Вони є просто необхідною частиною нашого раціону.
Наука стверджує: "Ви потребуєте жиру у своєму раціоні". Ви просто повинні переконатися, що ви споживаєте правильний вид – корисні жири і потрібну їх кількість, інформує UkrMedia.
Що таке корисні жири?
Не так вже й давно провідні експерти в галузі охорони здоров'я вважали, що все, що стосується жиру є шкідливим для вашого здоров'я. Але, на щастя! – виходячи із досліджень виникає теорія, котра доводить, що насправді все протилежне, щоб бути правдою: певні типи жиру взагалі покращують наше здоров'я. Більша частина цього "корисної жирової" науки зосереджується на двох основних категоріях ненасичених жирів – мононенасичених жирах (MUFA) та поліненасичених жирах (PUFAs). PUFAs, які включають омега-3 жирні кислоти, допомагають регулювати запалення і, здається, відіграють велику роль у всьому організмі – від здоров'я серця до настрою та відчуття щастя. MUFA може знизити рівень холестерину та підвищити самопочуття. MUFA також, як виявляється, спрямовують і зменшують небезпечний жир, що зосереджений на животі, який пов'язаний з порушеннями обміну речовин. Ці ненасичені жири для вас є критично важливими, для вашого здоров'я в цілому – від голови до кінчиків пальців, і ось деякі підказки, які вам, можливо, доведеться використати, щоб ввести "корисні жири" в повсякденне харчування.
Ви маєте проблеми з втратою ваги
Це звучить цілком неймовірним, але вам потрібно споживати жир, щоб спалити жир. Вживання невеликої кількості ненасичених жирів при кожній їжі допоможе вам відчувати ситість у шлунку протягом більш тривалого періоду часу, і, тому ви споживатимете менше їжі в цілому. Коли справа доходить дебатів щодо втрати ваги завдяки знежиреним продуктам та продуктам низьким вмістом вуглеводів,, то найновіша наука абсолютно схвалює дієти з низьким вмістом вуглеводів. Рандомізоване дослідження Національного інституту здоров'я нещодавно виявило, що люди, котрі дотримувались дієти з низьким вмістом вуглеводів втратили більшу вагу, ніж ті люди, котрі використовували дієти з низьким вмістом жиру, за період в 12 місяців.
Ви завжди голодні
Якщо вставши з-за обіднього столу, незабаром вас знову турбує відчуття голоду та вас знову тягне чимось перекусити, можливо, ви просто не споживаєте "корисні жири", які допомогають вам заповнити шлунок та отримати відчуття ситості. Дослідження 2009 року, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, вимірює ефект від споживання різних видів жирів за насиченістю та вживанням їжі, серед іншого. П'ятнадцять суб'єктів споживали різні види жиру під час їжі, або взагалі його не вживали. Результати показали, що учасники дослідження, які споживали ненасичені жири, відчували себе більш ситими після кожного прийому їжі. Звичайно, харчування більшою кількістю клітковини або споживання пісного білка може також допомогти запобігти відчуттю голоду.
Ви маєте надзвичайно суху шкіру
Це не від сонця, погоди чи відсутності лосьйону, то чому ж ваша шкіра завжди суха? Це може бути пов'язано з відсутністю корисних жирів у вашому раціоні – саме так вважають дерматологи. Всі ваші клітини шкіри ніби обгорнуті захисними мішечками жирів, що допомагає захистити шкіру від висихання та зневоднення, а також допомагає уникнути шкідливих речовин у вашому середовищі. Якщо у вас є проблеми з подібним бар'єром на шкірі, шкіра виглядає і відчувається сухою на дотик, і може бути більш схильною до появи екземи. У важких випадках ваша шкіра може фактично зовсім розтріскатись і кровоточити. Споживання більшої ненасичених жирів може змінити цю тенденцію, але не перестарайтесь, адже це повинно статись поступово.
У вас недостатньо енергії
Ваше серце отримує 70% свого палива з жиру, який забезпечує його енергією – відзначають кардіологи. Жири забезпечують 9 калорій на грам, що більш ніж удвічі перевищує калорії, що знаходяться в одному грамові вуглеводів або білків. Так, це означає, що в авокадо є більше калорій, ніж у яблуці, але якщо ви постійно відчуваєте, що у вас порожній шлунок, це може означати, що час для більш (корисних) жирних закусок.
У вас проблеми з концентрацією уваги
Ваш мозок складається із 60% жиру, і йому потрібен жир для того, щоб він працював найбільш ефективно. Дієта з високим вмістом мононенасичених жирів, які ви можете знайти в таких продуктах, як оливкова олія, сафлорова олія, горіхи та горіхові масла, збільшує вироблення нейротрансміттера ацетилхоліну, що важливо для функціонування процесів навчання та пам'яті.
Вітаміни, які ви вживаєте, не ефективні
Ви переконались, що ви вживаєте продукти, багаті на вітаміни A, D, E і K, але, можливо, ви не користуєтесь їх корисними перевагами. Без належної кількості вітаміну А, у вас можуть бути, наприклад, сухі очі і шкіра; без достатньої кількості вітаміну С, ваші рани будуть довго загоюватись, а на шкірі виникатимуть синяки. Всі чотири цих вітаміни потребують жирів для того, щоб вони нормально поглинались організмом та засвоювались належним чином.
Вам постійно холодно
Чайки мають додаткове покриття жиру на шкірі не без причини, адже океан – це прохолодне місце. Ви також повинні мати невеликий шар жирової ізоляції під шкірою, щоб регулювати вашу внутрішню температуру. Якщо ви завжди відчуваєте холод, і вам, здається, не вистачає додаткового шару на шкірі, напевне настав час, щоб збільшити кількість споживання авокадо, горіхів, насіння та інших жирних продуктів.
Джерело: ukr.media