Любиш чебуреки, але немає часу їх готувати? Пропонуємо ліниву альтернативу – чебуреки з лаваша. Мінімум зусиль, зате виходить не менш смачно. Вони однаково стануть як швидким перекушуванням, так і повноцінною сімейною вечерею. Дивись 10 чудових рецептів у нашій добірці!
Зміст
1. Чебуреки з лаваша у духовці
А заразом пропонуємо спробувати оригінальну начинку з курки та овочів.
Тобі знадобиться: 100 г тонкого лаваша, 400 г курячого філе, 100 г цибулі, 80 г болгарського перцю, 50 г твердого сиру, 1 яйце, зелень, спеції.
Приготування: З листів лаваша наріж 6 кіл діаметром 18-20 см. Перекрути куряче філе у фарш, натріть цибулю і сир, дрібно наріж солодкий перець і подрібни зелень. Змішай всю начинку і приправ її за смаком.
Змасти краї лаваша збитим яйцем, виклади начинку на половину кола, накрий другою половинкою і щільно притисни. Змасти чебуреки яйцем, що залишилося і відправ їх на 20-25 хвилин в духовку при 180 градусах.
2. Чебуреки-трикутники з лаваша
Використовуй будь-який м'ясний фарш на власний розсуд.
Зараз читають:Як варити гречку в каструлі?
Тобі знадобиться: 200 г тонкого лаваша, 500 г м'ясного фаршу, 150 г цибулі, спеції, зелень.
Приготування: Змішай фарш, подрібнену цибулю, зелень та спеції. Наріж лаваш на довгі прямокутники. Виклади начинку на один із кутів і зверни чебуреки трикутником. Обсмаж їх на змащеній маслом сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку.
3. Чебуреки з лаваша у клярі
Завдяки кляру чебуреки точно не розпадатимуться і розвертатимуться.
Тобі знадобиться: 150 г тонкого лаваша, 300 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 200 г борошна, 100 мл води, 1 яйце, спеції.
Приготування: Віночком зби борошно, воду і яйце до однорідності. Подрібни цибулю, змішай її з фаршем і приправ за смаком. Наріж лаваш смужками, виклади фарш і згорни всі чебуреки у вигляді трикутного конверта. Вмочіть їх у кляр і обсмаж по 4 хвилини з двох сторін у рослинній олії.
4. Чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді
Найкраще підійде жирний і соковитий змішаний фарш.
Тобі знадобиться: 2 листи лавашу, 400 г м'ясного фаршу, 1 жовток, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Ретельно змішай фарш, подрібнену цибулю та спеції. Наріж лаваш на круги або овали, і змасти краю збитим жовтком. Виклади начинку на половину кожного листа, накрий другою половиною і щільно притисніть. Жар чебуреки в маслі до рум'яності.
5. Чебуреки з лаваша з куркою
Готуються легко та швидко, а головне – із продуктів, які завжди є під рукою.
Зараз читають:15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого
Тобі знадобиться: 200 г лаваша, 500-600 г курячого філе, 100 г цибулі, 1 помідор, 100 г твердого сиру, 1/2 пучка зелені, спеції.
Приготування: Пропусти куряче філе через м'ясорубку, а цибуля та сир – натрій на тертці. Дрібно наріж зелень і помідор, змішай і приправ начинку до смаку. Наріж лаваш на кола, виклади начинку на половину кожного з них і накрий другою половинкою. Якщо краї чебуреків погано притискаються, змасти їх яйцем або змочи водою. Обсмажити чебуреки з лаваша на змащеній сковороді з двох сторін до рум'яності.
6. Чебуреки з лавашу з сиром та шпинатом
Інша зелень також гармонійно впишеться в таку начинку.
Тобі знадобиться: 2-3 аркуші лаваша, 1 яйце, 300 г бринзи, 100 г твердого сиру, 1 пучок шпинату, спеції.
Змішай подрібнений шпинат , тертий твердий сир, розкришену бринзу та спеції. Наріж лаваш на круги і змасти його краї збитим яйцем. Виклади начинку на половинку кожного кола, накрий другою половиною і притисніть краї. Обсмажити чебуреки на сковороді з двох боків до готовності.
7. Чебуреки з лавашу з сиром
Виходить ПП варіант улюблених чебуреків.
Тобі знадобиться: 2 аркуші лавашу, 200 г сиру, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 1 пучок зелені.
Змішай сир , дрібно натертий сир, рубану зелень і білок яйця. Наріж лаваш на кола і змасти їх краю жовтком. Виклади начинку на половину кіл, накрий другою половиною і змасти заготовки жовтком, що залишився. Виклади чебуреки на пергамент і відправь на 15-20 хвилин у духовку при 180 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів з мигдальним молоком
8. Чебуреки з лаваша з картоплею
Відварити картоплю заздалегідь, тому що їй потрібно повністю охолонути.
Тобі знадобиться: 4 кола з лаваша, 3 картоплини, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності, розімни її в пюре і змішай зі спеціями та рубаною зеленню. Виклади начинку на половину кіл з лаваша. Змочи краю водою, склади навпіл і притисні краї. Обсмажити чебуреки з двох сторін на сковороді в олії.
9. Чебуреки з лавашу з тушкованою капустою
Чи залишилося трохи тушкованої капусти? Саме час зробити з нею швидкі чебуреки!
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 300 г тушкованої капусти.
Приготування: Наріж лаваш на кола, виклади капусту і змочіть краї кіл водою. Склади їх навпіл і притисни. Обсмажити чебуреки з двох сторін у олії.
10. Чебуреки з лаваша з шинкою та сиром
Такі чебуреки можна швидко приготувати навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 2 листи лаваша, 250 г шинки, 4 помідори, 100 г твердого сиру, 150 г майонезу, 2 яйця, 50 мл молока, 4 гілочки базиліка, спеції.
Наріж лаваш на довгі широкі смужки. Подрібни базилік, а помідори – наріж тонкими кружальцями. Довільно наріж сир та шинку. Змасти листи лаваша майонезом, присип базиліком і виклади сир, шинку та помідори. Згорни заготовки трикутниками. Виделкою збийте яйця з молоком і спеціями. Обмакни чебуреки в кляр і обсмаж з двох сторін до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua