Галетне печиво: 6 найсмачніших та оригінальних рецептів

Традиційно галетами називається сухе печиво, яке свого часу замінювало хліб морякам та мандрівникам. У сучасному побуті це вже не так важливо, але багато хто, як і раніше, любить галетне печиво як приємний перекус до чаю на кожен день. Докладніше про способи приготування галетного печива – дивись у наших рецептах!

Зміст

  • 1. Галетне печиво з борошном та крохмалем
  • 2. Галетне печиво на воді
  • 3. Заварне печиво з кунжутом і насінням льону.
  • 4. Галетне печиво з висівками
  • 5. Галетне печиво на вершковому маслі з насінням
  • 6. Галетне печиво на сковороді
  • 1. Галетне печиво з борошном та крохмалем

    Класичний рецепт плоского печива із додаванням молока.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 50 г кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 2 ст. молока, 4 ст. олії, 4 ст.л. цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 2 щіпки солі.

    Приготування: Змішай борошно, кукурудзяний крохмаль та розпушувач. Віночком зби всі інші інгредієнти, з'єднай обидві маси і замісити м'яке пластичне тісто. Розкатай його дуже тонким пластом близько 2 мм відразу на пергаменті або деку. Наріж печиво та зроби в ньому отвори вилкою. Випікай галетне печиво 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Маринована цвітна капуста на зиму: 15 швидких рецептів

    2. Галетне печиво на воді

    Пісне печиво без яєць, молока та інших молочних продуктів.

    Тобі знадобиться: 100 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю, 4 г розпушувача, 60 мл води, 20 мл олії, 3 ст.л. цукру, сіль|соль|.

    Змішай всі сухі інгредієнти, влий воду з маслом і ретельно виміси однорідне тісто. Розкатай його дуже тонким пластом, двічі склади навпіл і знову розкатай. Наріжте невелике прямокутне печиво і випікайте його 30 хвилин у духовці при 120 градусах.

    3. Заварне печиво з кунжутом і насінням льону.

    Альтернативний варіант виготовлення галетного тіста.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 200 мл води, 150 мл олії, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. кунжуту, 2 ст.л. насіння льону.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, цукор, сіль, кунжут і насіння льону. Змішай воду з олією, доведи до кипіння, влий цю заготовку в суху суміш і швидко перемішай. Виміси тісто, розділи його навпіл, загорни в плівку і залиш на 15 хвилин. Розкатай кожну половину в тонкий шар пергаменту. Наріж і випікай галетне печиво близько 15 хвилин у духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:Панкейки на кефірі: 15 швидких та смачних рецептів

    4. Галетне печиво з висівками

    Ідеальне галетне печиво для шанувальників ПП.

    Тобі знадобиться: 1 склянка висівок, 1 склянка борошна, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. лимонного соку, 1/2 склянки води, 3 ст. олії, 2 ст.л. насіння льону, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай борошно, висівки, сіль, спеції та насіння льону. Погаси соду лимонним соком і влий у суху суміш. Додай воду з олією та заміси еластичне тісто. Розкатай його в тонкий пласт і наріж галети. Виклади їх на пергамент і випікай 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Галетне печиво на вершковому маслі з насінням

    Додай насіння льону, гарбузове насіння або інше посипання.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 100 г кукурудзяного крохмалю, 2 ч.л. розпушувача, 200 мл води, 100 мл олії, 100 г вершкового масла, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. солі, 1-2 яйця, 100 г насіння соняшника, 100 г кунжуту.

    Зараз читають:Сніданок туриста з перловкою на зиму: 8 легких рецептів.

    Приготування: Змішай гарячу воду, рослинне та вершкове масло, сіль та цукор. Додай борошно, що просіяє, з крохмалем і розпушувачем, виміси однорідне тісто і розділи його на 3-4 частини. Розкатай кожну частину тонким пластом, змасти збитим яйцем і посип насіннячком з кунжутом. Наріж печиво і випікай його 15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Галетне печиво на сковороді

    Найпростіше галетне печиво з борошна та води. Та ще й готується без духовки!

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 200 мл води, 10 г солі, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Заміс м'яке еластичне тісто з усіх інгредієнтів і залиш його на півгодини. Після чого тонко розкатай тісто і наріж галетне печиво. Жар його на сухій антипригарній сковороді з двох боків до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *