Ці 6 наукових фактів говорять про те, що яблука дійсно корисні для здоров’я

Про користь яблук для здоров'я людей говорять кілька наукових фактів.

Багато людей напевно чули приказку: "Одне яблуко на день відлякує лікаря". Вчені перевірили, чи дійсно яблука є незамінними фруктами для людини. Подібно до щоденного вживання бананів, позитивні ефекти від постійного вживання яблук мають далекосяжні наслідки для вашого тіла і розуму. Це звичка, за яку ваш організм напевно буде вам вдячний, інформує Ukr.Media.

Зниження ваги

Немає нічого кращого, ніж знайти закуску, яка може допомогти знизити вагу, і яблука безумовно є такими. Річ у тім, що яблука містять два основних компоненти, які допомагають впоратися з голодом — клітковина і вода. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Appetite, люди, які їли яблучні скибочки перед їжею, відчували себе більш ситими і з'їдали у середньому на 200 калорій менше, ніж ті, хто не їв яблучні скибочки. Це гарний знак для тих з нас, хто намагається схуднути.

Поліпшення неврологічного здоров'я

Попри те, що дослідження досі проводилися тільки на тваринах, результати є багатообіцяючими і для людей. Дослідження 2019 року на щурах, опубліковане у журналі Clinical Nutrition Experimental, виявило зв'язок між кверцетином, що міститься у яблуках, і його нейропротекторним впливом на мозок. Як виявилося, вміст яблук допомагає нейронам у мозку залишатися живими і продовжувати функціонувати, що є надзвичайно важливою роботою і, безумовно, приводом почати перекушувати яблуками.

Зміцнення імунної системи

Вживання яблук також може допомогти зміцнити вашу імунну систему. Знову ж таки, ми повинні дякувати за це кверцетину, який міститься у шкірці яблука. Він не лише зміцнює імунну систему, але й зменшує запалення, тому переконайтеся, що ви не відрізали шкірку перед їжею.

Зниження ризику розвитку серцевих захворювань

Є багато продуктів, які можуть сприяти здоровому серцю, і хоча яблука не відомі своїми корисними для серця властивостями та часто залишаються поза списком, користь від них величезна. Показано, що яблука не лише знижують ризик розвитку серцевих захворювань, але й флавоноїди, що містяться у яблуках, також пов'язані з 20 % зниженням ризику розвитку інсульту. Це дуже важливо. Крім того, яблука містять розчинні волокна, які допомагають знизити рівень холестерину.

Оздоровлення кишківника

Те, що часто не береться до уваги, коли мова заходить про загальне здоров'я — це ваш кишківник. Якщо ви хочете зрозуміти чому у вас болить живіт, з'являються здуття живота, закреп, кишківник повинен бути першим місцем, куди ви маєте подивитеся. Пектин, пробіотик, який міститься у яблуках, як було помічено, має важливе значення у підтриманні здоров'я кишківника.

Зниження ризику розвитку діабету

Вживання лише декількох яблук на тиждень чинить позитивний вплив на зниження ризику розвитку діабету 2 типу. Однак щоденне вживання яблук може мати ще більший вплив. Дослідження показали, що ті, хто з'їдав яблуко щодня, знижували ризик розвитку діабету 2 типу на 28 % порівняно з тими, хто відмовлявся від фруктів.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *