Чай в домашніх умовах © depositphotos
Сезон застуд вже стартував, але бігти до лікаря після кожного чиха не хочеться. Можна поєднувати задоволення з лікуванням- заварювати чай в домашніх умовах. Це і корисно, і смачно. Читай в матеріалі tochka.net і зберігай собі рецепти чаю в домашніх умовах від застуди.
Як приготувати чай в домашніх умовах © depositphotos
Чай з м’ятою
Напевно, найбільш популярною добавкою в чай є м’ята. Її смак допомагає впоратися з нудотою та головним болем. Чай з м’ятою діє заспокійливо при неврозах і підвищеній дратівливості, допомагає при безсонні і депресії. І зробити чай в домашніх умовах з м’ятою досить просто і швидко.
Потрібно всього лише 1 ч. ложку сухого листя м’яти або 3-4 свіжих листочка додати на 1 чашку зеленого або чорного чаю.
Чай з м’ятою © depositphotos
Чай з обліпихи з медом і корицею
Такий чай не тільки дуже смачний, але і неймовірно корисний. Напій підвищує імунітет, налагоджує метаболізм, зміцнює здоров’я і робить шкіру сяючою.
Для приготування цього чаю в домашніх умовах необхідно 100 г ягід обліпихи, 2 палички кориці, 2 ч.л. меду і окріп.
Ягоди обліпихи необхідно перебрати і промити, почавити їх, додати палички кориці і залити окропом. Дати настоятися напою протягом 5 хвилин.
Чай з обліпихи з медом і корицею © depositphotos
Шипшиновий чай
Шипшина найкраще запарювати тривалий час (2-3 години) в термосі. Чим довше він заварюється, тим більш насиченою стає його специфічний кислуватий і терпкий смак. Чаєм з шипшини можна лікувати простудні захворювання, нудоту, отруєння, захворювання порожнини рота, порушення функцій шлунково-кишкового тракту.
Щоб приготувати смачний чай в домашніх умовах, потрібно взяти 2-3 ложки подрібнених сухих плодів шипшини на 1,5-2 літра окропу, помістити в термос мінімум на півгодини.
Шипшиновий чай © depositphotos
Чай з імбиру
Для заварювання чаю вдома потрібно взяти свіжий очищений або сухий перемелений корінь імбиру. Цей напій очищає організм, виводить токсини, тонізує, стимулює обмін речовин, сприяє зниженню ваги, омолодженню організму.
На 1 чашку чаю взяти тонко нарізаний корінець імбиру (приблизно 1 см.), Залити окропом, настояти 5-10 хвилин.
Чай з імбиру © depositphotos
Смородиновий чай
Його ще називають бабусиним чаєм, адже часто взимку наші бабусі заварювали нам його. Листя смородини використовуються для приготування чаю самостійно або додаються до чорного або зеленого чаю. Смородиновий чай стимулює імунну систему, зміцнює стінки судин, нормалізує роботу печінки і нирок, добре втамовує спрагу.
В традиційний чай зі смородини можна додавати лимон, мед, апельсинові кірки, аніс, жасмин, лаванду.
Смородиновий чай © depositphotos
Фруктовий чай з прянощами
Смачний фруктовий чай з медом і прянощами підніме настрій і прикрасить своїм яскравим виглядом будь-який стіл. У рецепті можна використовувати яблука і апельсини, гвоздику, запашний перець, корицю, бадьян мед та інші прянощі.
Фруктовий чай з прянощами © depositphotos
Читай також рецепти смачного чаю з медом.
Джерело: lady.tochka.net