Чому черешня корисна?
Тому що в її ягодах містяться органічні кислоти, пектинові речовини, вітаміни С, В2, Е. А також глюкоза і фруктоза, корисні кислоти: лимонна, янтарна і яблучна. Також у черешні висока концентрація калію й кальцію.
Де росте черешня?
Її вирощують по всьому світу, в країнах, де помірний клімат. Особливо славляться своєю черешнею Німеччина, Данія, Молдова, Чехія, Греція, Польща, Голландія, США й Канада.
З чим допоможе впоратися черешня?
– У черешні міститься безліч антиоксидантів, тому вона допомагає зберегти молодість.
– Черешня стимулює роботу нирок і печінки, а також покращує кровообіг.
– Тим, хто страждає на гіпертонію, потрібно з’їдати 250-300 г темно-червоної черешні, в якій багато Р-активних сполук.
– Черешні рекомендується їсти при атонії кишечника, коліках та інших захворюваннях, які супроводжує млява перистальтика.
– Сік і компот із черешні покращують травлення.
– Черешня не викликає печії при гастриті з підвищеною кислотністю, при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки.
– Плоди черешні містять багато заліза. Тому їх рекомендується вживати при недокрів’ї.
– Доведено, що черешня покращує настрій, оскільки виробляє гормон радості – окситоцин.
Зверніть увагу!
З’їдайте 20-30 ягід на день натщесерце в сезон – і стрес вам не страшний!
© Ukrainian Media Service
Джерело: lady.tochka.net