Харчування та старіння: які продукти псують нашу зовнішність

Наше обличчя – відкрита книга, по якій знавці можуть багато чого прочитати. Наприклад, те, які у нас смакові уподобання. Адже багато продуктів здатні залишити значний слід на нашій зовнішності. У цьому впевнена лікар-натуропат Нігма Таліб, авторка книги «Скасовуємо старіння». Вона розклала по поличках, як неправильне харчування впливає на те, як ми виглядаємо.

Лікар-натуропат Нігма Таліб © instagram

Які продукти залишають поганий слід на нашому обличчі

На думку Нігми Таліб, найнебезпечнішими для нашої краси є:

  • цукор
  • вино
  • молочна продукція
  • глютеновмісні продукти

Вони викликають цілу низку негативних реакцій у нашому організмі. Наприклад, через цукор колагенові волокна  склеюються між собою, стають твердими. В результаті в організмі немає повноцінного колагену, а саме він відповідає за пружність нашої шкіри.

Крім того, солодке активізує процес бродіння у нашому кишечнику. Його продукти токсичні. Коли вони потрапляють у кров, на обличчі висипаються. Тому ласунів можна дізнатися з розсипу прищів.

Якщо хочеш зберегти молоде обличчя, менше треба їсти солодкого © freepik.com

Щодо вина, то його дуже не любить наша печінка. Коли відбуваються збої в її роботі, порушується відтік жовчі, і шкіра стає жовтою, має млявий вигляд. Часто у любительок перекинути келих-другий вина, з’являється купероз. Адже будь-які напої із градусом викликають приплив крові до неї та розширення судин.

Вплив молочного та глютену на нашу зовнішню поверхню тим, що існує непереносимість цих продуктів. Один із її проявів – алергія, через яку може червоніти та опухати обличчя.

«Звичайно, реакції у всіх відрізняються. Ваш найкращий друг може випити літр молока без будь-яких наслідків, тоді як для вас шматочок вершкового масла в змозі спровокувати висип на підборідді, розлад ШКТ та ін. Але ви можете визначити свою проблему, прочитавши її на обличчі, і вжити заходів, щоб її усунути. Наприклад, уникати, наскільки це можливо, продуктів та напоїв, що викликають косметичні проблеми та сприяють передчасному старінню пише Нігма Таліб.

Цукрове обличчя

Млява зморшкувата шкіра (глюкоза робить колаген неповноцінним), прищі по всьому обличчю,  особливо на лобі (по карті обличчя лоб пов’язаний із процесом травлення), шкіра блідо-землистого кольору (це викликано збільшенням рівня гормону інсуліну, який стимулює вироблення гормону стресу кортизолу).

Ось так продукти псують нашу зовнішність © Нігма Таліб, instagram

Глютенове обличчя

Набряклі червоні щоки (алергічна реакція на глютен), темні пігментні плями (непереносимість глютену погано впливає на роботу печінки, а пігментні плями — якраз ознака її поганої роботи).

Молочне обличчя

Набряки, мішки під очима (реакція на запальний процес через незасвоєння молока), прищі на підборідді (молоко може містити гормони, це порушує баланс гормонів «рідних», зокрема статевих — естрогену та прогестерону, а підборіддя пов’язане з репродуктивною функцією).

Винне обличчя

Мережа дрібних та тонких зморшок, глибока носогубна складка (результат зневоднення організму). Зморшка між бровами (по карті обличчя це місце відображає проблеми з печінкою). Почервоніння щік та носа (спирт «витягує» ніжні капіляри на щоках і носі та викликає приплив крові до поверхні шкіри).

Раніше ми писали про те, як доглядати за шкірою по годинах.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.