Які продукти слід вживати в холодну пору, аби підняти настрій та покращити імунітет

У програмі “Ранок Вдома” дієтологиня розповіла, які прості правила дня допоможуть залишатися здоровими та бадьорими. З першими холодами наш психоемоційний стан стрімко прямує до нуля. Фахівці радять займатися фізичними вправами, якомога більше часу проводити на свіжому повітрі та переглянути свій раціон. Насамперед варто звернути увагу на вітчизняні овочі та фрукти, наприклад, дорогі ягоди годжі можна з легкістю замінити малиною, лохиною або полуницею, вони містять однакову кількість вітаміну C та антиоксидантів, але коштують значно менше.

З точки зору генетики, ми краще засвоюємо продукти, вирощені на нашій землі. У нас для цього адаптовані усі системи організму, — коментує дієтологиня Ольга Безугла.

Один із найвідоміших українських суперфудів є вдома у кожного. Це гречка. Вона є джерелом вітамінів групи B, цільнозернових волокон і клітковини. Гречка є ідеальним замінником кіноа і принесе користь вашому  кишківнику.

Королем українського суперфуду вважається сало. Фахівці радять не більше 30 грамів на добу. Омега-3, ретинол, незамінні жирні кислоти, вітаміни A, D, E містить ця поживна традиційна українська закуска. Додайте часнику, хрону та квашеної капусти — буде і смачно, і дуже корисно.

“Квашена капуста теж вважається суперфудом, адже є суперджерелом вітаміну С, в якій ще й тривало зберігаються усі вітаміни групи B і PP. Тобто це справжня вітамінна бомба, яка, до того ж, є дуже смачною, — розповідає дієтолониня.

Джерело корисних жирних кислот, які є у насінні чіа з Центральної Америки, шукайте у менш екзотичному насінні льону. Не гірше, ніж тропічна ягода асаї, за вашу красу та молодість шкіри побореться журавлина. 

Раніше ми зібрали найважливіші критерії та поради, як правильно обирати портативний пальник.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *