Апетитна і хрумка картопля фрі в духовці виходить нітрохи не гірше, ніж у фритюрі. Зате вона не така жирна і її приготування не потрібно витрачати пляшку масла. Розповідаємо 8 чудових рецептів!
Зміст
1. Класична картопля фрі у духовці
Картопля, олія та сіль – всього три інгредієнти і нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 6 картоплин, 3 ст. олії, сіль.
Приготування: Вимий та очисти картоплю, обсуши її паперовими рушниками та наріж однаковими брусочками. Склади картоплю в пакет, додай олію і ретельно перемішай.
Виклади все на пергамент в один шар і запікайте картоплю в духовці 35-45 хвилин при 220-240 градусах. Можеш кілька разів перемішати її в процесі. Присоли готову картоплю фрі до смаку.
2. Картопля фрі з паприкою у духовці
Паприка – одна з найкращих спецій для приготування рум'яної та ароматної картоплі фрі.
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. паприки, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. солі.
Зараз читають:10 рецептів нутового омлету, який сподобається всій родині
Приготування: Змішай масло, подрібнений часник, сіль та паприку. Наріж очищену картоплю соломкою і змішай із пряною олією, щоб вона рівномірно покрила всі шматочки. Виклади картоплю одним шаром на пергамент, щоб вона не торкалася. Запікайте її в духовці близько 30 хвилин при 200-220 градусах, залежно від товщини нарізки.
3. Хрумка картопля фрі в духовці
Секрет цього рецепту полягає в тому, щоб вимочити картоплю у воді.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 4 склянки введення, 1 ст.л. цукру, сіль|соль|, 3 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Очисти та наріж картоплю соломкою по 1 см завтовшки. Змішай воду, цукор та ложку солі до розчинення. Опусти картоплю в цю суміш на 5 хвилин і добре обсуши паперовими рушниками.
Змішай з|із| маслом|мастилом| і виклади картоплю на пергамент в один шар. Запікайте її в духовці 25 хвилин при 220 градусах. Після чого підніміть температуру до 250, перемішай картоплю фрі і запікай ще 10 хвилин. Посолити за смаком.
4. Пряна картопля фрі у духовці
Якщо хочеш, то можеш додати інші спеції на свій смак.
Тобі знадобиться: 700 г картоплі, 3 ст. оливкової олії, сіль, 1 ч.л. сушеного часнику, 0,5 ч. л. сушеного кропу, 0,5 ч.л. меленої суміші перців.
Зараз читають:20 найкращих рецептів із полуниці
Приготування: Наріж очищену картоплю довгими брусочками та залий гарячою водою на 10 хвилин. Відкинь на друшляк і обсуши паперовими рушниками. Змішай олію та всі спеції. Частиною масла змасти лист і відправ його нагріватися в духовку при 230 градусах. Змішай картоплю з маслом, що залишилося, і виклади її на гаряче деко в один шар. Запікай 15-20 хвилин, після чого переверни та запікай ще 7-10 хвилин.
5. Заморожена картопля фрі у духовці
Розповідаємо, як правильно приготувати картоплю із заморозки.
Тобі знадобиться: 700 г замороженої картоплі фрі, 40 мл олії, сіль.
Приготування: Виклади картоплю на пергамент, полей олією та перемішай. Розклади її в один шар і запікайте 8 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого переверни та запікай ще 7-8 хвилин.
6. Картопля фрі з ароматними травами в духовці
Візьми готову суміш трав або змішай улюблені на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 1 ч.л. італійських трав, 3 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. мелений чорний перець.
Приготування: Очисти картоплю, наріж соломкою та обсуши її паперовими рушниками. Змішай картоплю з олією, спеціями та травами. Виклади на пергамент в один шар, щоб шматочки не стикалися. Запікай картоплю 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах, а через 10 хвилин – переверни шматочки.
Зараз читають:20 закусок для пікніка, які готуються простіше простого
7. Картопля фрі з борошном у духовці
Легке паніровка з борошна дає картоплі фрі ще більш хрумку і золотисту скоринку.
Тобі знадобиться: 2-3 картоплини, 100 г борошна, 30 мл олії, спеції, сіль.
Приготування: Очисти картоплю, наріж її соломкою і замочіть на 10 хвилин у холодній воді. Далі обсуши паперовими серветками і обваляй кожен шматочок у борошні зі спеціями. Збризкати пергамент маслом, виклади картоплю в один шар і теж збризкати її маслом. Відправте картоплю в духовку на півгодини при 200 градусах. Переверни її один раз у процесі приготування.
8. Дієтична картопля фрі з білком у духовці
Зовсім не очевидний рецепт, але дуже цікавий і без масла.
Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 1 яєчний білок, 0,5 ч.л. солі, паприки, чебрецю, розмарину та меленого чорного перцю.
Приготування: Очисти та наріж картоплю брусочками, залий холодною водою на 10 хвилин та обсуши паперовими рушниками. Злегка зби білок з усіма спеціями, полей їм картоплю і перемішай. Виклади картоплю в один шар на пергамент і запікайте її 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua