Можливо, існує не так вже й багато способів приготувати ріпу на зиму, але вони точно заслуговують на твою увагу. Лови добірку з 10 найкращих рецептів!
Зміст
1. Маринована ріпа з буряком на зиму
Буряк потрібний тут для яскравого та незвичайного рожевого відтінку заготівлі.
Тобі знадобиться: 500 г ріпи, 1 буряк, 4 зубчики часнику, 1 склянка води, 1,5 ст. солі, 1 лавровий лист, 2 ст. оцту, 4 горошини чорного перцю.
Приготування: Очисти та наріж ріпу тонкими пластинами. Посоли, залий водою, залиш на ніч, а потім промий. Так само наріж очищений буряк і розклади коренеплоди в підготовлені банки. Закип'яти воду з рештою інгредієнтів і проварити маринад 3-5 хвилин. Залий їм ріпу, простерилізуй ще 15 хвилин і закатай кришками.
2. Ікра з ріпи на зиму
Цікавий варіант популярної овочевої заготівлі, цього разу – із ріпи.
Тобі знадобиться: 3 ріпи, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. оцту, спеції.
Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати
Приготування: Ріпу відваріть до готовності і натрій на тертці. Подрібни цибулю з часником і обсмаж їх до золотистості. Всип ріпу, протушкуй 10 хвилин і додай томатну пасту з сіллю та спеціями. Туши ще 15 хвилин, влий оцет і закатай ікру в стерилізовані банки.
3. Салат з ріпи з овочами та зеленню на зиму
Прекрасно зберігається до 1 року у прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 500 г ріпи, 140 г цибулі, 140 г моркви, 300 г болгарського перцю, 1 перець чилі, 4 зубчики часнику, 4 гілочки петрушки, 1 ч.л. перцю горошком, 1 л води, по 2 ст. солі та цукру, 80 мл оцту.
Приготування: Тонко наріж очищені овочі, подрібни часник, петрушку та чилі. Розклади все по стерилізованих банках. Закип'яти воду із сіллю, цукром, перцем та оцтом. Залий нею заготовки і закатай кришками.
4. Ріпа по-корейськи на зиму
Завдяки великій кількості спецій – виходить щось на зразок класичного кімчі.
Тобі знадобиться: 500 г ріпи, 4 зубчики часнику, по 1 ч.л. солі, паприки та куркуми, 1 ст.л. насіння гірчиці, 1 перець чилі, 2 ч. л. цукру, 50 мл оцту, 500 мл води, спеції для корейської моркви.
Приготування: Наріж ріпу невеликим кубиком, подрібни часник із чилі та змішай усі разом зі спеціями. Виклади в стерилізовані банки, залий окропом та залиш заготовки на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, додай до неї цукор, сіль і оцет, і знову закип'ятити. Залий і закочуй ріпу на зиму.
Зараз читають:20 рецептів із бананами, які хочеться готувати знову і знову
5. Маринована ріпа з морквою на зиму
Мінімалістичний, але дуже гармонійний рецепт із доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 2 ріпи, 3 моркви, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 1,5-2 склянки води, 3 ст. цукру, 2 ст.л. солі, 1 ст.л. коріандру, 1 ст.л насіння гірчиці, 1 лавровий лист, 1 склянка яблучного оцту.
Приготування: Тонко наріж ріпу, моркву наріж соломкою, а часник – подрібни. Виклади все це у стерилізовану банку. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами, залий нею овочі і закатай.
6. Ріпа з медом та лимоном на зиму
Оригінальна солодка заготівля до чаю та для зміцнення імунітету.
Тобі знадобиться: 500 г ріпи, 300 г меду, 1/2 лимона.
Приготування: Натрій ріпу на дрібній тертці і змішай її з медом, цедрою і соком лимона. Розклади в стерилізовані банки та зберігай заготівлю у темному холодному місці.
7. Ріпа з яблуками на зиму
Рекомендуємо вибирати досить тверді яблука кисло-солодких сортів.
Тобі знадобиться: 1 кг ріпи, 1 кг яблук, 1 л води, 1 склянка цукру, 2 палички кориці, 50 г солі, 100 мл оцту.
Приготування: Очисти і натріть ріпу на великій тертці, а яблука – тонко наріж. Виклади всі шарами у підготовлену банку. Закип'ятіть воду з іншими інгредієнтами, залий ріпу маринадом і закатай на зиму.
8. Салат із ріпи з болгарським перцем на зиму
Дуже проста в приготуванні овочева закуска, з якою впораються навіть початківці.
Зараз читають:Овочеве рагу з кабачками та картоплею: 12 легких рецептів
Тобі знадобиться: 500 г ріпи, 150 г моркви, 100 г болгарського перцю, 1 цибулина, по 1 ст. цукру та солі, 1 ст.л. оцту, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Тонко наріж і натрій всі овочі, подрібни часник і змішай всі інгредієнти. Залиш на кілька годин і розклади заготівлю по банкам. Долей окропом, простерилізуй ще 20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.
9. Ріпа з медом та оцтом на зиму
Міняй смак заготівлі за рахунок вибору різних спецій.
Тобі знадобиться: 1 кг ріпи, 1 склянка меду, 1 л води, 2 ст. солі, 4 бутони гвоздики, 1 ч.л. мускатного горіха, 1/2 склянки яблучного оцту.
Приготування: Наріж очищену ріпу брусочками або пластинками, і поклади їх у банки. Закип'яти воду з іншими інгредієнтами, проварити 2 хвилини і зали ріпу цим маринадом. Закатай кришками і відправ на зберігання.
10. Квашена ріпа без оцту на зиму
Таку заготівлю можна пробувати не раніше ніж через 1 місяць.
Тобі знадобиться: 1 кг ріпи, 1 кг моркви, 120 г солі, 2,5 л води.
Приготування: Довільно наріж очищену ріпу та моркву, і виклади їх у стерилізовані банки. Закип'яти воду з сіллю, проварити до розчинення і дай розсолу охолонути. Залий їм овочі та накрий заготівлю тарілкою або спеціальним дерев'яним колом. Залиш закуску під вантажем у прохолодному місці.
Джерело: dietcenter.com.ua