Експерти виявили, чому дешевий чай завдає багато шкоди здоров’ю людей

Варто купувати лише якісний чай.

Не варто купувати і пити дешевий чай — тести продуктів показують, що багато дешевих сортів містять речовини, небезпечні для здоров'я, інформує Ukr.Media.

Експерти попереджають, що у чаях низької якості можуть міститися сліди піролізидинових алкалоїдів — токсичних речовин рослинного походження. Ці токсини виробляється дикими рослинами для захисту від хижаків: наприклад, подібні сполуки містяться у полину. За умови масового виробництва такі рослини іноді непомітно проростають між чайними кущами і випадково обробляються на виробництві.

Якщо чай, у який потрапили частинки піролізидинових алкалоїдів, вживається у великій кількості, це збільшує ризик отруєння, пошкодження печінки, раку.

Фахівці розповіли, що небажані рівні названих токсинів виявлялися у дешевих видах чаю — наприклад, у ромашковому, зеленому.

Також у дешевих чаях виявлялися пестициди, метали (свинець, алюміній), залишки мінеральних олій. Дослідники рекомендують купувати чай перевірених виробників.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *