«Бджолиний хліб»: що це таке і чим він корисний для здоров’я людей

Користь перги для організму.

Що ж називають бджолиним хлібом? Кожен бджоляр скаже — це перга, що володіє масою корисних і цілющих властивостей. Її бджоли виробляють саме з квіткового пилку, щоб вигодовувати потомство навесні. Але в чому полягає її користь для організму людини?

Користь перги для організму

У медицині цей продукт застосовують у рамках терапії багатьох патологічних захворювань. І все тому, що в її складі присутні 16 корисних амінокислот, 13 жирних кислот, а також група вітамінів Е і С, Д і В, залізо та йод, цинк і калій. Плюс до всього, в складі присутні каротини і гормоноподібні сполуки, інформує Ukr.Media.

Все це в своєму поєднанні надає яскраво виражений сприятливий ефект на організм.

Підвищує захисні сили організму, зміцнює імунітет, пригнічуючи ріст і розвиток патогенних мікроорганізмів.

Прискорює метаболізм і допомагає відновити енергетичний баланс, тонізує та прискорює кровотік, і нормалізує роботу центральної нервової системи.

Допомагає нормалізувати рівень цукру і холестерину в крові, нормалізує гормональний фон, тим самим цілюще впливаючи на ендокринну систему.

Допомагає поліпшити стан і функціонування репродуктивної системи.

Допомагає уповільнити процес старіння, прискорюючи при цьому метаболічні процеси.

Допомагає запобігти появі злоякісних/доброякісних новоутворень.

Також перга чинить на організм антигістамінний вплив, покращує роботу травної системи. Усе це доброчинно позначається на всьому організмі, внутрішніх органах і системах, їх роботі.

При всьому цьому перга набагато менше, ніж інші продукти бджільництва, викликає алергію. І відповідно, її можна вводити в раціон як дорослим, так і дітям.

Як правильно вживати пергу?

Щоб перга приносила максимум користі — її треба правильно вживати, в іншому разі вона завдасть більше шкоди. Оптимально приймати її тільки місячними курсами з перервою в кілька тижнів — її просто треба розсмоктувати перед їжею. При цьому запивати її гарячими напоями не рекомендовано, оскільки від цього втрачаються її цілющі властивості.

Якщо даний продукт приймають в рамках курсу терапії — тривалість і обсяг вживання варто узгодити з лікарем. Плюс до всього, її з обережністю варто приймати всім пацієнтам з онкологією, міомою матки і Базедовою хворобою. Не рекомендована вона і пацієнтам з підвищеною збудливістю, як і непереносимістю продуктів бджільництва.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *