Нутриціологи розповіли, у який час доби найкорисніше вживати крохмалисті коренеплоди, інформує Ukr.Media.
За словами експертів, картоплю найкраще їсти в обід, оскільки в ній міститься велика кількість крохмалю.
Крохмалисті овочі допомагають зробити будь-яке приймання їжі об'ємнішим, щільнішим і ситнішим, і до них належить не тільки картопля — це ще й буряк, гарбуз, морква і навіть кабачки. Такі коренеплоди — хороший варіант для перекусу в середині дня, пояснили нутриціологи.
Фахівці стверджують, що в картоплі міститься багато корисних мікроелементів, які підтримують роботу організму. Однак важливо стежити за нормою і часом вживання овоча, оскільки надмірна кількість крохмалю може призвести до підвищення рівня цукру в крові та порушення метаболізму.
Крім того, деякі дієтологи радять не їсти крохмалисті продукти в "голому" вигляді, а додавати до них білок і овочі. Наприклад, салат зі свіжих овочів або шматочки запеченої червоної риби.
Джерело: ukr.media