Журавлина: як використовувати в домашніх рецептах для здоров’я та краси

Зима випробовує нас на міцність. Холод, вітер, віруси, короткий світловий день. Все це не додає ні краси, ні здоров’я. Але природа подбала про нас, подарувавши нам пізні ягоди, які допомагають нам пройти цей зимовий краш-тест цілими, неушкодженими та красивими.

Ми вже писали про обліпиху. Тепер настала черга журавлини. Чим корисна ця рубінова ягода і як її можна використовувати в домашніх рецептах для здоров’я та краси? Про це розповіла лікар-натуропат Олена Світко.

Допоможе при застуді та проблемах із нирками

На думку Олени Світко, запаси журавлини мають бути у кожній родині. Тому що вона є першим помічником при застудних захворюваннях. Річ у тім, що у маленьких червоних ягідках знаходиться справжній противірусний коктейль. Це вітаміни С, А, К, F, антиоксиданти та органічні кислоти. 

Така гримуча суміш  допомагає не тільки боротися з вірусами, а й стимулює виведення токсинів нирками. Тому особливо корисно жувати журавлину або пити журавлинний морс, якщо, захворівши, ти відчуваєш сильний інтоксикаційний синдром: ломоту в тілі, головний біль.

Чай із журавлини корисно пити при застуді та проблемах із нирками © freepik.com

Також завдяки тому, що журавлинний морс посилює виведення токсинів нирками, його корисно пити при проблемах із сечовидільною системою. Журавлинним морсом чудово лікують нефрити, пієлонефрити, дроблять каміння в нирках і виводять солі.

Приготувати його дуже легко. Свіжі або заморожені ягоди журавлини необхідно залити окропом і розім’яти. За бажання, коли напій трохи охолоне, до нього можна додати мед (додавати його в окріп категорично не можна, тому що при цьому мед виділяє канцерогени) або цукор. 

Для профілактики застуд, зміцнення імунітету в осінньо-зимовий застудний період корисно пити журавлинний фреш. Так як журавлина дуже кисла, її варто з’єднати з апельсином та яблуком, а також додати в напій трохи меду.

 

Фреш із журавлини, апельсину та яблока — просто вітамінна бомба © freepik.com

Для підвищення тиску

За допомогою журавлини можна не лише боротися з вірусами, а й підвищувати тиск. Для цього Олена Світко радить взяти по 200 г журавлини, меду, волоських горіхів та 20 г елеутерококу. Ягоди з горіхами необхідно перебити у блендері, потім змішати з рештою інгредієнтів. Таку суміш необхідно приймати 14 днів по столовій ложці, запиваючи зеленим чаєм. 

Для краси

Завдяки тому, що у журавлині дуже багато органічних кислот, вона може стати відмінним матеріалом для поверхневого пілінгу. З його допомогою можна відлущити відмерлий епітелій, завдяки чому шкіра набуде сяючого вигляду.

Заморожені ягоди журавлини підходять для пілінга шкіри © freepik.com

Для пілінгу можна просто протирати обличчя як свіжими, так і замороженими ягодами журавлинами. При другому варіанті у шкірі покращуватиметься кровообіг. Але він протипоказаний тим, хто має купероз та інші проблеми з судинами шкіри обличчя.

Раніше ми писали про магнітні бурі в грудні 2022

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *