Тренди здорових перекусів в 2021: що з’їсти у перерві

Здорові перекуси: тренди у 2021 © Depositphotos

Локдаун, заклики залишатися вдома сильно вплинули на спосіб життя і звички українців за останній рік. Так, наші співвітчизники стали більше дбати про здоров’я та приділяти більше уваги харчуванню. Саме ці теми і піднімалися на онлайн-конференції “Тренди здорового перекусу”, яка була організована за підтримки компанії PepsiCo Ukraine.

Які продукти найчастіше купують українці

За рік пандемії українці почали приділяти більше уваги своєму харчуванню, зазначила Сніжана Абдулліна, комерційна директорка компанії Nielsen Ukraine. Під час карантину, близько 44% від опитаних співгромадян зазначили, що стали більше готувати, а ще 38% — поскаржилися, що набрали зайву вагу. Тому не дивно, що під час свого останнього походу в магазин число продуктів здорових категорій збільшилось. 

Збалансоване харчування: які продукти потрібно вживати © Depositphotos

Які корисні продукти покупають українці:

  • 63% опитаних купили свіжі продукти (овочі, фрукти, м’ясо, морепродукти),
  • 61% — молочну продукцію,
  • 27% — соки і напої з вмістом соку,
  • 26% — мінеральна вода,
  • 7% — фруктові снеки і злакові батончики.

Для українців також важливо, щоб корисний продукт був приємним на смак, містив якісні інгредієнти. Також споживачі готові шукати корисну альтернативу звичайним продуктам. У тому числі і молочну продукцію з натуральним складом і без цукру.

Здоровий перекус: що можна з’їсти під час перерви

Одним з видів турботи про своє здоров’я є раціональне (здорове) харчування, каже лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. Воно має в себе включати овочі, корисний білок, цільні зерна, фрукти і ягоди, молочні продукти і воду. До того ж молочні продукти дуже важливі для правильного раціону, оскільки в них міститься легкозасвоюваний кальцій, норма споживання якого зростає з віком. Йогурт є відмінним продуктом, який можна додати в свій денний раціон, як доповнення до прийому їжі і як перекус. Адже йогурт — це джерело кальцію, тваринного білка, калію, заліза, вітамінів А, С, групи В. Користь йогурту обумовлена ​​наявністю живих культур кисломолочних бактерій.

Слідуючи європейським трендам (велика частина новинок виходить без доданого цукру або ж з його меншим вмістом), компанія “Слов`яночка” випустила лінійку йогуртів, які можуть послужити відмінним перекусом під час робочого дня. За словами керівника молочного бізнесу компанії PepsiCo Асель Сетенової, українці можуть обрати класичний (без вмісту цукру), а також йогурт з полуничним або персиковим смаком (вміст цукру в них скорочено на третину). Ці йогурти дійсно можуть стати здоровим перекусом, бо не містять консервантів і барвників.

Раніше ми розповідали, як приготувати безлактозний сир вдома.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *