Лосось у вершковому соусі: 15 рецептів, з якими впорається будь-яка господиня

Смачний та ніжний лосось у вершковому соусі ідеально підходить як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Крім того, він дуже легко готується. Причому зробити це можна по-різному, і ми вже зібрали для тебе 15 найапетитніших рецептів!

Зміст

  • 1. Лосось з чилі та паприкою у вершковому соусі
  • 2. Лосось із цибулею у вершковому соусі
  • 3. Лосось у вершковому соусі з вином та овочами.
  • 4. Лосось з помідорами чері та пармезаном у вершковому соусі
  • 5. Лосось у вершковому соусі з гірчицею в духовці
  • 6. Лосось у вершковому соусі в мультиварці
  • 7. Лосось з картоплею у вершковому соусі
  • 8. Лосось у вершковому соусі зі шпинатом та помідорами
  • 9. Лосось із грибами у вершковому соусі
  • 10. Лосось з брокколі та шпинатом у вершковому соусі
  • 11. Лосось з рисом та сиром у вершковому соусі
  • 12. Лосось у вершковому соусі з червоною ікрою
  • 13. Лосось у вершково-апельсиновому соусі
  • 14. Лосось з креветками у вершковому соусі
  • 15. Лосось з овочами та вершковим соусом у духовці
  • 1. Лосось з чилі та паприкою у вершковому соусі

    Усього кілька дрібок спецій зроблять нейтральний соус дуже пікантним.

    Тобі знадобиться: 800 г філе лосося, 200 мл 30% вершків, 2 зубчики часнику, 1/2 перцю чилі, 0,5 ч.л. паприки, спеції.

    Приготування: Наріж лосось на порційні шматки, обсмаж до рум'яності та відклади. У тій же сковороді обсмаж подрібнений часник і чилі, влий вершки, прогрій і приправ. Виклади лосось у вершковий соус і протушкуй 3 хвилини.

    2. Лосось із цибулею у вершковому соусі

    Для цього рецепту можна використовувати стейк чи порційні шматочки філе.

    Тобі знадобиться: 300 г лосося, 100 мл вершків, 1 цибулина, 10 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, по 1 щіпці базиліка та чебрецю.

    Приготування: Наріж лосося, приправ та обсмаж з двох сторін по 2-3 хвилини. У тій же сковороді обсмаж подрібнену цибулю та часник до золотистості. Додай шматочок вершкового масла, вершки та спеції. Виклади рибу в отриманий соус і протушкуй 8 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    3. Лосось у вершковому соусі з вином та овочами.

    За бажання можеш додати будь-які інші овочі та зелень за смаком.

    Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, 1 цибулина, 1/2 склянки білого сухого вина, 1 склянка 20% вершків, 1 жменя зеленого горошку, 1-2 цукіні, спеції.

    Приготування: Приправ та обсмаж стейки лосося з двох сторін до рум'яності. Окремо обсмаж до золотистості подрібнену цибулю, влий вино, трохи протушкуй і приправ. Влий вершки, доведи соус до кипіння і додай горошок і нарізаний цукіні. Протушкуй всі 2-3 хвилини, виклади сюди лосося і прогрій ще 1 хвилину.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів пиріжків з малиною

    4. Лосось з помідорами чері та пармезаном у вершковому соусі

    Максимум півгодини – і повноцінна ресторанна страва вже готова.

    Тобі знадобиться: 3 стейки лосося, 500 г помідорів чері, 100 мл 30% вершків, 1/2 пучка зелені, 50 г пармезану, по 40 г вершкового та рослинного масла, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Приправ та обсмаж лосося на олії з двох сторін до рум'яності. У вершковому маслі окремо обсмаж подрібнений часник, додай половинки помідорів чері та жар ще 2 хвилини. Додай рубану зелень, перемішай, влий вершки та туші 2 хвилини. Додай тертий пармезан, знову перемішай і виклади в соус стейки лосося. Готуй 5 хвилин на слабкому вогні.

    5. Лосось у вершковому соусі з гірчицею в духовці

    Для більш яскравого аромату додай гілочку чебрецю або розмарину перед запіканням.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 1 склянка жирних вершків, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. гірчиці, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Розроби лосося на порційні шматки, збризкайте оливковою олією і приправ. Змішай вершки, подрібнений часник, спеції та гірчицю. Залий лосось вершковим соусом і запікай 20-25 хвилин в духовці при 200 градусах.

    6. Лосось у вершковому соусі в мультиварці

    Класична страва та оригінальний спосіб її приготування.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 300 мл вершків, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Обсмажити борошно на вершковому маслі прямо в мультиварці на будь-якому зручному режимі. Влий вершки, помішуючи, і прогрій. Виклади шматочки лосося в цей соус, приправ та включи режим «Гасіння» на 25 хвилин.

    7. Лосось з картоплею у вершковому соусі

    І ніякий окремий гарнір точно не знадобиться!

    Тобі знадобиться: 300 г лосося, 600 г картоплі, 150 г плавленого сиру, 300 мл вершків, 20 г вершкового масла, 20 мл рослинної олії, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж картоплю до рум'яності на суміші олій. Додай шматочки лосося і готуй ще 3 хвилини. Приправ за смаком, додай тертий плавлений сир і влий вершки. Доведи до кипіння та туші на слабкому вогні під кришкою до готовності картоплі.

    8. Лосось у вершковому соусі зі шпинатом та помідорами

    Можна взяти як свіжий, і заморожений шпинат – це важливо.

    Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого

    Тобі знадобиться: 800 г філе лосося, спеції, 70 г шпинату, 250 г помідорів, по 1/2 склянки вершків та бульйону, 1 зубчик часнику, зелень, спеції.

    Приготування: Наріж філе лосося на порційні шматочки, приправ і злегка обсмаж з двох боків. Відклади рибу вбік і обсмаж подрібнений часник. Влий бульйон і вершки, доведи до кипіння і додай шпинат. Через 1 хвилину додай нарізані часточками помідори та рубану зелень. Виклади туди ж шматочки лосося і готуй разом 3-4 хвилини.

    9. Лосось із грибами у вершковому соусі

    Якщо хочеш зробити густий соус, тоді розведи у вершках ложку борошна.

    Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, 140 г печериць, 1 цибулина, 1 склянка вершків, спеції, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Приправ та обсмаж стейк лосося з двох сторін. Окремо обсмаж подрібнену цибулю та печериці на вершковому маслі до золотистості. Влий вершки, приправ і доведи до кипіння. Виклади лосося в цей соус і прогрій кілька хвилин.

    10. Лосось з брокколі та шпинатом у вершковому соусі

    Замість броколі можна взяти цвітну капусту – теж буде смачно.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, по 20 г вершкового та оливкового масел, 2 зубчики часнику, 250 мл 20% вершків, 1 качан броколі, 70 г шпинату, 8 помідорів чері, спеції.

    Приготування: Наріж лосось на порційні шматки, обсмаж по 1-2 хвилини з усіх боків на оливковій олії та відклади. Додай у сковорідку вершкове масло та обсмаж суцвіття брокколі з часником. Влий вершки, додай нарізаний шпинат і прогрій. Виклади половинки помідорів чері та лосося, приправ та туши всі разом 4 хвилини під кришкою на слабкому вогні.

    11. Лосось з рисом та сиром у вершковому соусі

    Оригінальна запечена страва, яка точно не залишить нікого байдужим.

    Тобі знадобиться: 450 г лосося, 1 цибулина, 100 г шпинату, 100 г моцарелли, 150 г блакитного сиру, 150 мл жирних вершків, 200 г рису.

    Приготування: Відвар рис до готовності і наріж філе лосося кубиком. Подрібніть цибулю, обсмажте її 5 хвилин і додай нарізаний шпинат. Туди ж додай вершки, терту моцарелу та половину блакитного сиру. Прогрій, поки він не розтане.

    У форму для запікання виклади рис, полів його половиною вершкового соусу та додай шматочки лосося. Потім полів лосось соусом, що залишився, посип розкришеним блакитним сиром і відправ на 15-20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів вівсяної каші на сніданок

    12. Лосось у вершковому соусі з червоною ікрою

    Буду вражені навіть гурмани та любителі оригінальних страв!

    Тобі знадобиться: 300 г філе лосося, 300 мл вершків, 1 ст. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. червоної ікри, 1 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж філе лосося на два порційні шматочки, приправ та обсмаж на оливковій олії до рум'яності з двох сторін. Окремо на сухій сковороді прогрій борошно, додай вершкове масло і поступово влий вершки, помішуючи. Перемішати соус, викласти в нього червону ікру і знову перемішати. Залий лосось приготованим соусом і протушкуй 5 хвилин на слабкому вогні.

    13. Лосось у вершково-апельсиновому соусі

    Цей рецепт допоможе, коли захочеться чогось по-справжньому незвичайного.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, 200 мл апельсинового соку, 50 мл лимонного соку, 1 ст. цедри апельсина, 120 мл вершків, 10 помідорів чері, спеції.

    Змішай лимонний і апельсиновий сік, додай половину вершкового масла і увари близько 15 хвилин на середньому вогні. Додай вершки та цедру, доведи до кипіння і приправ. Наріж лосось на порційні шматки, обсмаж його в суміші олій і виклади на тарілку. У тому ж олії обсмаж половинки помідорів чері, додай їх до лососю та полів усе соусом.

    14. Лосось з креветками у вершковому соусі

    За бажанням засип блюдо тертим пармезаном або іншим ароматним сиром.

    Тобі знадобиться: 600 г лосося, 200 мл 20% вершків, 150 г креветок, спеції.

    Приготування: Очисти креветок, розріж лосось на порційні шматки, виклади все у форму для запікання, приправ за смаком і залий вершками. Додатково посип страву сиром або зеленню, якщо хочеш. Відправ все в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.

    15. Лосось з овочами та вершковим соусом у духовці

    Час запікання може залежати від духовки – тому стеж, щоб не пересушити рибу.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, спеції, 250 мл вершків, 100 г твердого сиру.

    Приготування: Подрібни всі овочі, обсмаж їх до м'якості і виклади у форму. Зверху виклади шматочки лосося і приправ. Змішай вершки і тертий сир, залий все разом і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *