Панкейки на кефірі: 15 швидких та смачних рецептів

Панкейки випікаються на сухій сковороді без олії, тому вони є хорошим варіантом для людей, які погано переносять жирну їжу. На цей раз приготуємо панкейки на кефірі. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Панкейки на кефірі із содою
  • 2. Панкейки на кефірі з кокосовою стружкою
  • 3. Панкейки на кефірі з бананом
  • 4. Панкейки на кефірі з яблуком
  • 5. Панкейки на кефірі без яєць
  • 6. Панкейки на кефірі з начинкою
  • 7. Панкейки на кефірі із шоколадом
  • 8. Панкейки на кефірі з сиром
  • 9. Панкейки на кефірі з гарбузом
  • 10. Панкейки на кефірі та рисовому борошні
  • 11. Панкейки на кефірі та вівсяному борошні
  • 12. Панкейки на кефірі та кукурудзяному борошні
  • 13. Панкейки на кефірі із сиром
  • 14. Панкейки на кефірі з какао
  • 15. Панкейки на кефірі зі згущеним молоком
  • 1. Панкейки на кефірі із содою

    Найпростіші, але водночас пишні та повітряні.

    Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 2 яйця, 4 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 склянки борошна.

    Змішай і залиши соду з кефіром на 5 хвилин. Зби яйця з цукром добіла, і з'єднай обидві маси. Додай борошно і сіль, і знову збий. Випікай панкейки на антипригарній сковороді із двох сторін.

    2. Панкейки на кефірі з кокосовою стружкою

    За бажанням масло теж можеш додати кокосове – тільки спочатку розтопи його.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 100 г сметани, 230 г борошна, 2 яйця, 20 г кокосової стружки, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну, 3 ст.л. цукру, 2 ст. рослинного масла.

    Збий яйця з цукром до пишності. Додай кефір зі сметаною і знову збий. Додай борошно з кокосовою стружкою, розпушувачем та ваніліном. В кінці додай олію і випікай панкейки з двох сторін на слабкому вогні до рум'яності.

    3. Панкейки на кефірі з бананом

    Бананові панкейки особливо добрі з медом, кленовим сиропом або розтопленим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1,5 склянки борошна, 1 банан, 1 яйце, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. цукру, 1 ст. рослинного масла.

    Приготування: Змішай та залиш кефір з розпушувачем на 10 хвилин. Потім додай яйце, цукор та олію, і знову перемішай. Додай розім'ятий у пюре банан, а за ним – борошно, що просіює. Обсмажити панкейки на сухій сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів конфітюру з вишні

    4. Панкейки на кефірі з яблуком

    На відміну від оладок, панкейки рекомендуємо додавати саме терті, а не різані яблука.

    Тобі знадобиться: 220 мл кефіру, 130 г борошна, 1 яйце, 3 ст. цукру, 0,5 ч.л. соди, 3 ст. олії, 1/2 яблука.

    Збий теплий кефір з яйцем і цукром. Акуратно втрути борошно, а потім – олію. Додай соду, а потім – очищене та терте яблуко. Жар панкейки на сухій або змащеній маслом сковороді з двох сторін.

    5. Панкейки на кефірі без яєць

    Навіть якщо під рукою не було яєць – це не велика проблема.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 500 мл кефіру, 2 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 1 ст. рослинного масла.

    Змішай кефір, олію, цукор і соду, і залиш їх на 10 хвилин. Додай борошно, що просіює, і залиши тісто ще на 10 хвилин. Випікай панкейки із двох сторін до рум'яності.

    6. Панкейки на кефірі з начинкою

    У рецепті використовується густий джем, але начинка може бути будь-якою.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 150 г борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 100 г джему.

    Приготування: Збий яйце з цукром до білого кольору. Змішай кефір з олією та содою, і залиши їх на 5-7 хвилин. З'єднай обидві маси і додай борошно, що просіює. Виклади на розігріту сковорідку по ложці тіста. Коли воно злегка схопиться, виклади трохи джему і зверху залий ще ложкою тіста. Випікай панкейки на слабкому вогні до рум'яності із двох сторін.

    7. Панкейки на кефірі із шоколадом

    Шоколад до панкейки краще додавати у вигляді начинки, а не втирати в тісто.

    Тобі знадобиться: 150 г борошна, 1 яйце, 200 мл кефіру, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди, 2 ст. олії, 100 г шоколаду.

    Змішай кефір з содою, а яйце збийте з цукром. З'єднай обидві маси, додай борошно, що просіює, а потім – масло. Залиш тісто на 10 хвилин. Виклади на розігріту сковорідку ложку тіста, поклади зверху скибочку шоколаду, і ще зали тестом. Випікати панкейки до рум'яності на середньому вогні.

    Зараз читають:Як приготувати дієтичну рибу?

    8. Панкейки на кефірі з сиром

    Дуже оригінальний рецепт тесту для американських панкейків.

    Тобі знадобиться: 150 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. цукру, 1 ст. олії, 1 ч.л. розпушувача, 100 г сиру, 120 г борошна.

    Приготування: Збий блендером всі інгредієнти, крім борошна та розпушувача. Додай суху частину інгредієнтів, перемішай тісто та обсмажте панкейки до рум'яності на слабкому вогні з двох сторін.

    9. Панкейки на кефірі з гарбузом

    Найсмачніша осіння варіація улюбленого домашнього сніданку.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 150 г гарбуза, 2 ст. цукру, 2 яйця, 2 ст. олії, 110 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Наріж та запікання гарбуз у духовці або мікрохвильовій печі до м'якості. Подрібни її блендером. Окремо збий кефір, цукор, олію та жовтки віночком. Додай гарбузове пюре і потім просіяне борошно з розпушувачем. Зби білки до стійких піків і акуратно втрути їх у тісто. Випікай панкейки на сковороді із двох сторін на середньому вогні.

    10. Панкейки на кефірі та рисовому борошні

    Візьми знежирений кефір – і це буде найдієтичніший рецепт панкейків із можливих.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 яйце, 5 ст. рисового борошна, 0,5 ч.л. соди.

    Збий віночком кефір з содою , залиш на 5 хвилин і додай яйце. Потім додай рисову муку і залиши тісто ще на 10 хвилин. Обсмажити панкейки на антипригарній сковороді без олії з двох сторін.

    11. Панкейки на кефірі та вівсяному борошні

    З різними видами борошна завжди виходить різний результат.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, по 1/2 склянки вівсяного та пшеничного борошна, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. соди, сіль.

    Приготування: Віночком зби яйце, сіль і цукор до піни. Додай теплий кефір і розтоплену олію, і потім – обидва види борошна та соду. Вимішайте тісто, залиште його на 10 хвилин і обсмажте панкейки на сухій сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:Заморозка фруктів та овочів на зиму: 20 відмінних рецептів

    12. Панкейки на кефірі та кукурудзяному борошні

    Кукурудзяні панкейки здатні здивувати не лише смаком та ароматом, а й своїм приємним золотистим кольором.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, по 100 г пшеничного та кукурудзяного борошна, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача. 1 щіпка солі.

    Приготування: Збий віночком яйця з сіллю та цукром. Додай кефір, а потім – обидва види борошна з розпушувачем. Додай розтоплене вершкове масло, дай тесту 10 хвилин постояти і випікай панкейки на слабкому вогні з обох боків.

    13. Панкейки на кефірі із сиром

    Незвичайні закусочні панкейки. Можеш додати ще жменю рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 2 яйця, 2 ст. олії, 100 г твердого сиру, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі, 350 г борошна.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю до піни. Додай кефір з олією, і знову збий. Потім – додай просіяне борошно з содою. Наприкінці втрути тертий сир і жар панкейки на злегка змащеній маслом сковороді з двох сторін.

    14. Панкейки на кефірі з какао

    Шоколадні панкейки, але цього разу без начинки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка кефіру, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. какао.

    Приготування: Змішай теплий кефір, яйце, какао, розпушувач та цукор. Залиш заготовку на 5 хвилин і втрути борошно, що просіює. Потім додай розтоплене вершкове масло, залиште тісто ще на 5 хвилин і випікай панкейки з двох боків.

    15. Панкейки на кефірі зі згущеним молоком

    Легка кислинка кефіру гармонійно поєднується із насолодою згущеного молока.

    Тобі знадобиться: 5 ст. муки|борошна|, 1 яйце, 100 мл кефіру, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. олії, 150 г вареного згущеного молока.

    Приготування: Збий віночком кефір з яйцем, додай олію і потім просіяні сухі інгредієнти. Залиш тісто на 10 хвилин. Вилий ложку тіста на теплу сковорідку і дай йому трохи схопитися. Після чого поклади трохи вареного згущеного молока, знову залий тестом і випікай панкейки з двох сторін до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *