яловичини: 6 найкращих рецептів, від яких усі будуть у захваті />
Якщо хочеться по-справжньому ситної та вишуканої страви, тоді медальйони з яловичини – те, що потрібно. Це чудовий спосіб приготувати м'ясо, щоб воно вийшло ніжним, соковитим та з рум'яною скоринкою. Бери на замітку наші перевірені рецепти! Тут можна гостей порадувати, і швидко нагодувати сім'ю!
Зміст
1. Медальйони з яловичини на сковороді
Почнемо з базового і в той же час найкласичнішого рецепту.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів із яловичини, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. паприки, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Змішай 2 ст.л. олії, подрібнений часник і всі спеції. Замаринуй яловичину на 20 хвилин у цій суміші, а потім обсмаж на змащеній сковороді, що залишилося маслом, по 2-3 хвилини з кожного боку. Після чого зніми з вогню, накрий фольгою та залиш медальйони ще на 5-7 хвилин дійти до готовності.
2. Медальйони з яловичини у соєвому соусі
Ідеально поєднуються з апельсиновим чи ягідним соусом.
Зараз читають:20 рецептів холодного чаю, які обов'язково здивують
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з яловичини, 80 мл соєвого соусу, 10 мл оливкової олії, 2 гілочки чебрецю або розмарину, 2 ст.л. води, сіль, спеції.
Приготування: Замарин медальйони в соєвому соусі з маслом і спеціями на 15-30 хвилин. Після чого обсмаж їх на сковороді з двох боків до рум'яності. Додай воду і чебрець в маринад, що залишився, полів їм медальйони і протушкуй ще 1-2 хвилини під кришкою на слабкому вогні. Переверни та готуй до випаровування рідини.
3. Медальйони з яловичини у беконі
Завдяки бекону – яловичина виходить ще ніжнішою, зберігаючи всі соки.
Тобі знадобиться: 600 г медальйонів з яловичини, 150 г бекону, 1 цибулина, 4 ст. олії, 2 ст.л. лимонного соку, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.
Приготування: Змішай 3 ст. л. рослинної олії, лимонний сік та будь-які спеції за смаком. Замарин медальйони на 1 годину в цій суміші при кімнатній температурі, а потім оберни кожен з них слайсом бекону.
Обсмаж медальйони на сковороді до рум'яності в маслі, що залишилося, переверни і відразу додай нарізану цибулю і часник. Готуй все разом ще приблизно 3-4 хвилини під кришкою або без неї.
4. Медальйони з яловичини у вершковому соусі
Якщо ти ще не знаєш, чого цікавого сьогодні приготувати – зверни увагу на цей рецепт.
Зараз читають:20 простих рецептів компоту з нектаринів на зиму
Тобі знадобиться: 800 г медальйонів з яловичини, 150 г бекону, 1 цибулина, 1/4 склянки вершків, 1/4 склянки білого сухого вина, 2-3 зубчики часнику, сіль, спеції, вершкове масло.
Медальйони оберни беконом і обсмаж по 2-3 хвилини з усіх боків. Додай трохи вершкового масла, цибулю та часник, готуй ще 2 хвилини і акуратно відклади яловичину убік. У цю ж сковороду влий вино і вершки та протоми їх до загусання. Полів медальйони вершковим соусом при подачі або протушки в ньому кілька хвилин.
5. Медальйони з яловичини з медом та імбиром
Маринад із азіатськими нотками завжди дуже гармонійно доповнює яловичину.
Тобі знадобиться: 4 медальйони з яловичини, 4 цибулини-шалот, 20 г імбиру, 1/2 манго, 50 мл бульйону, 50 мл білого сухого вина, 50 мл меду, 50 мл соку лимона або лайма, 50 мл оливкової олії, 1 ст. каррі, 1 ст. коричневого цукру, 2 ст. води.
Змішай сік лайма, мед, трохи більше половини оливкової олії, каррі, подрібнений імбир і половину подрібненого шалоту. Замаринуй яловичину в цій суміші на півгодини.
Обсмаж цибулю, що залишилася на маслі, що залишилася, влий вино, сироп з води і коричневого цукру, бульйон і додай подрібнений манго. Протоми всі разом 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо обсмаж медальйони на сковороді до бажаного ступеня прожарювання та полів їх соусом перед подачею.
Зараз читають:Сніданки з беконом: 20 найсмачніших рецептів на кожен день
6. Медальйони з яловичини з грибами у сметані
Така чудова страва може обійтися навіть без гарніру!
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з яловичини, 150 г грибів, 100 г сметани, 1 морква, 1 цибулина, 50 г цибулі-шалот, 2 зубчики часнику, 2 гілочки чебрецю, 50 г вершкового масла, 20 мл оливкової олії, 0 1-2 щіпки цукру.
Приготування: Крупно наріж моркву, цибулю та гриби, подрібни шалот. Змішай оливкову олію, бальзамік, подрібнений чебрець, цибулю та моркву, відправ туди ж яловичину і залиш маринуватися на 15 хвилин.
Обсмаж шалот на сковороді у вершковому маслі, додай гриби та смаж 2-3 хвилини. Влий сметану, додай цукор, 50 мл води, половину часнику, протушкуй соус 5 хвилин і приправ.
Окремо приправ та обсмаж медальйони до рум'яності на сильному вогні. Потім додай овочі і смажу ще 3 хвилини, а далі заправ все часником, що залишився. Готуй медальйони ще 3-4 хвилини і подавай зі сметанним соусом.
Джерело: dietcenter.com.ua