Чи можна їсти білий хліб при проблемах із цукром у крові: порада медика

Дієтологи не радять починати ранок із білого хліба, а пацієнтам із діабетом та зайвою вагою просто не рекомендують його включати до раціону.

Доведено, що білий хліб та випічка з борошна вищого ґатунку, має високий глікемічний індекс, швидко перетравлюється та підвищує рівень глюкози в крові.

Лікар Сергій Агапкін в ефірі шоу «Про найголовніше» на каналі «Росії 1» розповів, як треба їсти білий хліб, щоб уникнути підвищення цукру в крові.

Выпечка
Фото: © Білновини

При діабеті та схильності до набору зайвої ваги білий хліб фактично заборонено.

Однак, якщо його попередньо заморозити, то глікемічний індекс випічки знижується вдвічі.

Також з'ясувалося, що після того, як випічку з борошна вищого гатунку розморожують або розігрівають, глікемічний індекс у ньому не підвищується, а знижується.

Це означає, що хліб у холодильнику не просто довше зберігається, а й стає кориснішим.

За словами Агапкіна, дуже зручно зберігати в морозилці хліб, попередньо нарізавши його на порційні шматки.

Він може розморозитись без підігріву за 10 хвилин.

Цей простий трюк змінить структуру крохмалю у випічці, перетворивши його на резистентний.

В результаті уповільниться процес його засвоєння, що дозволить уникнути різких стрибків цукру в крові.

Читайте також

  • У Росспоживнагляді розповіли про неочевидну користь шпротів
  • Яку каву потрібно пити вранці і чи варто це робити у другій половині дня: правильну відповідь знають не всі
No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *