Яскравий та смачний торт стане чудовим завершенням святкового столу на Новий рік 2024. А щоб він був ще й оригінальним, пропонуємо його приготувати самостійно. Зібрали 20 найрізноманітніших новорічних рецептів, тобі залишиться лише прикрасити готовий торт на власний розсуд!
Зміст
1. Торт Наполеон
Наполеон давно став новорічною класикою.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 400 г борошна, 250 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 200 г сметани, 1 ч.л. гашеної оцтом соди.
Для крему: 800 мл молока, 4 яйця, 370 г цукру, 80 г борошна, 1 г ваніліну.
Приготування: Відправте вершкове масло на півгодини в морозилку, натрій на тертці і швидко розітріть його в крихту з борошном. Додай яйце, сметану та соду, і так само швидко заміси тісто. Відправ його в холодильник. Змішай всі інгредієнти для крему, щоб не було грудочок, і проварити на слабкому вогні до загусання, помішуючи.
Розділи тісто на 8-10 частин, розкатай тонкі коржі, наколи виделкою і випікай до золотистості при 190 градусах у духовці. Так само спеки обрізки і подрібни їх у блендері. Промаж коржі кремом, збери торт, обсип його крихтою і дай настоятися в холодильнику.
2. Гарбузовий торт
Немає жодної причини відмовлятися від гарбузових десертів узимку.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 1,5 склянки борошна, 1 склянка гарбузового пюре, 2 яйця, 4 ст. олії, 1 ст.л. розпушувача, 1 склянка цукру.
Для крему: 2 склянки жирної сметани, 3/4 склянки цукру.
Приготування: Вимішати до однорідності всі інгредієнти для коржів. Перелий тісто у форму та випікай 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах. Дай охолонути і наріж на кілька коржів. Збий до пишності сметану з цукром, промаж коржі цим кремом і збери торт.
3. Торт Шварцвальд на Новий рік 2024 року.
Класичний торт, який чудово підходить саме на Новий рік.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 5 яєць, 170 г цукру, 100 г борошна, 50 г крохмалю, 30 г какао, 30 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди.
Для крему: 750 мл 33-35% вершків, 170 г цукрової пудри, 400 г вишні без кісточок, 50 г цукру.
Приготування: Збийте яйця з цукром до пишності, поступово нагріваючи на водяній бані приблизно до 40-45 градусів. Втрути просіяні сухі інгредієнти і потім додай розтоплене вершкове масло. Випікай корж 45-55 хвилин при 180 градусах у духовці, дай охолонути і розріж його на три коржі.
До стійких піків збий вершки та цукрову пудру. Вишню з цукром провари до загусання. За допомогою кондитерського мішка на коржі виклади крем кругами, а між кремом виклади вишню. Збери торт і прикрась його вишнею, какао, шоколадом – до смаку.
4. Імбирний торт
Новорічний імбирний торт із солоною карамеллю та патокою – дуже гармонійний та святковий.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 350 г муки|борошна|, 2 ч.л. меленого імбиру та кориці, по 1 ч.л. меленої гвоздики та мускатного горіха, 1 с.л. соди, 1 ст. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 200 г вершкового масла|мастила|, 300 г коричневого цукру, 2 ст.л. патоки чи кленового сиропу, 200 мл молока, 1 апельсин, 1 ч.л. ванільного екстракту, 3 яйця.
Для крему: 600 мл 33% вершків, 1 пакетик загусника, 240 г солоної карамелі.
Приготування: Збий до пишності м'яке вершкове масло і поступово додай цукор. Потім – яйця, а потім – молоко, патоку, цедру апельсина та ваніль. Змішай всі сухі інгредієнти для тіста і поступово втрути їх до рідких.
Випікай два коржі по 25-35 хвилин при 180 градусах у духовці. Збий вершки із загусником за інструкцією, додай солону карамель і знову збий. Дай коржам охолонути, промаж їх кремом, збери і обмаж торт зовні. Прикрась готовий торт пряниками або іншим декором.
5. Торт Спартак на Новий рік 2024
Рекомендуємо цей рецепт всім любителям шоколадних тортів.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів соусу зі слив на зиму
Тобі знадобиться:
Для коржів: 400 г муки|борошна|, 4 ст.л. какао, 150 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 4 ст.л. меду, по 1 ч. л. соди та розпушувача.
Для крему: 120 г борошна, 1 склянка цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 2 ч.л. ванільного цукру, 500 мл молока.
Змішай мед, цукор і вершкове масло, і нагрій їх на водяній бані. Коли суміш стане теплою, тоді влий збиті яйця, додай соду і відразу перемішай. Вари на водяній бані 10 хвилин, помішуючи, дай тесту трохи охолонути і змішай з сухими інгредієнтами, що просіяють.
Розділи тісто на 8 частин, відправь на 20 хвилин у холодильник, а після чого розкатай їх у тонкі коржі і випікай по 6-8 хвилин у духовці при 180 градусах.
Змішай до однорідності молоко, цукор, ванільний цукор, борошно та яйця. Проварити все до загусання і дай охолонути. Зби міксером масло в пишну масу і поступово додай заварну основу, продовжуючи збивати. Промаж коржі кремом, що вийшов, і збери торт.
6. Морквяний торт із апельсином
Ще один цікавий зимовий рецепт, який буде особливо доречним на Новий рік.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 500 г моркви, 1 апельсин, 200 г коричневого цукру, 320 г муки|борошна|, по 1 ч.л. соди та розпушувача, 150 мл рослинної олії, 3 яйця, 150 г горіхів, 1 ст.л. кориці.
Для крему: 500 г жирної сметани, 50 г меду, 100 г цукру.
Приготування: Подрібніть в блендері моркву, окремо подрібніть горіхи і знімі цедру з апельсина. Зби яйця з цукром і додай олію. Змішай сухі інгредієнти, що просіяють, і додай їх туди ж в кілька заходів. Втрути в тісто горіхи, моркву та цедру. Додатково можеш додати кілька ложок апельсинового соку.
Розділи тісто на три частини та випікай три коржі в духовці по 25-30 хвилин при 180 градусах. Зби сметану до пишності, додай цукор і мед, і знову збий. Промаж коржі кремом і збери торт.
7. Швидкий торт із кукурудзяних паличок
Якщо хочеться приготувати щось смачне, але при цьому максимально швидко.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 125 г кукурудзяних паличок, 50 г горіхів.
Для крему: 1/2 склянки згущеного молока, 90 г вершкового масла.
Приготування: Змішай м'яку олію зі згущеним молоком до однорідності. Подрібни горіхи, змішай їх разом із кукурудзяними паличками та кремом, виклади все у форму, застелену плівкою, і відправь торт у холодильник.
8. Ягідний чізкейк без випічки
Готовий чізкейк можеш залити прошарком ягідного кольорового желе.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 400 г пісочного печива, 150 г вершкового масла|мастила|.
Для крему: 1,2 кг вершкового сиру, 500 мл 33% вершків, 300 г цукру, 50 г желатину, 250 мл води, 1 ч.л. ванільного цукру, 2 склянки ягоди.
Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом| і утрамбуй основу у форму. Розведи желатин у воді за інструкцією. Ягоди перебий блендером і перетрій через сито.
Зби міксером вершковий сир і поступово з'єднай його з ягідною масою. Додай желе і знову перемішай. Додай збиті до піків вершки із цукром. Виклади масу на основу та прибери торт на ніч у холодильник.
9. Мандариновий торт
Що може бути новорічнішим, ніж торт з мандаринами?
Тобі знадобиться:
Для коржів: 230 г борошна, 200 г цукру, 125 мл молока, 8 яєць, 2 ч. л. розпушувача, 2 ч.л. цедри мандаринів, 1 ч.л. ваніліну.
Для крему: 1 ст. цедри мандаринів, 6 мандаринів, 800 г сирного сиру, 230 г цукрової пудри, 0,5 ч.л. ваніліну.
Збий білки до піків, поступово додаючи 50 г цукру. Збий жовтки з цукром, що залишився, до пишності. Продовжуючи збивати, додай до жовтків молоко, цедру та ванілін. Потім додай муку|борошно| з розпушувачем, і в кінці – акуратно втрути білки.
Випікай у духовці два коржі по 30-35 хвилин при 180 градусах. Дай їм охолонути і розріж кожен на два. Збий міксером сирний сир, цукрову пудру, ванілін та цедру. Промаж коржі цим кремом і виклади очищені від плівок часточки мандаринів. Збери торт.
10. Новорічний торт із готових бісквітних коржів
Коли хочеться повноцінний та смачний торт, але не хочеш займатися тестом – візьми готові коржі.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 1 упаковка бісквітних коржів.
Для крему: 2 банани, 100 г ягід, 500 мл 33-35% вершків, 150 г цукрової пудри.
Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати
Приготування: Міксером збий до піків вершки із цукровою пудрою. Змасти готові бісквітні коржі кремом, що вийшов, і виклади ягоди зі шматочками бананів. Збери та прикрась торт зовні.
11. Торт Медовик на Новий рік 2024
А щоб торт був ще більш святковим, додай трохи улюблених зимових прянощів у коржі.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 2 яйця, 2 ст. меду, 1 склянка цукру, 3-4 склянки борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. соди.
Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 50 г борошна, 170 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Нагрій на слабкому вогні яйця з олією, цукром та медом до однорідності та розчинення. Всип соду, перемішай і зніми з вогню. Поступово втручай у тісто борошно, розділи його на 8 частин і прибери на півгодини в холодильник під плівкою.
Віночком змішай до однорідності яйця, борошно та обидва види цукру. Додати молоко, перемішати і проварити на слабкому вогні до загусання, постійно помішуючи. Зніми з вогню, додай вершкове масло та перемішай. Накрий крем плівкою в контакт та охолоди.
Розкатай тонкі медові коржі на пергаменті та випікай їх по 4-5 хвилин у духовці при 190 градусах. Дай коржам охолонути, промаж все кремом, збери торт і прибери його настоятися в холодильник.
12. Апельсиновий торт з маком та мигдалем
Такий торт одночасно дуже легкий у приготуванні та оригінальний за смаком.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 150 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 150 г мигдалю, 2-3 ст. маку, 2 апельсини, 425 г цукру, 3 яйця.
Для крему: 4 яйця, 1 апельсин, 1 лимон, 100 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Наріж апельсини для коржів часточками, додай 250 г цукру і 300 мл води, і провари до м'якості. Дай охолонути і подрібни блендером. Змішай борошно, подрібнений мигдаль, мак та розпушувач. Збийте яйця з цукром. З'єднай усі три частини.
Випікай корж 25 хвилин у духовці при 180 градусах, дай охолонути і розріж навпіл. Збийте яйця для крему з соком і цедрою цитрусів. Додай цукор і м'яку олію, і нагрівай на водяній бані до однорідності та загусання, помішуючи. Змасти коржі кремом та збери торт.
13. Новорічний горіховий торт
У рецепті використовуються волоські горіхи, але можна приготувати його з іншими.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 6 яєць, 200 г вершкового масла, 2 склянки борошна, 2 склянки цукру, 2 склянки сметани, 2 склянки волоських горіхів, 2 ч.л. гашеної оцтом соди.
Для крему: 500 мл молока, 2 яйця, 150 г цукру, 50 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Зби яйця з цукром до пишності і додай розтоплене вершкове масло. Потім – сметану, соду та подрібнені горіхи. Після чого додай муку|борошно|, розділи тісто навпіл і випікай два коржі по 35 хвилин|мінути| при 180 градусах.
Збий всі інгредієнти для крему, крім олії, щоб не було грудочок. Проварити на слабкому вогні до густоти, помішуючи. Додай олію, перемішай, накрий крем плівкою в контакт і дай охолонути. Розріж коржі ще на два, промаж їх кремом і збери торт.
14. Торт із листкового тіста на Новий рік 2024
Виходить щось на зразок Наполеона зі сметанним кремом, але набагато швидше.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 800 г готового листкового тіста.
Для крему: 250 г згущеного молока, 200 г вершкового масла, 200 г 25-30% сметани, 140 г цукру, 1 ст.л. ванільного цукру.
Розділи листкове тісто на 4 коржі, наколи виделкою і випікай в духовці по 10-12 хвилин при 190 градусах. Дай коржам охолонути і розріж їх ще на два.
Збий до пишності сметану та обидва види цукру. Окремо зби масло, з'єднай обидві маси, додай згущене молоко і зби знову. Промаж коржі кремом і збери торт. Обмаж його зовні і обсип крихтою.
15. Торт Мозаїка
За бажання можеш зробити торт зовсім без коржа – буде ще швидше.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 3 яйця, 200 г цукру, 0,3 ч. л. соди, 1-1,5 склянки борошна, 0,5 ч. л. лимонного соку.
Для крему: 4 пакетики різнокольорового желе, 1 л 20% сметани, 300 г цукру, 2 ст. желатину, 150 мл молока.
Збий до пишності яйця з цукром, додай гашену лимонним соком соду і потім додай борошно. Випікай бісквіт 20-25 хвилин при 180 градусах у духовці і дай охолонути.
Приготуй різнокольорове желе за інструкцією, дай застигти і наріж кубиком. Розведи желатин у молоці за інструкцією, зби сметану з цукром, додай желатин і знову збий. Змішай сметану з кубиками желе і вилий її у форму на корж. Забери торт у холодильник.
Зараз читають:20 відмінних рецептів з перепелиними яйцями
16. Торт Червоний оксамит
Це один із найкрасивіших і найефектніших тортів, так що на Новий рік він завжди буде доречним.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 2,5 склянки борошна, по 1,5 склянки цукру та олії, 1 склянка кефіру, 2 яйця, по 1 ч.л. соди, оцту та какао, 1 ст.л. червоного фарбника, 0,5 ч.л. солі, ванілін.
Для крему: 450 г вершкового сиру, 225 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. цукрової пудри, ванілін.
Змішай всі сухі інгредієнти. Віночком збий яйця з кефіром, олією та червоним барвником. З'єднай обидві маси, вимішай тісто і випікай три коржі приблизно по 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах. Збий до пишності інгредієнти для крему, промаж їм коржі, що охолонули, збери торт і обмаж його кремом зовні.
17. Лимонний торт на Новий рік 2024
У нього такий чудовий аромат, що просто неможливо пройти повз.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 450 г борошна, 350 г цукру, 1 ст. розпушувача, 1 ч.л. лимонної цедри, 300 мл молока, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 1,5 ч.л. ванільного екстракту.
Для крему: 1/3 склянки м'якого вершкового масла|мастила|, 500 г цукрової пудри, 2-3 лимони, 0,5 ч.л. ванільного екстракту.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для коржів та додай м'яке вершкове масло, молоко та ванільний екстракт. Зби все міксером, додай яйця і знову збий. Випікай два коржі 25-30 хвилин у духовці при 190 градусах і дай охолонути.
Зби масло для крему до пишності. Продовжуючи збивати, додай половину цукрової пудри, а потім – сік лимонів і ванільний екстракт, і потім – пудру, що залишилася. Змасти коржі кремом та збери торт.
18. Торт Новорічне поліно
Тут головне продумати красиві прикраси для готового торта.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 120 г борошна, 5 яєць, 150 г цукру, 25 г какао, 5 г розпушувача.
Для крему: 1 банка вареного згущеного молока, 200 г вершкового масла, 2 банани, 1 ст.л. какао.
Приготування: Зби яйця з цукром до пишності, додай сухі інгредієнти, що просіяють, і вимішай тісто. Вилий його на застелений пергаментом лист, випікай 15 хвилин при 180 градусах і переверни бісквіт на рушник. Прямо з рушником зверни його в рулет і дай охолонути.
Зби олію до пишності і поступово додай згущене молоко, а потім – какао. Розгорни рулет, змасти його кремом, виклади шматочки банана і зверни рулет назад. Зріж частину по діагоналі, щоб зробити гілки, помасти їх кремом зовні і зроби візерунки кори вилкою. Прибери рулет у холодильник і потім прикрась.
19. Торт із печива без випічки
Коли не хочеться витрачати біля плити надто багато часу напередодні свята.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 350 г пісочного печива, 3 банани.
Для крему: 400 г сметани, 125 мл води, 150 г цукру, 25 г желатину.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Збий до пишності сметану з цукром, влий желатин і знову збий. Довільно наріж банани, розламай печиво і змішай їх із кремом. Виклади все в застелену плівкою форму та прибери торт у холодильник.
20. Мусовий шоколадний торт
Прикрась готовий торт ягодою та гілочками м'яти – буде дуже святково.
Тобі знадобиться:
Для коржів: 3 яйця, 100 г цукру, 80 г борошна, 20 г какао.
Для крему: 4 жовтки, 225 мл молока, 100 г чорного шоколаду, 10 г желатину, 300 мл 33% вершків, 40 г цукру.
Збий міксером яйця з цукром, додай борошно з какао , перемішай і випікай бісквіт у духовці 25-30 хвилин при 180 градусах. Дай йому охолонути і розріж на два коржі, але для цього торта потрібен лише один із них.
Розведи желатин у 40 мл води за інструкцією. Нагрій молоко з половиною цукру майже до кипіння, а жовтки – збий із другою половиною цукру. Влий до жовтків половину гарячого молока тонким струмком, помішуючи. Вилий цю масу до молока, що залишилося і трохи прогрій разом до загусання, але не кип'ятити.
Додати шоколад, перемішати масу до розчинення і дай охолонути. Збий холодні вершки до піків і з'єднай їх із шоколадною основою. Виклади корж у форму, залий мусом і прибери торт у холодильник до застигання.
Джерело: dietcenter.com.ua