Каші на сніданок: 20 рецептів, які урізноманітнять твоє меню

Якщо в дитинстві багато хто не надто радів тому, що на сніданок знову каша, то з віком починаєш розуміти їхні переваги. Тим більше зараз так багато різних варіантів і способів їх приготування, що можна не повторюватися тижнями. Особливо каші на сніданок хороші для шанувальників правильного харчування, пропонуємо тобі 20 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Рисова каша на воді та молоці
  • 2. Вівсяна каша з яблуками
  • 3. Манна каша на кокосовому молоці
  • 4. Пшоняна каша з гарбузом на сніданок
  • 5. Кукурудзяна каша з родзинками
  • 6. Молочна гречана каша
  • 7. Шоколадна вівсяна каша з бананом
  • 8. Каша із сочевиці
  • 9. Вівсяна каша з сиром
  • 10. Геркулесова каша з горіхами та сухофруктами
  • 11. Лляна каша з яблуком на сніданок
  • 12. Каша із булгура з цукатами
  • 13. Каша з кускусу на сніданок
  • 14. Каша Артек з морквою та цибулею
  • 15. Вівсяна каша з керобом та інжиром
  • 16. Каша з ячменю
  • 17. Перлова каша на сніданок
  • 18. Амарантова каша
  • 19. Каша з кіно на сніданок
  • 20. Монастирська каша
  • 1. Рисова каша на воді та молоці

    Наприкінці приготування можна додати шматочок вершкового масла, ягоди чи фрукти.

    Тобі знадобиться: 1 склянка круглого рису, 2 склянки молока, 2 склянки води, цукор або цукрозамінник.

    Приготування: Доведи воду до кипіння, засип промитий рис і вари 5-7 хвилин, помішуючи. Коли вода вбереться, влий гаряче молоко. Додай цукор чи сіль за смаком. Вари кашу ще близько 10 хвилин, а потім дай настоятися їй під кришкою 10-15 хвилин.

    2. Вівсяна каша з яблуками

    На знежиреному молоці – каша буде ще смачнішою та кориснішою.

    Тобі знадобиться: 50 г вівсянки, 120 г яблук, 250 мл молока, замінник цукру.

    Нагрій молоко до кипіння і засип вівсянку. Знову доведи до кипіння, додай нарізані яблука та цукор чи замінник. Вари кашу близько 5 хвилин|мінути| на маленькому вогні, помішуючи.

    3. Манна каша на кокосовому молоці

    Найпростіша манка на сніданок цілком може перетворитися на незвичайну страву.

    Тобі знадобиться: 60 г манки, 120 мл кокосового молока, 240 мл води, 2-3 ст. кокосової стружки, цукор чи замінник.

    Акуратно змішай всі інгредієнти і доведи до кипіння на середньому вогні, помішуючи. Продовжуй помішувати і варити кашу кілька хвилин до густини. Дай їй трохи настоятись під кришкою.

    4. Пшоняна каша з гарбузом на сніданок

    Чудовий сезонний рецепт каші, коли гарбуза багато і вона скрізь.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 склянка пшона, 500 мл молока, сіль, цукор, кориця.

    Зараз читають:15 цікавих рецептів канапе з моцарелою

    Приготування: Дрібно наріж гарбуз, додай трохи води та 5 хвилин протушкуй на середньому вогні. Додай промите пшоно і готуй, доки вода не вбереться. Влий склянку молока, додай цукор та спеції за смаком, і вари ще близько 15-20 хвилин на слабкому вогні. При необхідності – підливай ще молоко до бажаної консистенції каші.

    5. Кукурудзяна каша з родзинками

    За бажання, молоко можна замінити рослинним, а вершкове масло – кокосовим.

    Тобі знадобиться: 200 г кукурудзяної крупи, 100 мл молока, 450 мл води, цукор або цукрозамінник, 40 г родзинок, 50 г вершкового масла.

    Нагрій воду з молоком і засип кукурудзяну крупу. Додай цукор та вари кашу 10 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Додай промиті родзинки та спеції за смаком. Вари ще 1 хвилину, додай олію і дай каші 10 хвилин настоятися під кришкою.

    6. Молочна гречана каша

    Той самий рецепт каші на сніданок, який багато хто пам'ятає з власного дитинства.

    Тобі знадобиться: 1 склянка гречки, 1 склянка молока, 1 склянка води, цукор, сіль.

    Приготування: Доведи воду до кипіння, засип промиту гречку і вари на слабкому вогні до випаровування рідини. Додай цукор та сіль, влий тепле молоко та вари кашу ще 10 хвилин. Дай їй трохи настоятись і подавай до столу.

    7. Шоколадна вівсяна каша з бананом

    Від такого корисного сніданку будуть у захваті навіть діти!

    Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 200 мл молока, 80 мл води, 2 ст. какао, 1 банан.

    Залий вівсяні пластівці молоком і водою, і залиш на 10 хвилин. Розімні банан у пюре, змішай його з какао і додай до пластівців. Вари разом близько 6-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.

    8. Каша із сочевиці

    Якщо потрібний максимально ситний та щільний сніданок – ось один із варіантів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 2 склянки води, спеції.

    Приготування: Добре промий сочевицю до прозорості, залий водою і доведи до кипіння. Готуйте кашу під кришкою близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Підливай воду за потребою. Приправ та дай готовій каші настоятися під кришкою 10 хвилин.

    9. Вівсяна каша з сиром

    Додай пару ложок джему чи меду – і буде ще краще.

    Тобі знадобиться: 100 г вівсянки, 400 мл молока, 100 г сиру, цукор або цукрозамінник.

    Приготування: Доведи молоко до кипіння, засип вівсянку і вари її 15-20 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Додайте сир і цукор, знову перемішайте і проваріть кашу ще 5 хвилин.

    Зараз читають:20 простих рецептів коктейлю Лонг Айленд

    10. Геркулесова каша з горіхами та сухофруктами

    Якщо потрібно, на якийсь час замочи сухофрукти в гарячій воді.

    Тобі знадобиться: 120 г вівсяних пластівців, 300 мл молока, 40 г волоських горіхів, 40 г сухофруктів, 2 ст.л. меду.

    Приготування: Доведи молоко до кипіння, всип вівсяні пластівці і варіть їх на слабкому вогні за інструкцією на упаковці. За пару хвилин до кінця – додай подрібнені горіхи та сухофрукти. Після чого додай у кашу мед і подавай.

    11. Лляна каша з яблуком на сніданок

    Замість яблука можна взяти банан, ягоди чи інші добавки на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 80 г насіння льону, 120 мл води, 100 г яблука.

    Приготування: Залий насіння льону водою на ніч. Вранці додай до них очищені та нарізані яблука, а потім подрібни кашу блендером.

    12. Каша із булгура з цукатами

    Замість цукатів також підійде курага чи чорнослив.

    Тобі знадобиться: 180 г булгуру, 100 г цукатів, 45 г вершкового масла, 40 г меду, 400 мл води.

    Розтопи половину вершкового масла на сковороді і обсмаж булгур 4-5 хвилин, помішуючи. Влий воду, доведи до кипіння і готуй кашу близько 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Додай масло, мед і цукати, що залишилося, і готуй ще 2-3 хвилини.

    13. Каша з кускусу на сніданок

    Жменя родзинок, горіхів або сушених журавлин буде дуже доречною.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки кускуса, 1,5 склянки звичайного або рослинного молока, 30 г вершкового масла|мастила|, 8 г ванільного цукру.

    Приготування: Доведи молоко до кипіння. Всип кускус, додай вершкове масло і ванільний цукор, перемішай і зніми з вогню. Залиш кашу на 5-10 хвилин настоятися під кришкою.

    14. Каша Артек з морквою та цибулею

    Хороший рецепт каші для тих, хто не любить солодкі та молочні сніданки.

    Тобі знадобиться: 130 г круп Артек, 160 г моркви, 140 г цибулі, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-7 хвилин до м'якості. Додай промиту крупу, перемішай, приправ і влий 350 мл води. Доведи до кипіння та вари кашу близько 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою, іноді помішуючи. Зніміть з вогню і дай їй 10-15 хвилин настоятися.

    15. Вівсяна каша з керобом та інжиром

    Оригінальний сніданок для шанувальників ПП-блюд.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки вівсяних пластівців, 350 мл звичайного чи рослинного молока, 1 ст.л. кероба, 4 сушених інжиру, кориця.

    Трохи нагрій молоко, розмішай у ньому кероб, додай вівсянку і вари до готовності на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця приготування – додай дрібно нарізаний інжир та корицю.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів компоту з порічки.

    16. Каша з ячменю

    Разом із ягодами сюди чудово підійдуть фініки чи горіхи.

    Тобі знадобиться: 50 г ячменю, 100 мл води, 200 мл молока, 100 г ягід, 20 г меду.

    Ячмінь промий і злегка просуши на сухій сковороді. За допомогою блендера або кавомолки трохи подрібніть його в крупу грубого помелу. Залий водою, нагрій та додай молоко. Доведи до кипіння та вари кашу на слабкому вогні під кришкою близько 25 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці – додай мед та ягоди до смаку.

    17. Перлова каша на сніданок

    Така каша гарна з вареними яйцями, сиром, зеленню та авокадо.

    Тобі знадобиться: 1 склянка перловки, 4-5 склянок води, спеції.

    Приготування: Промийте перловку, влийте 2 склянки води і варіть її на слабкому вогні 15 хвилин після кипіння. Відкинь на друшляк, залий чистою водою, що залишилася, і вари ще приблизно півгодини до готовності. Приправ та подавай до столу.

    18. Амарантова каша

    Дивовижний суперфуд, який не залишить байдужими поціновувачів здорового харчування.

    Тобі знадобиться: 200 г амаранту, 200 мл молока, 200 мл води.

    Приготування: Нагрій воду з молоком, тонким струмком засип у неї промиту амарантову крупу, постійно помішуючи. Готуйте кашу 25-30 хвилин до густоти на слабкому вогні під кришкою, періодично перемішуючи.

    19. Каша з кіно на сніданок

    Добірка будь-яких корисних та дієтичних рецептів – буде неповною без кіноа!

    Тобі знадобиться: 150 г кіноа, 200 мл рослинного молока, 50 г кураги, мед.

    Приготування: Промийте кіноа, залийте гарячою водою і залиште на 10 хвилин. Окремо замочіть і потім наріжте курагу. Влий у кіноа 250 мл чистої води, доведи до кипіння і вари 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Додай рослинне молоко, курагу та мед. Прогрій кашу ще 2-3 хвилини.

    20. Монастирська каша

    Ще один ситний і зовсім несолодкий сніданок перед насиченим днем.

    Тобі знадобиться: 100 г пшона, 100 г рису, 100 г гречки, 100 г перловки, 250 г цибулі, 160 г моркви, 400 г грибів, спеції.

    Приготування: Відваріть всі чотири види крупи окремо один від одного за інструкцією на упаковці, а потім змішай. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх майже до готовності та додай нарізані гриби. Жар ще 5 хвилин, додай кашу та спеції, перемішай і протушкуй всі разом 3-5 хвилин на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *