Дієтологи не рекомендують запивати їжу водою. Вона розбавляє шлунковий сік, що негативно впливає на травлення.
Суспільство поради почуло і замість води почало активно запивати їжу чаєм, кавою та іншими напоями.
Незважаючи на те, що наука не вважає це протипоказанням, лікар-гастроентеролог Катерина Кашух попередила про наслідки.

У чому причина
Шкода травленню однаково завдає звичка запивати їжу водою, і навіть чаєм чи кави.
Будь-які напої розбавляють шлунковий сік, через що їжа перетравлюється помітно гірше.
Що говорить наука
Наукових заяв, що така звичка шкодить здоров'ю – немає.
Але експерт радить звернути увагу до складу напоїв.
Наприклад, чай містить рослинні дубильні речовини (таніни).
Через них погано засвоюється залізо, тому при анемії рекомендується пити чай за годину після їди, не раніше.
Якщо говорити про каву, то вона може стати причиною печії, а також порушити засвоєння кальцію.
Також лікар не радить пити каву під час їжі за наявності хронічних захворювань органів шлунково-кишкового тракту та остеопорозу.
Магазинні лимонади та соки містять багато цукру та шкідливі добавки, що призводить до дискомфорту та навіть болю в животі, а також інших наслідків.
Висновок
Без побоювання за своє здоров'я запивати їжу чаєм чи кавою можна пити лише у разі нормальної переносимості цих напоїв.
Що стосується лимонадів та промислових соків, то їх присутність у раціоні лікарі радять звести до мінімуму.
Читайте також
- Дієтолог розповів, кому не можна їсти моркву
- Дієтолог назвала неочевидну користь картоплі