Червона смородина з цукром на зиму без варіння: 20 найкращих рецептів

У цій добірці ми зібрали 20 чудових рецептів смородини з цукром на зиму без варіння. Такий спосіб приготування дозволяє максимально зберегти вітаміни та смак свіжих ягід!

Зміст

  • 1. Червона смородина із цукром – класичний рецепт
  • 2. Червона смородина з цукром та лимонною кислотою
  • 3. Червона смородина з цукром та желатином
  • 4. Червона смородина із цукром через м'ясорубку
  • 5. Червона смородина, протерта з цукром без варіння
  • 6. Червона смородина, протерта з цукром та медом
  • 7. Желе з червоної смородини без варіння
  • 8. Сире варення з червоної смородини з ваніллю
  • 9. Червона смородина з імбиром та цукром без варіння
  • 10. Червона смородина з лимоном на зиму
  • 11. Червона смородина з цукром та корицею
  • 12. Червона смородина у цукрі на зиму
  • 13. Пюре із червоної смородини із цукром
  • 14. Червона смородина з волоськими горіхами без варіння
  • 15. Червона смородина з коньяком та цукром без варіння
  • 16. Сире варення з червоної смородини, агрусу і полуниці
  • 17. Червона смородина з вишнею та цукром
  • 18. Желе з червоної смородини та полуниці
  • 19. Сире варення з червоної та чорної смородини
  • 20. Червона смородина з кардамоном та лимонним соком
  • 1. Червона смородина із цукром – класичний рецепт

    Смородину можна подрібнити у блендері, пропустити через м'ясорубку або хоча б просто розім'яти товкачем.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру.

    Приготування: Смородину підготуй та подрібни у блендері. Додай цукор, перемішай і виклади варення у чисті сухі банки. Закрий кришками та прибери на зберігання у темне прохолодне місце.

    2. Червона смородина з цукром та лимонною кислотою

    Не забувай обробляти кришки – вони мають бути ідеально стерильними та сухими.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Смородину подрібни в блендері . Всип цукор, лимонну кислоту і перемішай. Розклади по стерилізованих банках, закрий кришками та постав заготівлю в холодильник.

    3. Червона смородина з цукром та желатином

    Густоту можна регулювати кількістю желатину.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Желатин змішай з холодною водою і залиш на 15 хвилин. Червону смородину склади в каструлю, засип її цукром і злегка розімні будь-яким зручним способом. Додай до смородини желатинову заготівлю, все перемішай і закрий варення в сухі чисті банки.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів конфітюру із чорної смородини

    4. Червона смородина із цукром через м'ясорубку

    Густеє заготівля за рахунок високого вмісту природного пектину в смородині.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 кг цукру.

    Смородину пропусти через м'ясорубку . Додай цукор, перемішай і розклади у стерилізовані банки. Щільно закрий кришками та постав у холодильник.

    5. Червона смородина, протерта з цукром без варіння

    Швидкий та найпростіший рецепт, який оцінить будь-яка господиня.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Смородину подрібни в блендері і протріть через сито, щоб позбутися шкірки і насіння. Всип цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Розклади варення по банках, закрий кришками і прибери на зберігання холодильник.

    6. Червона смородина, протерта з цукром та медом

    Ця вітамінна заготівля піднімає настрій узимку!

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 1 кг рідкого меду.

    Смородину підготуй , подрібни в блендері і протріть через сито. Додай цукор та мед, все перемішай і розклади у стерилізовані банки. Закрийте чистими кришками і поставте заготовку на зберігання в холодильник.

    7. Желе з червоної смородини без варіння

    Не викидай макуху, з неї можна зварити смачний компот.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 15 хвилин. Смородину пропусти через м'ясорубку і протрій через сито. Всип цукор, лимонну кислоту і перемішай. Додай заготовку з желатином, перемішай ще раз і закрий варення у підготовлені банки.

    8. Сире варення з червоної смородини з ваніллю

    Ідеальне варення з яскравим кольором, смаком та ароматом.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 стручок ванілі, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 3 кг цукру.

    Приготування: Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай його з цукром. Червону смородину помісти в каструлю, засип половиною ароматного цукру і гарненько розімні. Всип лимонну кислоту, цукор, що залишився, і перемішай ще раз. Розклади варення по чистих сухих банках, закрий кришками та прибери на зберігання в холодильник.

    9. Червона смородина з імбиром та цукром без варіння

    Особливо добре підійде для сезону застуд!

    Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 100 г кореня імбиру, 2 кг цукру.

    Приготування: Корінь імбиру очисти і разом із смородиною пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і закрий варення у підготовлену тару.

    10. Червона смородина з лимоном на зиму

    Таку заготівлю можна використовувати для смачних напоїв, зефіру та інших десертів.

    Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 2 лимони, 3 кг цукру.

    Приготування: Смородину підготуй і склади в каструлю, засип цукром і добре розімніть. Лимони очисти від шкірки, подрібни в блендері і додай у каструлю з червоною смородиною. Перемішай, розклади варення по банках, закрий кришками і прибери холодильник.

    11. Червона смородина з цукром та корицею

    Не додай багато кориці, інакше з'явиться неприємна гіркота.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. меленої кориці.

    Смородину пропусти через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай цукор, корицю і добре перемішай. Виклади сире варення в чисті сухі банки, закрий кришками та постав на зберігання у темне прохолодне місце.

    12. Червона смородина у цукрі на зиму

    Наповнені банки з ягодами обов'язково присипай шаром цукру згори.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 кг цукру.

    Приготування: На дно підготовлених банок засип трохи цукру, додай шар червоної смородини і знову цукор. Закрий все кришками і добре струси, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодах. Знову додай шарами цукор і смородину, закрий кришками та струсни. Повторюй процедуру доти, доки банки повністю не заповняться, і постав у холодильник на зберігання.

    13. Пюре із червоної смородини із цукром

    Якщо вважаєш калорії, то цю заготівлю цукор можеш зовсім не додавати.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г цукру.

    Смородину підготуй , подрібни в блендері і змішай з цукром. Розклади заготовку в невеликі контейнери, закрий та прибери в морозильну камеру.

    14. Червона смородина з волоськими горіхами без варіння

    Не варто подрібнювати горіхи.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г волоських горіхів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2 кг цукру.

    Горіхи підсуши пару хвилин на сковороді і провей від лушпиння. Смородину подрібни в блендері, додай до неї горіхи, лимонну кислоту, цукор і добре все перемішай. Виклади заготовку в стерилізовані банки, закрий кришками та прибери в холодильник.

    Зараз читають:20 компотів з аличі, які варто приготувати

    15. Червона смородина з коньяком та цукром без варіння

    Таке варення можна подати навіть хоч на святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 3 кг цукру, 100 мл коньяку.

    Смородину склади в каструлю , засип її цукром і залиш на 2 години. Розімни ягоди товкачем, влий коньяк і добре перемішай. Розклади заготовку в підготовлену тару, закрий кришками і перенеси в прохолодне темне місце.

    16. Сире варення з червоної смородини, агрусу і полуниці

    Рекомендуємо готувати з дрібною полуницею.

    Тобі знадобиться: 1 кг червоної смородини, 1 кг аґрусу, 1 кг полуниці, 4 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Смородину та агрус пропусти через м'ясорубку і протріть через сито. Додай полуницю, цукор, лимонну кислоту і добре перемішай. Виклади варення в чисті сухі банки, закатай і переверни вгору дном.

    17. Червона смородина з вишнею та цукром

    Працюй з вишнею у рукавичках, тому що в ній міститься багато фруктової кислоти.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг вишні, 3 кг цукру.

    Вишню очисти від кісточок і разом зі смородиною пропусти через м'ясорубку. Всип цукор, перемішай і закрий варення у підготовлені банки.

    18. Желе з червоної смородини та полуниці

    Найзручніше протирати ягоди за допомогою великої дерев'яної ложки.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг полуниці, 3 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Полуницю і порічку пропусти через м'ясорубку і протрі через сито. Додай цукор, лимонну кислоту і добре все перемішай. Розклади заготівлю по стерилізованих банках, щільно закрий кришками та прибери на зберігання в холодильник.

    19. Сире варення з червоної та чорної смородини

    Смородину попередньо очисти від сухих хвостиків, промою та обсуши.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг порічки, 2 кг цукру.

    Приготування: Усю смородину подрібни в блендері. Всип цукор, перемішай і розклади по банках. Щільно закрий кришками і постав сире варення на зберігання в темне прохолодне місце.

    20. Червона смородина з кардамоном та лимонним соком

    Просто та дуже смачно. Впораються навіть початківці!

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого кардамону, 3 кг цукру.

    Смородину пропусти через м'ясорубку . Додай кардамон, цукор та сік лимона. Перемішайте, розкладіть варення по банках і закрийте чистими кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *