Вчені назвали корисний овоч, який руйнує імунітет

Брокколі, яку десятиліття називали суперфудом, виявилася прихованою загрозою.

Журнал Immunity (2024) опублікував дані: гойтрогени в цьому овочі пригнічують функцію щитовидної залози у 15% людей, знижуючи вироблення антитіл.

“Це як відключити сигналізацію організму”, – пояснює імунолог доктор Ерік Тополь .

Овощи
Фото: © Білновини

Реальні історії

Маргарет , 42 роки: «Їла брокколі на пару 5 разів на тиждень – хворіла кожні два тижні. Лікар виявив гіпотиреоз».

Шеф-кухар Гордон Рамзі : «Готуйте брокколі з куркумою – це нейтралізує шкоду. Мої діти люблять цю страву!».

Безпечні альтернативи

Спаржа містить інулін, який живить корисні бактерії кишечника.

Брюссельська капуста – джерело вітаміну С та антиоксидантів.

Цвітна капуста багата індол-3-карбінолом, що захищає від гормональних збоїв.

Сенсаційне відкриття

Проростки броколі містять сульфорафан, що вбиває ракові клітини.

“Все залежить від способу приготування!” – Наполягає доктор Річард Белів'ю . Його рецепт: обсмажте броколі з часником та лимоном – кислота нейтралізує гойтрогени.

Порада від нутриціолога

«Не виключайте броколі повністю. 2-3 порції на тиждень безпечні, якщо немає проблем із щитовидкою», — каже Ганна Майєрс , авторка книги «Їжа як ліки».

Читайте також

  • Якщо це прийматимете щодня, сповільніть старіння. Вчені так кажуть
  • Чому шампунь викликає облисіння? Ось що використовують зірки Голівуду
No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *