Дієтологи не радять починати ранок із білого хліба, а пацієнтам із діабетом та зайвою вагою просто не рекомендують його включати до раціону.
Доведено, що білий хліб та випічка з борошна вищого ґатунку, має високий глікемічний індекс, швидко перетравлюється та підвищує рівень глюкози в крові.
Лікар Сергій Агапкін в ефірі шоу «Про найголовніше» на каналі «Росії 1» розповів, як треба їсти білий хліб, щоб уникнути підвищення цукру в крові.

При діабеті та схильності до набору зайвої ваги білий хліб фактично заборонено.
Однак, якщо його попередньо заморозити, то глікемічний індекс випічки знижується вдвічі.
Також з'ясувалося, що після того, як випічку з борошна вищого гатунку розморожують або розігрівають, глікемічний індекс у ньому не підвищується, а знижується.
Це означає, що хліб у холодильнику не просто довше зберігається, а й стає кориснішим.
За словами Агапкіна, дуже зручно зберігати в морозилці хліб, попередньо нарізавши його на порційні шматки.
Він може розморозитись без підігріву за 10 хвилин.
Цей простий трюк змінить структуру крохмалю у випічці, перетворивши його на резистентний.
В результаті уповільниться процес його засвоєння, що дозволить уникнути різких стрибків цукру в крові.
Читайте також
- У Росспоживнагляді розповіли про неочевидну користь шпротів
- Яку каву потрібно пити вранці і чи варто це робити у другій половині дня: правильну відповідь знають не всі