Соус для фаршированих перців: 15 рецептів на будь-який смак

Фаршировані перці – улюблена домашня класика, яка поширилася у всьому світі з угорської кухні. Кожна господиня давно має свої хитрощі їх приготування, і зокрема – різні соуси для цього. Ділимося добіркою з 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Соус з помідорів та базиліка для фаршированих перців
  • 2. Сметанний соус для фаршированих перців
  • 3. Томатно-зметаний соус для фаршированих перців
  • 4. Вершковий соус для фаршированих перців
  • 5. Часниково-соєвий соус для фаршированих перців
  • 6. Гострий соус для фаршированих перців
  • 7. Соус на основі йогурту для фаршированих перців
  • 8. Сирний соус для фаршированих перців
  • 9. Соус із томатного соку для фаршированих перців
  • 10. Класичний томатний соус для фаршированих перців
  • 11. Соус із кислого молока для фаршированих перців
  • 12. Пікантний сирний соус для фаршированих перців
  • 13. Соус Тартар для фаршированих перців
  • 14. Майонезний соус із зеленню для фаршированих перців
  • 15. Соус на бульйоні для фаршированих перців
  • 1. Соус з помідорів та базиліка для фаршированих перців

    Якщо хочеш зробити його гострішим, просто додай більше часнику.

    Тобі знадобиться: 4 зубчики часнику, 1 пучок базиліка, 1,5 кг помідорів, олія.

    Приготування: Подрібніть часник і обсмажте його 1 хвилину в маслі. Додай нарізаний базилік та очищені нарізані помідори. Туши соус, розминаючи його лопаткою, до густої однорідної консистенції. А в кінці – приправ та перетрій через сито.

    2. Сметанний соус для фаршированих перців

    Чим жирніша сметана – тим смачнішим буде цей соус для гасіння та запікання перців.

    Тобі знадобиться: 500 мл сметани, 350 г помідорів у власному соку, 2 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Дрібно порубай помідори і змішай їх зі сметаною разом із соком. Додай цукор і приправ соус за смаком. При необхідності – у процесі приготування додай трохи води.

    Зараз читають:Огірки на зиму «Пальчики оближеш»: 20 швидких та смачних рецептів

    3. Томатно-зметаний соус для фаршированих перців

    Той найпростіший соус зі сметани та томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 200 г сметани, 3 ст. томатної пасти, 1-1,5 склянки води, 1 ч.л. хмелі-сунелі, спеції.

    Змішай всі інгредієнти до однорідності. Додай сіль, спеції та трави за смаком. Використовуйте цей соус для гасіння перців.

    4. Вершковий соус для фаршированих перців

    Якщо запікатимеш у ньому перці, тоді можеш ще посипати їх тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вершків, 1 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Обсмажте борошно на сухій сковороді до легкої рум'яності. Влий вершки тонким струмком, постійно помішуючи. Доведи соус до кипіння, приправ та увари кілька хвилин на слабкому вогні.

    5. Часниково-соєвий соус для фаршированих перців

    Цей варіант соусу сподобається тим, хто віддає перевагу стравам з азіатськими нотками.

    Тобі знадобиться: 500 мл води, 150 мл соєвого соусу, 2 ст. лимонного соку, 5 зубчиків часнику, 2 ст. цукру, 1 пучок зеленої цибулі, 1,5 ст. крохмалю.

    Приготування: Подрібніть часник і зелену цибулю, змішайте їх з цукром і лимонним соком, і трохи розімніть. Додай воду та соєвий соус, і доведи до кипіння. Розведи крохмаль у парі ложок води, влий туди ж і протушкуй пару хвилин.

    6. Гострий соус для фаршированих перців

    Замість свіжих помідорів можна взяти навіть консервовані.

    Тобі знадобиться: 3-4 помідори, 1 перець чилі, 3 зубчики часнику, 3 гілочки кінзи, спеції.

    Приготування: Подрібни чилі та часник, обсмаж їх 1 хвилину і влий перебиті блендером помідори. Доведи до кипіння, приправ соус, додай рубану кинзу і увари пару хвилин.

    7. Соус на основі йогурту для фаршированих перців

    Хороший не тільки для перців, але й для інших фаршированих овочів.

    Тобі знадобиться: 450 мл натурального йогурту, 1 ч.л. прованських трав, 1 ст. борошна, спеції та сіль.

    Зараз читають:Конфітюр з абрикосів: 15 оригінальних рецептів

    Обсмаж борошно на сухій сковороді до карамельного відтінку. Постійно помішуючи, влий йогурт. Перемішай все, щоб не було грудочок, і приправ соус за смаком. Протушкуй його близько 5 хвилин на слабкому вогні.

    8. Сирний соус для фаршированих перців

    Цей соус підійде для подачі готових перців, а не для того, щоб їх гасити.

    Тобі знадобиться: 500 мл молока, 4 ст. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно в олії до золотистості. Постійно помішуючи, влий молоко і доведи до кипіння. Додай спеції і тертий сир, і вари соус доти, доки сир повністю не розплавиться.

    9. Соус із томатного соку для фаршированих перців

    Звичайно, найкраще брати домашній томатний сік із м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 500 мл томатного соку, 2 ст. цукру по 1 ч.л. паприки, базиліка та орегано, сіль, спеції.

    Приготування: Прогрій усі спеції з цукром на сковороді та влий томатний сік. Уваривай близько 15 хвилин на слабкому вогні до потрібної густоти соусу.

    10. Класичний томатний соус для фаршированих перців

    Та сама томатна підлива з овочевою засмажкою – просто та смачно.

    Тобі знадобиться: 700 г помідорів, 2 цибулини, 2 моркви, олія, 1 ст.л. томатної пасти, спеції, цукор, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх в маслі до м'якості. Додай томатну пасту та смажу ще 1 хвилину. Додай очищені терті помідори, цукор та спеції. Туши соус до загусання на слабкому вогні, а потім додай зелень.

    11. Соус із кислого молока для фаршированих перців

    Дуже оригінальний сільський рецепт для ситних та ароматних перців.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кислого молока, 2 ст. борошна, 1 яйце, 1/2 лимона, 1,5 склянки томатного соусу, спеції.

    Зараз читають:12 рецептів терпуга в духовці, з якими впорається будь-яка господиня

    За допомогою віночка змішай кисле молоко зі збитим яйцем. Додай борошно та спеції, знову перемішай і додай томатний соус. Постійно помішуючи, увари все до загусання на слабкому вогні. Наприкінці – додай трохи лимонного соку.

    12. Пікантний сирний соус для фаршированих перців

    У такого соусу дуже яскравий і насичений смак просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 100 мл сметани, 100 мл майонезу, 2 щіпки пластівців чилі, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 60 г твердого сиру, 6 гілочок зелені.

    Приготування: Подрібни зелень і часник, натрій сир на дрібній тертці. Змішай разом усі інгредієнти для соусу.

    13. Соус Тартар для фаршированих перців

    Цей французький соус гармонійно доповнить готові фаршировані перці.

    Тобі знадобиться: 200 г майонезу, 3 ст. каперсів, 50 г фіолетової цибулі, 50 г солоних огірків, 1 ст. лимонного соку, 25 г зелені, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно нарубай цибулю, огірки, каперси та зелень. Змішай усі інгредієнти для соусу між собою.

    14. Майонезний соус із зеленню для фаршированих перців

    Оригінальний рецепт, коли захочеться щось для різноманітності.

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 100 г майонезу, 4 ст. кетчупу, оливкова олія.

    Приготування: Подрібніть цибулю, часник і зелень, і пару хвилин обсмаж їх в маслі. Додай майонез, кетчуп та 150 мл води, перемішай і протушкуй соус близько 5 хвилин на слабкому вогні.

    15. Соус на бульйоні для фаршированих перців

    Дуже легкий соус для тих, кому не подобається густі томатні заправки.

    Тобі знадобиться: 500 мл наваристого бульйону, 3 лаврові листи, сіль, суміш перців горошком, 1 ч.л. коріандру.

    Приготування: Зваріть будь-який наваристий бульйон за смаком і процідити. Додай до нього всі спеції та провари ще кілька хвилин. Туші фаршировані перці у цьому маринаді.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *