Самса з гарбузом: 10 рецептів, які готуються простіше простого

Самса – одна з найпопулярніших страв близькосхідної кухні. Найчастіше вона готується з листкового тіста з найрізноманітнішими начинками, включаючи сезонні. Наприклад, самса з гарбузом – смачна, ароматна і досить ситна!

Зміст

  • 1. Самса з гарбузом – класичний рецепт
  • 2. Пісна самса з гарбузом
  • 3. Самса з гарбузовим джемом
  • 4. Самса з дріжджового тіста з гарбузом
  • 5. Самса з гарбузом та картоплею
  • 6. Самса з гарбузом та м'ясом
  • 7. Самса з гарбузом по-узбецьки
  • 8. Самса з лаваша з гарбузом
  • 9. Самса з гарбузом та куркою
  • 10. Самса з гарбузом та сиром
  • 1. Самса з гарбузом – класичний рецепт

    Перед випіканням можеш змастити самсу яйцем та посипати кунжутом.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 600 г гарбуза, 140 г цибулі, 10 г цукру, сіль, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, обсмаж її до напівпрозорості і додай дрібно нарізаний гарбуз. Додай цукор і спеції до смаку, і протушкуй начинку 5-7 хвилин. Згорни листкове тісто в рулет, наріж на шайбочки і розкатай кожну в коло. У центрі виклади начинку та сформуй трикутники самси. Виклади їх на пергамент швом донизу і випікай 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.

    2. Пісна самса з гарбузом

    Зробити тісто для пісної самси дуже легко. Достатньо лише води та борошна!

    Тобі знадобиться: 150 мл води, 300-350 г муки|борошна|, 1 ч.л. солі, 300 г гарбуза, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості. Додай дрібно нарізаний гарбуз, смаж до м'якості і приправ начинку.

    Заміси пружне тісто з води, солі та борошна. Залиш його на півгодини, поділи на шматочки і тонко розкатай. Виклади начинку, сформуй самсу та виклади її швом вниз на пергамент. Злегка змасти олією і випікай у духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів

    3. Самса з гарбузовим джемом

    Така самса цілком зійде за десерт до чаю – дуже смачна та солодка.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 200 г гарбузового джему, 1 жовток, цукор.

    Приготування: Згорни листкове тісто в щільний рулет, наріж на шайбочки і розкатай кожну в коржик. Виклади гарбузовий джем, сформуй трикутну самсу і виклади її на пергамент швом донизу. Змасти жовтком, злегка присип цукром і випікай близько 25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Самса з дріжджового тіста з гарбузом

    Пропонуємо зробити тісто самостійно – це зовсім нескладно.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1 склянка води, 50 г вершкового масла|мастила|, 10 г сухих дріжджів, 0,5 ч.л. солі, 600 г гарбуза, 200 г цибулі, 4 зубчики часнику, спеції, 1/2 пучка зелені, 1 яйце, кунжут.

    Розведи дріжджі в теплій воді. Змішай просіяне борошно і сіль, влий воду з дріжджами та заміси пружне тісто. Залиш його на півгодини в теплі, а потім розділи на три частини, кожну тонко розкатай і змасти розтопленим маслом. Виклади пласти один на одного, зверни в рулет і відправ у холодильник на півгодини.

    Наріж рулет на шайбочки, переверни кожну зрізом нагору і тонко розкатай. Подрібни гарбуз, цибулю, часник і зелень і приправ. Змішай начинку, виклади її на тісто і сформуй самсу. Перекладіть її на пергамент швом вниз і залиште на 20 хвилин. Змасти збитим яйцем, посип кунжутом і випікай півгодини в духовці при 180-200 градусах.

    5. Самса з гарбузом та картоплею

    Ця начинка виходить ще ситнішою – хороший перекус у будь-який час.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 1 яйце, 2 ст. кунжуту, 150 г гарбуза, 200 г картоплі, 2 цибулини, спеції.

    Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, гарбуз і картоплю, і приправ начинку. Згорни тісто в рулет, наріж на шматочки і розкатай. Виклади начинку, сформуй самсу і змасти її збитим яйцем. Посип кунжутом і випікай у духовці півгодини за 180 градусів.

    6. Самса з гарбузом та м'ясом

    Мабуть, найситніший рецепт у цій добірці, бо куди вже ситніший.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового дріжджового тіста, 50 г курдючного жиру, 200 г яловичини, 600 г гарбуза, 300 г цибулі, 1/2 гострого перцю, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. зіри, спеції, сіль, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Дрібно наріж курдючний жир, яловичину, гарбуз, цибулю та гострий перець. Змішай рубаний фарш, додай цукор, сіль та спеції за смаком. Додай олію і знову перемішай. Згорни листкове тісто в рулет, наріж на шайбочки і розкатай кожну зрізом вгору. Виклади начинку і сформуй трикутну самсу. Змасти яйцем за бажанням і випікай 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Самса з гарбузом по-узбецьки

    Простий і традиційний варіант самси, який можна доповнити чимось на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 800 г борошна, 200 мл води, 1 яйце, 150 г вершкового масла, 1 щіпка солі, 1 цибулина, 350 г гарбуза.

    Змішай 100 г м'якого вершкового масла, теплу воду, яйце і сіль. Додай муку|борошно|, заміси тісто і розділи його на 3 частини. Залиш на півгодини і розкочу кожну частину в тонкий шар. Ще змасти розтопленим маслом, склади один на одного і зверни в рулет.

    Наріж цей рулет шматочками і розкатай їх у коржики зрізом нагору. Натрій гарбуз на тертці, подрібни цибулю, приправ начинку і виклади на тісто. Зверху виклади ще по шматочку олії, защипни самсу трикутником і випікай у духовці близько 30-35 хвилин при 200 градусах.

    Зараз читають:Низькокалорійний сніданок: 15 рецептів для тих, хто хоче схуднути

    8. Самса з лаваша з гарбузом

    Лінива самса нашвидкуруч, коли дуже хочеться домашньої випічки.

    Тобі знадобиться: 3 аркуші лавашу, 300 г гарбуза, 150 г твердого сиру, 1 яйце, 2 ст.л. кунжуту, спеції.

    Натрій гарбуз на тертці, додай 50 мл води і протушкуй на сковороді до м'якості близько 10-15 хвилин. Змішай зі спеціями тертим сиром.

    Наріж лаваш на квадрати приблизно 10-15 см. Змасти краї квадратів білком від яйця, виклади начинку і склади самсу по діагоналі в трикутник. Добре затисні краї, щоб вони склеїлися. Виклади самсу на пергамент, змасти жовтком, посип кунжутом і відправь на 15 хвилин в духовку при 180 градусах.

    9. Самса з гарбузом та куркою

    Замість філе грудки можна взяти філе стегна чи іншу частину курки.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового тіста, 500 г курячого філе, 300 г гарбуза, 1 фіолетова цибулина, спеції, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, кунжут.

    Приготування: Дуже дрібно нарубай цибулю, гарбуз та курку. Змішай все разом, додай розтоплену олію та спеції за смаком. Згорни тісто в рулет, наріж на шматочки і розкатай. Виклади начинку, сформуй самсу і змасти збитим яйцем. Посип кунжутом і випікай приблизно півгодини при 200 градусах у духовці.

    10. Самса з гарбузом та сиром

    Будь-який сир, який тобі подобається, напевно чудово поєднується з гарбузом.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 600 г гарбуза, 150 г сиру, спеції, 1 яйце, кунжут.

    Натрій і злегка обсмаж гарбуз до м'якості. Приправ та змішай її з будь-яким подрібненим сиром на твій розсуд. Згорни листкове тісто в рулет, наріж на шматочки і розкатай кожен зрізом вгору. Виклади начинку, сформуй та виклади самсу на пергамент. Змасти збитим яйцем, посип кунжутом і випікай 25 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *