором, клітковиною, вітамінами.

З фруктів фахівці рекомендують за відсутності протипоказань робити акцент на цитрусових — лимонах, апельсинах, помело, грейпфрутах і лаймах. Вони цілюще впливають на імунітет, заспокоюють нервову систему і підіймають настрій. Бажано також один раз на день з'їдати банан — цей фрукт багатий на калій, марганець, вітаміни Е і В6.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *