Як схуднути? Харчуйся за Інь-Ян

Це не дієта, а спосіб життя. Результат приходить не одразу, зате назавжди. Разом із гарантією того, що ти ніколи не розтовстієш. На арені – макробіотика, що дуже популярна серед фанатів здорового (читай: стрункого) тіла та бадьорого (читай: ситого) духу.

У чому суть?

У філософії інь-ян, безперечно! Відомо: у кожній людині будь-якої статі присутні два типи енергії – жіноча та чоловіча. Цей же принцип діє й у їжі. Як з’ясувалось, існують продукти як із жіночою, так і із чоловічою енергією. І якщо правильно відрегулювати свій харчовий інь-ян – можна легко позбутися зайвих кілограмів і тримати вагу в нормі.

Худнуть від інь чи ян?

Експерти макробіотики стверджують, що процес схуднення в організмі походить від балансу двох енергій – інь, що несе жіноче начало, і ян, що несе чоловічу енергію.

Також спеціалісти впевнені: якщо зловживати жіночими продуктами – ризикуєш розростися вшир; а ян-продукти, які тримають тіло в тонусі, у надлишку зіпсують шкіру, нігті та волосся, а також зроблять тебе дратівливою та нервовою.

Щоб схуднути й втримати стрункість, треба комбінувати продукти так, щоб енергій інь-ян  в організмі було порівно.

Що дозволяє їсти макробіотика?

1. Суцільнозернова каша. Рис, гречка, пшениця, ячмінь. Вибирай до смаку. Увага: зварена на молоці, з цукром, зі шматочками сухофруктів, каша живить енергію інь; приготовлена на воді, зі спеціями – пробуджує енергію ян.

2. Овочі (табу – картопля, помідори та баклажани). У будь-якому вигляді – сирі, печені, смажені, варені. Увага: для більшої користі віддавай перевагу «рідним» (а не заморським) і сезонним овочам.

3. Морепродукти та нежирна риба.

4. Бобові та страви з них. У пошані – горох, квасоля, соя тощо.

5. Фрукти (табу – банани, манго). Без фанатизму! Наприклад, 2 яблука й один апельсин – цілком достатня порція фруктів на день.

6. Горіхи та насіння. Важливо знати міру: 2-3 жменьки на тиждень, не більше.

Табу: на різкі інь-ян-продукти

Експерти макробіотики виділяють різкі інь- і ян-продукти, які треба викреслювати зі свого раціону.

Різкі інь-продукти: усі солодощі (також фініки, інжир і банани; сирки та десерти), випічка та борошняні рафіновані продукти, газовані напої, овочі з високим глікемічним індексом (картопля, помідори, баклажани).

Різкі ян-продукти: червоне м’ясо, птиця, яйця, усі гострі страви, сири (крім тофу), жирна риба, копченості (сосиски, ковбаса, нарізка), соління.

Увага! Саме через різкі ян- і інь-продукти на тебе вночі нападає голод, і ти біжиш спустошити холодильник (в кращому разі – його третину). Також різка інь-ян-їжа є причиною системних переїдань і відчуття страшенного голоду.

Як дізнатися, якої енергії бракує?

Ян у дефіциті. Ти часто відкладаєш дієту на потім, зваблюючись шоколадками та печивом; кращий відпочинок для тебе – удома на дивані; похід у спортзал – фантастика; тобі завжди хочеться спати, хоч уночі засинаєш, щойно покладеш голову на подушку. Твій організм захлиснула енергія інь.

Увага! Надлишок жіночої енергії вважається основною причиною пасивності, ліні, страху змін і небажання докладати зусилля для здійснення задуманого.

Інь у дефіциті. Ти активна завжди й скрізь; згорнутися калачиком на дивані – це смерть для тебе; танці, спорт, шопінг та інша активність із ранку до ночі, крім роботи – твій фішка; твої долоні та ступні часто гарячі, тиск трохи підвищений, ти говориш голосно й емоційно – у тебе в надлишку енергія ян.

Зірки, які харчуються за законами інь-ян

Багато голлівудських струнких зірок харчуються за законами макробіотики. Серед них: поп-діва Мадонна, акторки Гвінет Пелтроу, Демі Мур, Памела Андерсон, Кім Кардашьян, Кеті Холмс, актори Том Круз, Джон Траволта та інші.

Будь обережна!
Не перестарайся зі здоровим харчуванням, особливо, якщо твій коханий не в захваті від того, що тепер йому не можна буде їсти улюблену картоплю фрі, запиваючи колою. Кажуть, Гай Річі кинув Мадонну, а Бред Пітт пішов від Гвінет Пелтроу саме через фанатизм красунь до здорової їжі.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *