Патисони як грузді на зиму: 6 відмінних рецептів, які неодмінно здивують

грузді на зиму: 6 відмінних рецептів, які неодмінно здивують />

Цікавий факт: мариновані патисони за смаком дуже нагадують гриби грузді. Ароматні та хрусткі, вони чудово доповнять будь-який святковий стіл та урізноманітнюють звичну тарілку солінь. Ділимося 6 перевіреними рецептами, як їх приготувати!

Зміст

  • 1. Патисони як грузді з оцтом та олією
  • 2. Патисони як грузді з часником та зеленню
  • 3. Патісони як грузді з гірчицею на зиму
  • 4. Цілі патисони як грузди на зиму
  • 5. Пряні патисони як грузди на зиму
  • 6. Патісони як грузді з цибулею та морквою
  • 1. Патисони як грузді з оцтом та олією

    При подачі можеш додати до них трохи тонко нарізаної цибулі.

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 150 мл олії, 50 мл оцту, 500 мл води, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 4 лаврові листи, 1 ч.л. чорного перцю горошком.

    Приготування: Наріж великі патисони, а зовсім дрібні – залиш повністю. Змішай воду, олію, оцет, сіль, цукор, чорний перець та лавровий лист. Доведи цей маринад до кипіння, виклади в нього патисони та провари 4-5 хвилин. Після чого розклади патисони в стерилізовані банки, зали їх маринадом і закатай на зиму.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів солянки із сосисками

    2. Патисони як грузді з часником та зеленню

    Для такої закуски навіть не потрібні складні спеції та доповнення.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг патисонів, 2 пучки зелені, 50 мл оцту, 50 мл олії, 1 л води, 2 ст.л. солі, 0,5 ст. цукру, 1/3 головки часнику, 2 парасольки кропу, 0,5 ч.л. чорного перцю горошком.

    Приготування: Вимий і крупно наріж патисони. Закип'яти воду з олією, оцтом, сіллю, цукром, кропом та часником. Відправ туди патисони і доведи до повторного кипіння. Провари всі разом 4 хвилини та розклади патисони у стерилізовані банки. Перекладай шари патисонів рубаною зеленню, зали гарячим маринадом і закатай банки на зиму.

    3. Патісони як грузді з гірчицею на зиму

    Небагато насіння гірчиці надають пікантні нотки улюбленій заготівлі.

    Тобі знадобиться: 2 кг патисонів, 150 мл олії, 50 мл оцту, 700-800 мл води, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі, 3 зубчики часнику, 1 ст. насіння гірчиці, 4 лаврові листи, 1 ч.л. чорного перцю горошком.

    Приготування: Крупно наріж патисони. Відправте всі інші інгредієнти в каструлю, залийте водою і доведіть маринад до кипіння. Виклади в нього патисони та провари 4-5 хвилин. Після чого розклади патисони в стерилізовані банки, залий киплячим маринадом і закатай на зиму.

    Зараз читають:20 смузі з вівсянкою, які захочеться приготувати ще неодноразово

    4. Цілі патисони як грузди на зиму

    Тут обов'язково потрібні дрібні патисони та досить широкі банки.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг дрібних патисонів, 2 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 50 мл олії, 4 ст.л. оцту, 2 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приварити цілі патисони 5-7 хвилин у киплячій воді. Розклади часник, кріп та патисони у стерилізовані банки. Окремо закип'ятити 1 літр води з маслом, сіллю та цукром, також можеш додати будь-які спеції за смаком. Влий оцет, залий патисони киплячим маринадом і закатай на зиму.

    5. Пряні патисони як грузди на зиму

    Найкраще використовувати молоді патисони з тонкою шкіркою.

    Тобі знадобиться: 1 кг патисонів, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 2 парасольки кропу, 2 лаврових листи, 1/2 перцю чилі, 4 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю, 2 бутони гвоздики, 2 бутони гвоздики. оцту, 6 ч.л. цукру, 4 ч. л. солі.

    Зараз читають:20 салатів із щавлем, від яких ти будеш у захваті

    Розклади петрушку, часник, кріп і всі спеції в стерилізовані банки. Крупно наріж і щільно виклади патисони туди. Залий їх окропом, накрий кришкою і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, залий свіжим окропом ще на 5 хвилин, а потім злий і цю воду. Закип'яти таку ж кількість нової води з сіллю і цукром, влий оцет, залий патисони маринадом і закатай їх на зиму.

    6. Патісони як грузді з цибулею та морквою

    Соковита, апетитна та ніжна заготівля для всієї родини!

    Тобі знадобиться: 3 кг патисонів, 4 моркви, 2 цибулини, 2 головки часнику, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 50 г солі, спеції.

    Приготування: Крупно наріж патисони, розбери часник на зубчики і нашаткуй цибулю з морквою. Змішай все з цукром, сіллю і спеціями до смаку, залий оцтом і олією, і залиш на 3-4 години. Після чого розклади заготівлю в банки, простерилізуй їх ще 20 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *