Кольорова дієта захистить від осінніх кіло!

Ця дієта дає можливість не позбавляти свій організм смачних страв і маніакально не підраховувати калорій. Ти просто підбираєш денний раціон за колірною гамою. І все.

Кожному дню тижня відповідає свій колір:
понеділок – червоний
вівторок – оранжевий
середа – жовтий
четвер – зелений
п’ятниця – блакитний
субота – синій
неділя – фіолетовий

За «кольором» кожного дня й підбирай продукти. Але тільки не міняй кольори місцями, оскільки тиждень повинен відповідати класичній послідовності кольорів: червоний-оранжевий-жовтий-зелений-блакитний-синій-фіолетовий. Завдяки різноманітності продуктів кольорова дієта заповнює дефіцит вітамінів і мінералів в організмі та змушує організм позбуватися жирових накопичень без неприємного почуття голоду.

Червоні продукти
Заряджають енергією, стимулюють активність. Дуже важливі для тих, хто страждає анемією, порушенням складу крові, депресією, хронічною втомою, сонливістю. Із «червоними» продуктами легше прокидатися або готуватися до важливої події, що потребує активності.

У твоєму раціоні: помідори, червона смородина, червоні яблука, кавун, журавлина, гранат, вишня, полуниці, малина, червона риба, телятина, печінка.

Оранжеві продукти
Викликають прилив енергії, зокрема сексуальної, зміцнюють імунітет, покращують циркуляцію крові й травлення. І піднімають настрій. Ці продукти особливо корисні для тих, хто хоче позбутися застуди, апатії, негативних емоцій, переживань і сіруватого відтінку шкіри.

У твоєму оранжевому раціоні: гарбуз, морква, абрикоси, манго, обліпиха, хурма, апельсини, мандарини, оранжеві кабачки, сироїжки та інші.

Зверни увагу, що оранжевий день у дієті — вегетаріанський.

Жовті продукти
Зміцнюють нервову систему, активізують роботу печінки та шлунково-кишкового тракту, а також мають жарознижуючий ефект. Насамперед рекомендовані тим, хто хоче позбутися коліту або виразки шлунку, захворювань печінки, а також запальності й емоційної нестабільності.

У твоєму жовтому раціоні: кукурудза, солодкий перець, жовта диня, жовтий сир, банани, ананас, жовта слива, патисони, гриби з жовтуватим капелюшком.

Зелені продукти
Заспокоюють, сприяють рівновазі, гармонії, приводять у норму артеріальний тиск, знімають емоційне напруження та лікують головний біль, розслаблюють у стресових ситуаціях. Украй важливі для тих, хто бореться з онкологією й анемією, нервозністю й запальністю.

У твоєму зеленому раціоні: огірки, шпинат, капуста (цвітна, броколі, брюссельська тощо), салат, зелений горошок, спаржа, зелені яблука, цибуля, авокадо, ківі, морська капуста, зелень (петрушка, кріп).

Блакитні продукти
Сприяють ясності та чистоті думок, спокою, розважливості. Допомагають схуднути та призупинити процеси старіння.

У твоєму блакитному раціоні: лохина, судак, блакитний короп, знежирене молоко, устриці, кальмари, блакитні сири, гриби.

Сині продукти
Допомагають від безсоння, при захворюваннях вен і судин, а також хвороб серця. Крім того, борються із запальними процесами, заспокоюють, знімають напруження.

У твоєму синьому раціоні: чорниця, синя слива, фініки, йогурт чорничний, устриці, терпуг.

Фіолетові продукти
Налаштовують на духовні пошуки, змушуючи глянути на себе з боку, «іншими очима», очищають організм від шлаків і токсинів.

У твоєму фіолетовому раціоні: червонокачанна капуста, виноград, баклажани, фіолетова цибуля, слива, буряк.

 

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *