Кабачки як ананаси на зиму: 5 легких та смачних рецептів

Солодкі кабачки як ананаси – чудовий і водночас бюджетний десерт на зиму. Їх можна подавати до чаю, їсти з сиром, кашею або тостами, а також використовувати для начинки для пирогів і пиріжків. Дивись 5 найкращих рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Кабачки в ананасовому соку на зиму
  • 2. Кільця кабачків як ананаси на зиму
  • 3. Кабачки з аличою як ананаси на зиму
  • 4. Кабачки як ананаси з куркумою
  • 5. Кабачки з консервованими ананасами на зиму
  • 1. Кабачки в ананасовому соку на зиму

    Класичний рецепт із мінімумом інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 800 мл ананасового соку, 1 склянка цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти та наріж кабачки середніми шматочками. Відправ їх в каструлю, засип цукром з лимонною кислотою і залий ананасовим соком. Доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 простих рецептів коктейлю Негроні

    2. Кільця кабачків як ананаси на зиму

    А м'якоть кабачків можеш використовувати для інших страв чи заготовок.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 2 л ананасового соку, 500 г цукру, 2 ст. ванільного цукру, 2 ч. л. оцту.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями і виріж серединки, щоб зробити кільця. Звари однорідний сироп з ананасового соку та двох видів цукру. Додай кільця в цей сироп, доведи до кипіння і провари 30 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, акуратно перемішай і виклади кабачки в стерилізовані банки. Залий їх сиропом і закочуй на зиму.

    3. Кабачки з аличою як ананаси на зиму

    Оригінальний та корисний компот на зиму.

    Тобі знадобиться: 6 кабачків, 1,8 кг аличі, 2 кг цукру, 3 л води, 6 бутонів гвоздики.

    Приготування: Розклади аличу та нарізані кабачки у стерилізовані банки. Залий їх окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Після чого злий цю воду, додай цукор з гвоздикою, знову доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Залий кабачки з аличою сиропом, що вийшов, і закатай на зиму.

    Зараз читають:Як приготувати курячу печінку: 20 найсмачніших рецептів

    4. Кабачки як ананаси з куркумою

    Трохи куркуми надає заготівлі ще більш яскравого та золотистого відтінку.

    Тобі знадобиться: 3-4 кг кабачків, 1 л ананасового соку, 2 склянки цукру, 50 г ванільного цукру, 2 ч.л. лимонної кислоти, 0,5 ч. л. куркуми.

    Приготування: Звари сироп з ананасового соку та двох видів цукру, додай куркуму та перемішай. Очисти і наріж кабачки кубиком, виклади їх у сироп, доведи до кипіння і провари 15 хвилин. Всип лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин. Закатай заготівлю до стерилізованих банків.

    5. Кабачки з консервованими ананасами на зиму

    Додай трохи справжніх ананасів, і ніхто не здогадається – десь кабачки.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 600 г консервованих ананасів, 200 мл ананасового соку, 2-2,5 кг цукру, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти та наріж кабачки дрібним кубиком. Так само наріж ананаси. Звари однорідний сироп з ананасового соку та цукру, залий ним кабачки, всип лимонну кислоту і залиш на 1 годину. Після чого злий сироп, знову доведи його до кипіння і залий кабачки ще на 1 годину.

    Зараз читають:20 оригінальних салатів з помідорами чері

    Додай консервовані ананаси до кабачків, доведи до кипіння все разом і дай охолонути. Повтори цей крок ще 2-3 рази, щоб шматочки кабачків та ананасів стали практично невідмінними. Востаннє доведи заготовку до кипіння, проварити 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *