Соус «Суго» з базиліком на зиму: 8 відмінних рецептів

Італійська кухня славиться не лише своїми стравами, а й чудовими соусами. Один із прикладів – соус «Суго» з базиліком, який підходить як до пасти, так і до піци чи інших основних страв. Як бачиш, він досить універсальний, тому не забудь закатати кілька баночок на зиму. Розповідаємо 8 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Соус «Суго» з базиліком та томатною пастою на зиму
  • 2. Соус «Суго» з базиліком та розмарином на зиму
  • 3. Гострий соус “Суго” з базиліком на зиму
  • 4. Соус «Суго» з базиліком без оцту
  • 5. Соус «Суго» з базиліком та гострим перцем на зиму
  • 6. Соус «Суго» з базиліком та бальзамічним оцтом на зиму
  • 7. Соус «Суго» з базиліком та болгарським перцем на зиму
  • 8. Соус «Суго» з базиліком та зеленню на зиму
  • 1. Соус «Суго» з базиліком та томатною пастою на зиму

    Якщо хочеш зробити його максимально однорідним, тоді видали шкірку з помідорів.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1/2 гострого перцю, 1 зубчик часнику, 1 пучок базиліка, 50 мл олії, 3 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 2 ст. яблучного оцту, 100 г томатної пасти.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмаж обидва види перцю, цибулю та часник в олії 7-10 хвилин. Всип помідори і протушкуй все разом ще півгодини. Додай рубаний базилік, томатну пасту, сіль та цукор. Перемішати, проварити соус ще 10 хвилин і подрібнити його блендером. Додай яблучний оцет, знову доведи до кипіння і закатай соус у стерилізовані банки.

    2. Соус «Суго» з базиліком та розмарином на зиму

    Трохи розмарину додасть “Суго” ще більш оригінальні та пікантні нотки.

    Зараз читають:15 рецептів морсу з брусниці, який припаде до смаку кожному

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 болгарський перець, 1 головка часнику, 1 цибулина, 1 пучок базиліка, 1 гілочка розмарину, 0,5 ч.л. оцтової есенції, 3 ст. оливкової олії, 3 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, спеції.

    Приготування: Очисти помідори від шкірки і наріж решту овочів. Злегка обсмажте цибулю з часником в олії, додай болгарський перець і протушкуй ще 5-10 хвилин. Блендером подрібни помідори, влий їх до овочів і приправ за смаком. Доведи заготовку до кипіння та протушкуй півгодини.

    Всип сіль, цукор, спеції, подрібнений базилік і розмарин, і провари ще 7-8 хвилин. Блендер подрібни соус до однорідності, додай оцтову есенцію і ще раз доведи до кипіння. Закатай готовий «Суго» до стерилізованих банків.

    3. Гострий соус “Суго” з базиліком на зиму

    Легкий та апетитний рецепт із перчинкою – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг помідорів, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 гострий перець, 5 зубчиків часнику, 1 пучок базиліка, 50 мл олії, 3 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 2 ст. яблучного оцту.

    Очисти помідори від шкірки і пропусти їх через м'ясорубку . Подрібни цибулю, часник та обидва види перцю, обсмаж їх у маслі до м'якості. Додай томатне пюре, доведи соус до кипіння та тушки півгодини.

    Всип цукор, сіль та подрібнений базилік. Протушкуй соус ще 10 хвилин, блендером подрібни його до однорідності і додай оцет. Знову доведи до кипіння і заходи в стерилізовані банки на зиму.

    4. Соус «Суго» з базиліком без оцту

    Радимо зберігати готовий соус у темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 цибулини, 2 пучки базиліку, 1-2 перцю чилі, 1 головка часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст. італійських трав, 0,5 ст. солі, 2 ст. цукру, 2 ст. рослинного масла.

    Зараз читають:12 салатів із квасолею на зиму, які зможе приготувати кожен

    Приготування: Пропусти очищені від шкірки помідори разом із перцем чилі, половиною часнику та пучком базиліка через м'ясорубку. Протушкуйте цю заготівлю 30-40 хвилин на слабкому вогні. Окремо обсмаж подрібнену цибулю і часник, що залишився в рослинній олії, додай їх до томатної основи і туші ще 10 хвилин.

    Після чого додай туди ж томатну пасту, цукор, сіль, італійські трави і подрібнений базилік, що залишився. Провари соус ще 10 хвилин і розклади його по банках. Додатково простерилізуйте «Суго» 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    5. Соус «Суго» з базиліком та гострим перцем на зиму

    Ще один варіант гострого «Суго», але цього разу мінімалістичніший.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 150 г базиліка, 1 головка часнику, 1-2 гострі перці, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Пропусти помідори через м'ясорубку і доведи до кипіння . Додай олію, цукор, сіль та подрібнений базилік. Протушкуй соус півгодини на слабкому вогні. Всип подрібнений часник і гострий перець, і протушкуй ще 5 хвилин. Розлив соус у стерилізовані банки.

    6. Соус «Суго» з базиліком та бальзамічним оцтом на зиму

    Легкі нотки бальзамічного оцту зроблять цей соус ще більш вишуканим.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 3 зубчики часнику, 100 г томатної пасти, пластівці чилі, паприка, 3 гілочки базиліка, 0,5 ст.л. солі, 2 ст. оливкової олії, 3 ст.л. коричневого цукру, 2 ст. бальзаміка.

    Приготування: Наріж цибулю, болгарський перець та часник, обсмаж їх до м'якості. Всип очищені та нарізані помідори та протушкуй заготівлю протягом півгодини. Додай інші інгредієнти, окрім оцту, та туші соус ще 10 хвилин. Блендером подрібни соус до однорідності, влий базилік, знову доведи до кипіння і заходи в стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки

    7. Соус «Суго» з базиліком та болгарським перцем на зиму

    Для більш виразного аромату – додай трохи копченої паприки.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 4 болгарські перці, 2 перці чилі, 10 зубчиків часнику, 1 пучок базиліка, 3 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж часник в олії. Дрібно наріж обидва види перцю, додай туди ж і смаж до м'якості. Подрібни помідори в пюре, влий до перцю і протушкуй півгодини. Додай дрібно нарізаний базилік, цукор та сіль. Протушкуй соус «Суго» ще 10 хвилин і закатай його в стерилізовані банки.

    8. Соус «Суго» з базиліком та зеленню на зиму

    Чим більше різної зелені та трав, тим ароматніше вийде соус.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 1 цибулина, 2 болгарських перцю, 1/2 гострого перцю, 3 зубчики часнику, 1 пучок базиліка, 1 пучок кропу, 1 пучок петрушки, 100 мл олії, 3 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Очисти та подрібни помідори в пюре. Дрібно наріж обидва види перцю і часник, обсмаж їх в маслі до м'якості і влий томат. Доведи соус до кипіння, протушкуй півгодини і всип рубану зелень, базилік, сіль і цукор. Протушкуй ще 10 хвилин і за бажанням – подрібни його блендером. Влий оцет, доведи соус до кипіння і закатай в стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *