Мало хто з дачників серйозно ставиться до шовковиці, а все тому, що у домашніх заготовках вона практично не використовується.
Ягоди здебільшого вживають у свіжому вигляді, але не всі знають, як правильно, повідомляє кореспондент Біловини з посиланням на інтерв'ю лікаря Павлової виданню News.ru.
Лікар загальної практики Олена Павлова розповіла, що якщо є ягоди шовковиці на голодний шлунок, можна зіткнутися з низкою неприємних наслідків.

Слід пам'ятати, що шовковиця у великих кількостях і голодний шлунок може викликати симптоми харчового отруєння.
Так можуть виникнути проблеми із травленням – нудота, діарея, блювання.
А в іншому, шовковиця, або шовковиця, не становить небезпеки.
Більше того, вона багата на вітаміни групи B, а також C і K 2 .
До її складу входять калій, магній, залізо та антиоксиданти, що робить ягоду корисною для серця та судин.
Вона покращує зір, зміцнює імунітет, позитивно впливає на травлення за рахунок вмісту клітковини.
Крім іншого, у ягід цього дерева низький глікемічний індекс.
А це означає, що шовковицю можна вживати пацієнтам із цукровим діабетом.
Читайте також
- Вашому волоссю позаздрять моделі з реклами: потрібно лише приготувати цю домашню маску з ефектом зростання
- Яка кава очищає судини найкраще: підсумок 20-річного дослідження