В чому шкода локшини моментального приготування.
Використання локшини моментального приготування вважається оптимальним варіантом для тих, у кого немає часу або бажання на приготування повноцінної страви. Існує як мінімум 3 причини, які здатні змусити відмовитися від подібного виду «ласощів», інформує Ukr.Media.
Небезпека харчових добавок
Багато любителів локшини моментального приготування впевнені, що якщо такий продукт пройшов сертифікацію, то він безпечний для вживання. Основна шкода його включення в раціон пов'язана з численними харчовими добавками, які виробник включає до складу для посилення смаку і різноманітності лінійки продукції. Вони включають різні види консервантів, підсилювачів смаку і штучних барвників.
Одним з найнебезпечніших компонентів вважається глутамат натрію, який присутній практично у всіх видах локшини. Він використовується в якості ефективного консерванту і здатний негативно відбиватися на здоров'ї людини. Добавка заглушає рецептори смаку, призводить до зниження рівня глюкози і посилення почуття голоду. Вона призводить до порушень функціонування нервової системи і погіршує зір.
Порушення роботи внутрішніх органів
У локшині швидкого приготування присутній діацетат натрію, лимонна, оцтова і молочна кислота. Подібні речовини здатні викликати подразнення слизової, провокувати гастрити і виразкові хвороби. Вони виступають справжньою "міною" уповільненої дії і несуть реальну загрозу для людей, схильних до захворювань шлунково-кишкового тракту.
Наявність гострих спецій і приправ також провокує різні патології органів травлення. Нерідко такі інгредієнти сприяють бажанню з'їсти більше через стимулювання апетиту. У локшині швидкого приготування завжди багато солі, що призводить до затримки в організмі рідини і порушення водно-сольового балансу. В результаті у людини з'являються проблеми з тиском, збільшується ризик виникнення набряків і захворювань нирок.
Недостатній вміст корисних речовин
Основним інгредієнтом в локшині швидкого приготування виступає борошно з пшениці. Воно відрізняється бідним складом мікронутрієнтів, а при постійному вживанні такого продукту в організмі неминуче виникає дефіцит вітамінів.
До складу локшини входить пальмова олія, яка містить багато насичених жирів. Вони провокують утворення атеросклеротичних бляшок, провокують проблеми з судинами і системою кровообігу. Негативним наслідок регулярного харчування таким продуктом може стати розвиток атеросклерозу і тромбозу.
Локшину моментального приготування не можна назвати продуктом для здорового харчування. Нею можна перекусити у виняткових випадках, але для використання на регулярній основі і включення в постійний раціон вона не підходить.
Джерело: ukr.media