Баклажани відмінно підходять для приготування практично будь-яких страв: салати, закуски, супи, рагу та заготівлі. А сьогодні ми пропонуємо зробити ще й намазку на бутерброди із баклажанів. Дізнайся про 10 смачних рецептів – у нашій добірці!
Зміст
1. Намазка з баклажанів та крем-сиру
Вибирай будь-який вершковий або сирний сир на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 100 г крем-сиру, 5 г перцю чилі, 5 г кінзи, 1 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Розріж баклажани вздовж, збризкати маслом, приправ і запікайте в духовці 20-25 хвилин при 200 градусах. Після чого дай їм трохи охолонути і зніми шкірку. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий намазку до однорідності.
2. Намазка з баклажанів із зеленню на бутерброди
Найлегший рецепт, а інгредієнти для нього точно є у тебе в холодильнику.
Зараз читають:20 найсмачніших заготовок із груші на зиму
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 4 гілочки кінзи, 4 гілочки кропу, 1-2 зубчики часнику, оливкова олія, спеції.
Приготування: Розріж баклажани вздовж, збризкайте оливковою олією і приправ. Запікай їх 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах, а потім очисти від шкірки. Окремо блендером подрібни зелень із часником, додай баклажани і знову збий намазку. Якщо потрібно, влий трохи олії для консистенції.
3. Намазка з баклажанів з волоськими горіхами
Якщо горіхи сирі, тоді обсмаж їх на сухій сковороді.
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 50 г волоських горіхів, 4 гілочки петрушки, 1-2 зубчики часнику, 1 ст.л. йогурт або сметани, спеції.
Приготування: Очисти, довільно наріж і запікайте баклажани в духовці при 200 градусах до м'якості. Блендером подрібни волоські горіхи в крихту, додай зелень з часником і знову збий. Відправ туди ж баклажани, йогурт або сметану та спеції за смаком, і ще раз збий намазку.
4. Намазка з баклажанів з кабачками та плавленим сиром
Для яскравішого кольору – додай також трохи паприки або куркуми.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 кабачок, 1 морква, 1 цибулина, 150-200 г плавленого сиру, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Довільно наріж і обсмаж всі овочі до м'якості. Після чого блендером зби їх з плавленим сиром до однорідності, приправ намазку і вмішай рубану зелень.
Зараз читають:Лимонад у домашніх умовах: 20 відмінних рецептів
5. Намазка з баклажанів з печерицями
Ситне намазування, яке ідеально підійде для тостів або брускетт.
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 300 г печериць, 1 цибулина, 2 яйця, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з печерицями та баклажанами до готовності. Відварити яйця круто і дай усім інгредієнтам охолонути. Відправ все в блендер, зби намазку до однорідності і приправ.
6. Намазка з баклажанів із двома видами сиру
Якщо хочеш отримати більш однорідну структуру намазки, зби її блендером.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 100 г вершкового сиру, 80 г твердого сиру, 1 цибулина, 3 гілочки кропу, спеції.
Приготування: Розріж баклажани, запікайте їх 20-30 хвилин у духовці до м'якості, очистіть і розімніть м'якоть. Дрібно порубай і обсмаж цибулю до готовності. Натрій твердий сир на тертці, подрібни кріп і змішай всі інгредієнти для намазки.
7. Намазування з баклажанів з овочами на бутерброди
Хороша і в теплому, і холодному вигляді, і навіть як заготовка на зиму.
Тобі знадобиться: 250 г баклажанів, 150 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 50 г цибулі, 2 зубчики часнику, зелень, спеції.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж всі овочі до м'якості. Відправ їх з рубаною зеленню і часником у блендер. Збий і приправ намазку.
Зараз читають:20 рецептів з фетою, які оцінить кожна господиня
8. Намазка з баклажанів з болгарським перцем та яйцями
Дуже гармонійне поєднання інгредієнтів та текстур в одній намазці.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 2 болгарські перці, 4 яйця, 150 г плавленого сиру, 3-4 зубчики часнику, спеції, майонез.
Приготування: Наріж і обсмаж баклажани з болгарським перцем до м'якості, розімни їх вилкою. Відвари та натрі яйця на тертці разом із плавленим сиром. Подрібни часник, змішай все разом, приправ та заправ намазку майонезом.
9. Намазка з баклажанів із гірчицею на бутерброди
Для любителів простих, але пікантних уподобань.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 ст.л. йогурту, 2 ч. л. гірчиці, 4 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, 2 ст. кунжуту, спеції.
Приготування: Очисти та наріж баклажани слайсами, приправ та запікати їх 15 хвилин у духовці при 200 градусах. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий намазку до однорідності.
10. Намазка з баклажанів із помідорами
Готується досить швидко і без зайвого клопоту.
Тобі знадобиться: 200 г баклажанів, 50 г помідорів, 50 г волоських горіхів, 2 зубчики часнику, спеції.
Баклажани запікання до м'якості і довільно подрібни . Дрібно порубай волоські горіхи з часником, натрій помідор на тертці, змішай усі інгредієнти і приправ намазку.
Джерело: dietcenter.com.ua