Шарлотка на сковороді: простий рецепт домашнього пирога

Коли зовні моросить дощ, а ви затишно сидите вдома з улюбленою чашкою кави чи чаю. Що може бути кращим за цей момент? Звісно, смачний домашній пиріг, який не вимагає багато часу та інгредієнтів. Давайте разом зануримося у процес приготування чарівної шарлотки прямо на сковороді!

Зміст

  • Що таке шарлотка і чому на сковороді?
  • Інгредієнти для шарлотки
  • Кроки приготування
  • Як перевірити готовність шарлотки:
  • Точні пропорції: таблиця інгредієнтів
  • Поради для ідеального смаку:
  • Підсумок
  • Що таке шарлотка і чому на сковороді?

    Шарлотка — це яблучний пиріг, який коріннями сягає до поневолі стародавньої Англії, але завоював серця усього світу своєю простотою та вишуканим смаком. Чому на сковороді? Бо іноді немає часу або можливості запікати пиріг у духовці. А такий спосіб дозволяє насолодитися шарлоткою навіть там, де духовки нема – скажімо, на дачі або в туристичному поході.

    Зараз читають:12 оригінальних рецептів коржиків з кабачків

    Інгредієнти для шарлотки

    Отже, що нам потрібно для приготування смачнющої шарлотки:

    • Яблука – 3-4 великих, залежно від розміру сковороди.
    • Яйця – 3 шт.
    • Цукор – 150 г (можна коригувати залежно від ваших смакових вподобань).
    • Борошно – 160 г.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Сіль – щіпка.
    • Ванілін – за смаком.
    • Олія для змащування сковороди.

    Кроки приготування

  • Підготувати яблука. Вимити, почистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими дольками або кубиками.
  • Відбити яйця у глибоку миску та збити їх із цукром до однорідної маси, поки вона не збільшиться в об’ємі та не стане світлішою.
  • Просіяти в яєчну суміш борошно, додати розпушувач, сіль та ванілін. Акуратно перемішати до однорідності.
  • Додати яблуко до тіста та ще раз добре перемішати.
  • Нагріти сковороду з товстим дном, змастивши її олією. Можна використовувати пергаментний папір для кращого відділення.
  • Вилити тісто в сковороду, розрівняти верх лопаткою або ложкою.
  • Накрити сковороду кришкою та випікати на повільному вогні близько 25-35 хвилин. Час може трохи варіюватися, тому раджу перевіряти готовність дерев’яною шпажкою.
  • Зараз читають:12 найкращих рецептів, як приготувати млинці з гарбуза

    Як перевірити готовність шарлотки:

    Проткніть шарлотку дерев’яною шпажкою в центрі. Якщо шпажка суха, пиріг готовий. Якщо на ній залишилися сліди тіста – дайте шарлотці ще трохи часу.

    Точні пропорції: таблиця інгредієнтів

    Інгредієнт Кількість
    Яблука 3-4 шт. (середні)
    Яйця 3 шт.
    Цукор 150 г
    Борошно 160 г
    Розпушувач 1 ч.л.
    Сіль Щіпка
    Ванілін За смаком
    Олія (для змащування) 2-3 ст.л.

    Поради для ідеального смаку:

    • Для кращого смаку вибирайте солодкі та кисло-солодкі сорти яблук.
    • Десерт виходить ще цікавішим, якщо додати корицю.
    • Шарлотка на сковороді виходить чудово, якщо вона має золотисту скоринку. Тому не перестарайтеся і не перетримуйте пиріг на вогні.
    • Спробуйте подати пиріг з кулькою морозива або збитими вершками – це неймовірно смачно!

    Підсумок

    Ось і всі таємниці приготування ідеальної шарлотки на сковороді! Цей рецепт якнайкраще підійде для несподіваних гостей чи коли захочете швидко та без зусиль приготувати солодкий десерт. Кулінарні шедеври не завжди вимагають складностей та зусиль, іноді достатньо мінімум інгредієнтів, трішечки часу та бажання творити смакоту. Спробуйте і переконайтеся, що приготувати шарлотку просто, швидко і вкрай смачно!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *