Користь ферментованих продуктів і чому їх варто їсти частіше © depositphotos.com
Ферментовані продукти заробили відмінну репутацію серед адептів правильного харчування. Це зовсім не дивно, адже ферментовані продукти запускають найважливіші біохімічні процеси в нашому організмі і допомагають виводити токсини.
Ми розповімо тобі про те, які продукти можна вважати ферментованим і чому варто перестати купувати йогурти.
Користь ферментованих продуктів і чому їх варто їсти частіше
- Що таке ці ваші ферментовані продукти?
Ферментованими продуктами прийнято вважати всю їжу, яка готується під впливом ферментів, що впливає на зміни хімічного складу продукту. Загалом, вся їжа, яка може бродити (квашена капуста, квас, соєвий соус, вино, пиво, медовуха, оцет).
Ферментація вважається набагато корисніше заморожування, адже на відміну від останнього, зберігає корисні властивості продукту.
- Чому ферментовані продукти називають корисними?
Прийнято вважати, що продукти, які піддаються ферментації, набагато швидше і простіше засвоюються травленням і сприятливо впливають на організм, збагачуючи його правильними мінералами і вітамінами.
До ферментованих продуктів відносять і пробіотики, про які ти так часто чуєш в рекламі йогуртів. І це не прикол або маркетинговий хід, 80% імунітету дійсно знаходиться саме в кишечнику, а пробіотики допомагають тримати все в нормі і балансі.
Корисні бактерії, пробіотики і пребіотики з ферментованих продуктів можуть запросто очистити організм від зайвих токсинів і важких металів.
Користь ферментованих продуктів і чому їх варто їсти частіше © depositphotos.com
- Так, а де ж обіцяні продукти?
Список, насправді, дуже простий і нехитрий:
- Ще дещо важливе про ферментованих продуктах
Захоплюватися занадто солоними ферментованим продуктами – погана затія. Все тому, що вони можуть нашкодити травленню і підшлунковій. Все добре, що в міру, запам’ятаєш?
Ми вже розповідали тобі про те, як алкоголь впливає на шкіру. Може це змусить тебе охочіше відмовлятися від випивки?
Джерело: lady.tochka.net