Як правильно їсти шовковицю: дієтолог попередив про приховану загрозу

Мало хто з дачників серйозно ставиться до шовковиці, а все тому, що у домашніх заготовках вона практично не використовується.

Ягоди здебільшого вживають у свіжому вигляді, але не всі знають, як правильно, повідомляє кореспондент Біловини з посиланням на інтерв'ю лікаря Павлової виданню News.ru.

Лікар загальної практики Олена Павлова розповіла, що якщо є ягоди шовковиці на голодний шлунок, можна зіткнутися з низкою неприємних наслідків.

Шелковица
Фото: Pixabay

Слід пам'ятати, що шовковиця у великих кількостях і голодний шлунок може викликати симптоми харчового отруєння.

Так можуть виникнути проблеми із травленням – нудота, діарея, блювання.

А в іншому, шовковиця, або шовковиця, не становить небезпеки.

Більше того, вона багата на вітаміни групи B, а також C і K 2 .

До її складу входять калій, магній, залізо та антиоксиданти, що робить ягоду корисною для серця та судин.

Вона покращує зір, зміцнює імунітет, позитивно впливає на травлення за рахунок вмісту клітковини.

Крім іншого, у ягід цього дерева низький глікемічний індекс.

А це означає, що шовковицю можна вживати пацієнтам із цукровим діабетом.

Читайте також

  • Вашому волоссю позаздрять моделі з реклами: потрібно лише приготувати цю домашню маску з ефектом зростання
  • Яка кава очищає судини найкраще: підсумок 20-річного дослідження
No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *