Панкейки випікаються на сухій сковороді без олії, тому вони є хорошим варіантом для людей, які погано переносять жирну їжу. На цей раз приготуємо панкейки на кефірі. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Панкейки на кефірі із содою
Найпростіші, але водночас пишні та повітряні.
Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 2 яйця, 4 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 склянки борошна.
Змішай і залиши соду з кефіром на 5 хвилин. Зби яйця з цукром добіла, і з'єднай обидві маси. Додай борошно і сіль, і знову збий. Випікай панкейки на антипригарній сковороді із двох сторін.
2. Панкейки на кефірі з кокосовою стружкою
За бажанням масло теж можеш додати кокосове – тільки спочатку розтопи його.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 100 г сметани, 230 г борошна, 2 яйця, 20 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну, 3 ст.л. цукру, 2 ст. рослинного масла.
Збий яйця з цукром до пишності. Додай кефір зі сметаною і знову збий. Додай борошно з кокосовою стружкою, розпушувачем та ваніліном. В кінці додай олію і випікай панкейки з двох сторін на слабкому вогні до рум'яності.
3. Панкейки на кефірі з бананом
Бананові панкейки особливо добрі з медом, кленовим сиропом або розтопленим шоколадом.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1,5 склянки борошна, 1 банан, 1 яйце, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. цукру, 1 ст. рослинного масла.
Приготування: Змішай та залиш кефір з розпушувачем на 10 хвилин. Потім додай яйце, цукор та олію, і знову перемішай. Додай розім'ятий у пюре банан, а за ним – борошно, що просіює. Обсмажити панкейки на сухій сковороді з двох сторін.
Зараз читають:20 найкращих рецептів конфітюру з вишні
4. Панкейки на кефірі з яблуком
На відміну від оладок, панкейки рекомендуємо додавати саме терті, а не різані яблука.
Тобі знадобиться: 220 мл кефіру, 130 г борошна, 1 яйце, 3 ст. цукру, 0,5 ч.л. соди, 3 ст. олії, 1/2 яблука.
Збий теплий кефір з яйцем і цукром. Акуратно втрути борошно, а потім – олію. Додай соду, а потім – очищене та терте яблуко. Жар панкейки на сухій або змащеній маслом сковороді з двох сторін.
5. Панкейки на кефірі без яєць
Навіть якщо під рукою не було яєць – це не велика проблема.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 500 мл кефіру, 2 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 1 ст. рослинного масла.
Змішай кефір, олію, цукор і соду, і залиш їх на 10 хвилин. Додай борошно, що просіює, і залиши тісто ще на 10 хвилин. Випікай панкейки із двох сторін до рум'яності.
6. Панкейки на кефірі з начинкою
У рецепті використовується густий джем, але начинка може бути будь-якою.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 150 г борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 100 г джему.
Приготування: Збий яйце з цукром до білого кольору. Змішай кефір з олією та содою, і залиши їх на 5-7 хвилин. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює. Виклади на розігріту сковорідку по ложці тіста. Коли воно злегка схопиться, виклади трохи джему і зверху залий ще ложкою тіста. Випікай панкейки на слабкому вогні до рум'яності із двох сторін.
7. Панкейки на кефірі із шоколадом
Шоколад до панкейки краще додавати у вигляді начинки, а не втирати в тісто.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 1 яйце, 200 мл кефіру, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди, 2 ст. олії, 100 г шоколаду.
Змішай кефір з содою, а яйце збийте з цукром. З'єднай обидві маси, додай борошно, що просіює, а потім – масло. Залиш тісто на 10 хвилин. Виклади на розігріту сковорідку ложку тіста, поклади зверху скибочку шоколаду, і ще зали тестом. Випікати панкейки до рум'яності на середньому вогні.
Зараз читають:Як приготувати дієтичну рибу?
8. Панкейки на кефірі з сиром
Дуже оригінальний рецепт тесту для американських панкейків.
Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. цукру, 1 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача, 100 г сиру, 120 г борошна.
Приготування: Збий блендером всі інгредієнти, крім борошна та розпушувача. Додай суху частину інгредієнтів, перемішай тісто та обсмажте панкейки до рум'яності на слабкому вогні з двох сторін.
9. Панкейки на кефірі з гарбузом
Найсмачніша осіння варіація улюбленого домашнього сніданку.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 150 г гарбуза, 2 ст. цукру, 2 яйця, 2 ст. олії, 110 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Наріж та запікання гарбуз у духовці або мікрохвильовій печі до м'якості. Подрібни її блендером. Окремо збий кефір, цукор, олію та жовтки віночком. Додай гарбузове пюре і потім просіяне борошно з розпушувачем. Зби білки до стійких піків і акуратно втрути їх у тісто. Випікай панкейки на сковороді із двох сторін на середньому вогні.
10. Панкейки на кефірі та рисовому борошні
Візьми знежирений кефір – і це буде найдієтичніший рецепт панкейків із можливих.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 5 ст. рисового борошна, 0,5 ч.л. соди.
Збий віночком кефір з содою , залиш на 5 хвилин і додай яйце. Потім додай рисову муку і залиши тісто ще на 10 хвилин. Обсмажити панкейки на антипригарній сковороді без олії з двох сторін.
11. Панкейки на кефірі та вівсяному борошні
З різними видами борошна завжди виходить різний результат.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, по 1/2 склянки вівсяного та пшеничного борошна, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. соди, сіль.
Приготування: Віночком зби яйце, сіль і цукор до піни. Додай теплий кефір і розтоплену олію, і потім – обидва види борошна та соду. Вимішайте тісто, залиште його на 10 хвилин і обсмажте панкейки на сухій сковороді з двох сторін.
Зараз читають:Заморозка фруктів та овочів на зиму: 20 відмінних рецептів
12. Панкейки на кефірі та кукурудзяному борошні
Кукурудзяні панкейки здатні здивувати не лише смаком та ароматом, а й своїм приємним золотистим кольором.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, по 100 г пшеничного та кукурудзяного борошна, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача. 1 щіпка солі.
Приготування: Збий віночком яйця з сіллю та цукром. Додай кефір, а потім – обидва види борошна з розпушувачем. Додай розтоплене вершкове масло, дай тесту 10 хвилин постояти і випікай панкейки на слабкому вогні з обох боків.
13. Панкейки на кефірі із сиром
Незвичайні закусочні панкейки. Можеш додати ще жменю рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. олії, 100 г твердого сиру, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, 350 г борошна.
Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до піни. Додай кефір з олією, і знову збий. Потім – додай просіяне борошно з содою. Наприкінці втрути тертий сир і жар панкейки на злегка змащеній маслом сковороді з двох сторін.
14. Панкейки на кефірі з какао
Шоколадні панкейки, але цього разу без начинки.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка кефіру, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. какао.
Приготування: Змішай теплий кефір, яйце, какао, розпушувач та цукор. Залиш заготовку на 5 хвилин і втрути борошно, що просіює. Потім додай розтоплене вершкове масло, залиште тісто ще на 5 хвилин і випікай панкейки з двох боків.
15. Панкейки на кефірі зі згущеним молоком
Легка кислинка кефіру гармонійно поєднується із насолодою згущеного молока.
Тобі знадобиться: 5 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 100 мл кефіру, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. олії, 150 г вареного згущеного молока.
Приготування: Збий віночком кефір з яйцем, додай олію і потім просіяні сухі інгредієнти. Залиш тісто на 10 хвилин. Вилий ложку тіста на теплу сковорідку і дай йому трохи схопитися. Після чого поклади трохи вареного згущеного молока, знову залий тестом і випікай панкейки з двох сторін до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua