Ці продукти, обов’язково потрібно їсти разом і ось чому

Їжте їх разом і буде вам щастя.

Погодьтеся, всі ми любимо поїсти і чим смачніше їжа, тим, природно, краще, передає Ukr.Media. Але напевно мало хто знає, що від правильності поєднання продуктів у страві залежить і її смак, який може бути зіпсований через те, що інгредієнти один одному зовсім не підходять. Щоб у вашому животі був мир і спокій, а настрій не псувала важкість у шлунку, візьміть на озброєння ці 20 поєднань продуктів, які є ідеальною парою.

Помідори + оливкова олія

Готуєте салат з помідорів? Обов'язково додайте в список інгредієнтів оливкову олію. В томатах у великих кількостях міститься антиоксидант лікопін. Він відповідає не тільки за червоний пігмент улюбленого овоча, але і знижує ризик виникнення і розвитку онкології. Найкраще лікопін засвоюється при розчиненні в жирах. Для цих цілей краще всього використовувати саме оливкова олія.

Лосось + капуста

Кращий гарнір до червоній рибі — це листова капуста. Білокачанна, червона, пекінська, кейл — вибирайте будь-яку. В лососеві міститься велика кількість кальцію, який сприяє кращому засвоєнню вітаміну D. По щасливою випадковості капуста багата саме цим вітаміном, в якому мільярди людей по всій земній кулі відчувають нестачу. Вийде прекрасний гастрономічний дует.

Яблука + гіркий шоколад

Є такі солодощі, які можна вживати без найменших докорів сумління. Наприклад, яблука у гіркому шоколаді. У яблуках міститься кверцетин, а в гіркому шоколаді — катехіни. Разом ці речовини зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і перешкоджають утворенню тромбів. Здоров'я серцево-судинної системи — поважна причина з'їсти зайвий десерт.

Капуста кейл + мигдаль

Поживні салати абсолютно завжди сстановятся прекрасним варіантом перекусу. А якщо інгредієнти підібрані грамотно, то таке блюдо ще й відрізняється особливою користю. Поєднуйте капусту кейл з мигдалем. В капусті кейл міститься величезна кількість мікронутрієнтів. Продукт цілком самодостатній, але всі ці корисні речовини набагато краще засвояться разом з жирами, яких так багато в мигдалі.

Лосось + часник

Ще один ідеальний компаньйон для лосося — часник. Останній є справжнім природним антибіотиком. У його складі присутні понад 150 біологічно активних речовин. Вони вдало доповнюють лосось. Канадські вчені довели, що ця пара продуктів зміцнює серцево-судинну систему і знижує рівень холестерину в крові.

Помідори + брокколі

Прагнете підвищити поживну цінність помідорів? Доповніть їх життєрадісною капустою брокколі. Американські вчені провели експерименти на тваринах і прийшли до цікавих висновків. Якщо раціон на 10% складається з брокколі і на 10% — з томатів, ризик виникнення і розвитку онкології знижується на 52%. Окремо брокколі і томати такі вражаючі результати не показували.

Куркума + чорний перець

Дивовижний мікс являють собою куркума і чорний перець. Використовуйте таке поєднання приправ як можна частіше, щоб підвищити захисні сили організму, зміцнити імунітет, м'яко очистити організм і поліпшити роботу травної системи. В куркумі міститься антиоксидант куркумін, який набагато краще засвоюється організмом разом з чорним перцем.

Болгарський перець + чорна квасоля

Для різноманітності спробуйте приготувати фаршировані болгарські перці не з фаршем, а з чорною квасолею. Ці інгредієнти вдало поєднуються і гармонійно доповнюють один одного. Чорна квасоля — цінне джерело заліза. При надходженні в організм засвоюється лише від 5 до 20% цієї речовини. Ця цифра зросте у 6 разів, якщо залізо доповнить вітамін С, який в надлишку міститься в червоних болгарських перці.

Цільнозернові + ріпчаста цибуля

Цільнозернові продукти багаті цинком і залізом. Щоб ці мінерали краще засвоїлися організмом, варто доповнити їх сіркою. Вона руйнує зв'язки в цих речовинах, які заважають їм всмоктуватися в кров і потрапляти в нужденні органи.

Брюссельська капуста + оливкова олія

Готуйте брюссельську капусту разом з оливковою олією. Вийде не тільки смачне, але і дуже корисна страва. У складі брюссельської капусти присутній вітамін К, який сприяє кращій згортання крові і формує кісткову тканину. Цей вітамін краще засвоюється організмом, якщо він з'єднаний з жирами. А їх дуже багато в оливковій олії.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *