Курячі грудки у вершковому соусі – чудова страва на кожен день. А ще їх можна приготувати по-різному, і в цій добірці ми зібрали для тебе кілька ідей на вибір. Навіть якщо в тебе вже є свій улюблений рецепт, чому б не урізноманітнити будні?
Зміст
1. Курячі грудки у вершковому соусі на сковороді
Немає нічого простішого за курку на сковороді. Розкажемо, як зробити її максимально ніжною та соковитою.
Тобі знадобиться: 700 г курячих грудок, 150 мл 20% вершків, 3 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 10 г зелені, 150 мл води, спеції.
Приготування: Наріж курку шматочками, приправ за смаком і обсмаж з часником до рум'яності. Влий воду і протушкуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Змішай вершки, тертий сир і рубану зелень, додай соус туди ж і протушкуй разом до розплавлення сиру.
2. Курячі грудки у вершковому соусі в духовці
Подавай такі грудки просто так або з будь-яким гарніром на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 700 г курячих грудок, 350 мл вершків, 25 г пармезану, спеції, ароматні трави.
Приготування: Доведи вершки до кипіння, додай спеції і проварити 1 хвилину. Виклади курячі грудки у форму для запікання, залий їх вершками і відправ на 20 хвилин у духовку при 180 градусах. Після чого посип тертим пармезаном і відправь ще на 10-15 хвилин.
3. Курячі грудки з грибами у вершковому соусі
Таке класичне поєднання прийде на допомогу, коли хочеться чогось знайомого.
Тобі знадобиться: 3 курячі грудки, 200 г грибів, 1 цибулина, 200 мл жирних вершків, 3 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлю Кривава Мері
Курячі грудки приправ та обсмаж на слабкому вогні до золотистості близько 15 хвилин. Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж їх разом до готовності. Влий до грибів вершки, додай часник, приправ та прогрій. Виклади курку в соус і тушкуй разом на слабкому вогні до готовності.
4. Курячі грудки у вершковому соусі з сиром
Приготувати таку курку можна з різними видами сиру – буде завжди інакше.
Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 250 мл вершків, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції, 100 г сиру.
Приготування: Наріж та обсмаж курячі грудки до рум'яності. Додай подрібнену цибулю та часник, смаж до прозорості цибулі та влий вершки. Протушкуй всі разом 3 хвилини, приправ, додай тертий сир і готуй до його розплавлення.
5. Курячі грудки з картоплею у вершковому соусі
Ситна та ґрунтовна вечеря навіть для великої родини – смачно та зручно.
Тобі знадобиться: 700 г курячих грудок, 1 кг картоплі, 1 цибулина, 50 г часнику, 300 мл вершків, 150 мл майонезу, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж картоплю кубиком, а курку – середніми шматочками. Змішай вершки, спеції, подрібнену цибулю та часник. Перемішай все разом, виклади у форму, змасти майонезом і посип тертим сиром. Запікай близько 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
6. Курячі грудки з овочами у вершковому соусі
Також підійде абсолютно будь-яка заморожена овочева суміш.
Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 фіолетова цибулина, 2 жмені консервованої кукурудзи, 150 мл вершків, спеції.
Приготування: Наріж курячу грудку шматочками, приправ та обсмаж до рум'яності. Додай всі нарізані овочі та смажу ще 5-7 хвилин, помішуючи. Влий вершки, приправ і протушкуй 5 хвилин до готовності.
7. Курячі грудки з помідорами у вершковому соусі
Пропонуємо незвичайний рецепт вершкового соусу з додаванням яєць.
Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 помідори, 2 яйця, 100 г твердого сиру, 200 мл вершків, спеції.
Приготування: Наріж курку, обсмаж її до легкої рум'яності та додай нарізані помідори з цибулею. Протушкуй 5 хвилин, помішуючи. Змішай вершки, подрібнений часник, яйця, тертий сир та спеції. Влий вершковий соус до курячих грудок і туші всі разом півгодини на слабкому вогні під кришкою.
8. Курячі грудки з брокколі у вершковому соусі
Ця соковита та апетитна страва сподобається навіть тим, хто не особливо любить брокколі.
Тобі знадобиться: 500 г курячих грудок, 200 г броколі, 200 мл 20% вершків, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Зараз читають:Пиріг з черешнею – 20 простих і дуже смачних рецептів
Приготування: Наріж курку середніми шматочками, морква – соломкою, а цибуля – пір'ям. Обсмажити всі разом близько 10 хвилин, помішуючи. Додай суцвіття броколі та готуй її 3-5 хвилин. Влий вершки, приправ та туші всі 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
9. Курячі грудки у вершковому соусі в мультиварці
Готувати в мультиварці так легко і просто одне задоволення.
Тобі знадобиться: 800 г курячих грудок, 200 мл курячого бульйону, 2 зубчики часнику, 100 мл жирних вершків, 40 г крохмалю, 30 г соусу песто, спеції та італійські трави.
Розріж курячі грудки на половинки і натри їх спеціями з італійськими травами. Виклади в чашу мультиварки, додай бульйон та часник, та включи режим «Випічка» на 20 хвилин. Після чого прибери курку убік.
Розведи крохмаль у вершках, влий його до бульйону в чашу мультиварки, додай ще спеції та песто. Увімкни режим “Випічка” ще на 7-10 хвилин. Поверни грудки в соус і готуй разом ще 3-4 хвилини в тому ж режимі.
10. Курячі грудки з рисом у вершковому соусі
Рекомендуємо відварити рис заздалегідь, щоб заощадити час у процесі.
Тобі знадобиться: 200 г курячої грудки, 200 мл жирних вершків, 30 г вершкового масла, 2 болгарські перці, 1 цукіні, 200 г вареного рису, спеції.
Приготування: Наріж курячу грудку, приправ та обсмаж її до рум'яності у вершковому маслі. Додай вершки та протушкуй 2 хвилини. Всип дрібно нарізані овочі і продовжуй гасити до готовності. Наприкінці приправ, додай рис, перемішай і зніми з вогню.
11. Курячі грудки в гірчично-вершковому соусі
Щоб зробити блюдо різноманітнішим, можеш поекспериментувати з різними видами гірчиці.
Тобі знадобиться: 700 г курячих грудок, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 3 ч.л. гірчичного порошку, 1 ч. л. зернистої гірчиці, 75 мл води, 120 мл 33% вершків, 1 ст.л каперсів, спеції.
Приготування: Довільно наріж курку і натрій її гірчичним порошком зі спеціями. Обсмаж до рум'яності з усіх боків і відклади убік. У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю і часник, додай воду і перемішай. Влий вершки, додай спеції, каперси та зернисту гірчицю. Прогрій соус, виклади в нього курячі грудки та туші 12-15 хвилин на слабкому вогні.
12. Курячі грудки в томатно-вершковому соусі
Їх цілком можна подати і на святковий стіл як основне блюдо.
Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя
Тобі знадобиться: 4 курячі грудки, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 250 г томатів у власному соку, 80 мл води, 120 мл вершків, спеції, ароматні трави, 100 г твердого сиру.
Приготування: Натріть курячі грудки спеціями, обсмаж їх до золотистості на середньому вогні з усіх боків і виклади у форму для запікання. Подрібни цибулю та часник, обсмаж до золотистості та додай подрібнені томати. Додай воду та спеції, протушкуй 5 хвилин, влий вершки та всип тертий сир. Проварити ще 5 хвилин, залий грудки отриманим соусом і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах.
13. Курячі грудки в соєво-вершковому соусі
За бажання додай жменю заморожених овочів чи грибів.
Тобі знадобиться: 400 г курячих грудок, 250 мл 33% вершків, 50 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Наріжте курку шматочками і замаринуй її на півгодини в соєвому соусі і спеціях. Обсмаж до золотистості, влий вершки та залишки маринаду, і туші на слабкому вогні до м'якості курки.
14. Курячі грудки зі стручковою квасолею у вершковому соусі
І не лише з квасолею, а ще й пікантним імбиром та часником.
Тобі знадобиться: 350 г курячих грудок, 1 морква, 100 г цибулі-порею, 0,5 ч.л. імбиру, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. соєвого соусу, 100 мл вершків, 200 г стручкової квасолі, 20 г твердого сиру, 2 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Наріж курячі грудки смужками і замаринуй у спеціях, соєвому соусі та лимонному соку на 20 хвилин. Наріж цибулю півкільцями, а морква – соломкою.
Обсмаж курку майже до готовності, додай стручкову квасолю і протушкуй 4 хвилини. Додай цибулю і моркву, і протушкуй ще 8-10 хвилин, помішуючи. Влий вершки, додай спеції, часник, імбир та тертий сир. Туши всі разом ще 3-5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
15. Курячі грудки зі шпинатом у вершковому соусі
Заморожений шпинат можна заздалегідь не розморожувати.
Тобі знадобиться: 600 г курячих грудок, 150 г шпинату, 250 мл 20% вершків, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж курячі грудки шматочками, приправ та обсмаж до рум'яності. Після чого відклади м'ясо убік і окремо обсмаж подрібнену цибулю з часником. Додай вершки, доведи до кипіння та додай шпинат. Протушкуй соус 2-3 хвилини, приправ і додай тертий сир. Коли сир розплавиться, тоді виклади курку в цей соус і тушкуй ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua