Якщо в тебе залишилися свинячі шкурки, тоді не поспішай їх викидати. З них теж можна приготувати щось цікаве! Зокрема, з них виходять чудові закуски – практично делікатеси. І кілька варіантів таких рецептів ми вже зібрали для тебе у цій добірці!
Зміст
1. Нарізка зі свинячих шкірок
Виходить щось подібне до рулету, який якраз і потрібно буде тонко нарізати.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячих шкір, 150 мл соєвого соусу, по 1 ч. л. солі та цукру, 1 зірочка бадяну, 1 ч.л. перцю горошком.
Приготування: Вимий та зачисти ножем свинячі шкури. Виклади їх у каструлю, залий водою, додай соєвий соус і всі спеції. Доведи до кипіння і вари 1:00 на слабкому вогні. Виклади форму для рулету харчовою плівкою.
Викладай гарячі шкірки прямо один на одного. Можна пересипати шари спеціями до смаку. Зверху постав прес вагою 2-3 кг і залиш заготовку в холоді на 8-12 годин. Після чого прибери гніт і плівку, і наріж закуску.
2. Пряні свинячі шкурки на сковороді
Пікантна азіатська закуска у томатному маринаді.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої шкірки, 4 пера зеленої цибулі, 150 г цибулі, 4 зубчики часнику, 50 мл олії, 1/3 ст.л. солі по 1 ч.л. меленого чорного та червоного перців, 2 ст.л. соєвого соусу, по 0,5 ст. цукру та томатної пасти.
Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя
Приготування: Відваріть шкірки приблизно 1,5 години на слабкому вогні до м'якості і наріжте невеликими шматочками. Наріж цибулю пір'ям, подрібни часник і зелену цибулю. Обсмаж звичайну цибулю на олії до прозорості.
Додай томатну пасту, 50 мл води, всі спеції та свинячі шкірки. Протоми всі пару хвилин до википання води, влий соєвий соус, додай часник із зеленою цибулею і перемішай. Зніміть страву з вогню.
3. Хрусткі шкварки зі свинячих шкурок
Відмінна закуска до пива і не тільки дуже радимо спробувати.
Тобі знадобиться: 450 г свинячих шкурок, 1 цибулина, 1 перець чилі, 1 ст. перцю горошком, 1 ст.л. коріандру, 2 зубчики часнику, 2 ч.л. копченої паприки, 1 ст. солі.
Приготування: Розріж шкуру на частини і відправ її в каструлю з водою. Туди ж виклади коріандр, часник, перець горошком, половинки цибулі та чилі. Вари всі разом 1 годину на слабкому вогні, а потім наріж дрібніші шкурки і виклади їх на пергамент. Зріж ножем м'ясо та сало, наскільки це можливо.
Після чого відправ свинячі шкурки в духовку на 2,5 години при 150 градусах, але переверни їх один раз у середині процесу приготування. Дай заготівлям трохи охолонути і обсмажити все у фритюрі у великій кількості олії – партіями приблизно по 30 секунд. Виклади на паперові рушники та пересип шкварки сіллю з копченою паприкою.
4. Чичаррон зі свинячих шкурок
Іспанський снек, а по суті – ще одна варіація хрумких шкварок.
Зараз читають:15 класних рецептів сирників з рисовим борошном
Тобі знадобиться: 700 г свинячої шкіри, по 2 ч.л. меленої зіри та перцю анчо, 1 ч.л. солі, арахісова олія для фритюру.
Вари свинячу шкіру на слабкому вогні до м'якості близько 2 годин. Виклади її рівним шаром на решітку та відправь на 2 години в холодильник. Акуратно видали жир і суші шкірку близько 8 годин у духовці за мінімальної температури або за 80 градусів.
Розламай шкуру на шматочки і обсмаж у фритюрі з арахісової олії порціями приблизно по 15-20 хвилин. Виклади все на паперові рушники та присип сумішшю солі та спецій.
5. Смажені свинячі шкірки
Мабуть, найпростіша і найшвидша закуска в цій добірці.
Тобі знадобиться: 250 г свинячих шкурок, 3 зубчики часнику, сіль та спеції.
Приготування: Зачисти та наріж свинячі шкурки смужками. Змішай їх із сіллю та спеціями до смаку, і залиш на півгодини. Обсмажити в маслі на середньому вогні до хрусткої скоринки, постійно помішуючи.
6. Свинячі шкірки по-корейськи
Для цього рецепту потрібні шкірки з мінімальною кількістю сала.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячих шкурок, 1-2 ч.л. цукру, 1 головка часнику, 4 ч. л. оцту, 4 ст.л. соєвого соусу, 1-2 ч.л. солі, імбир, паприка, чилі та інші спеції на смак, 2 ст.л. кунжуту.
Приготування: Наріж шкурки смужками, відвари їх 40-60 хвилин на слабкому вогні і відкинь на друшляк. Переклади все в миску і додай решту інгредієнтів. Залиш свинячі шкірки маринуватися в цій суміші на 8-12 годин.
Зараз читають:15 відмінних рецептів заливного пирога з абрикосами
7. Терін зі свинячих шкірок та печінки
Щось середнє між паштетом та суфле, але дуже смачно.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 500 г свинячих шкурок, 250 г цибулі, 50 г сала, 250 г болгарського перцю, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. манки, спеції.
Приготування: Наріж сало кубиком і обсмаж на ньому подрібнену цибулю та болгарський перець. Відварити свинячі шкірки до м'якості близько 1,5 години. Дай усьому охолонути і подрібни блендером до однорідності з часником та печінкою. Додай спеції та манку, перемішай і виклади масу у форми для запікання.
Відправте террін на 1,5 години в духовку при 120-130 градусах. Після чого вимкни нагрівання і залиши страву в духовці ще на півгодини. Дай йому охолонути прямо у формах, загорни в плівку, прибери на 12 годин у холодильник і тільки потім дістань з форм і наріж.
8. Тушена свиняча шкіра в томаті
Потрібно трохи часу на приготування, але це точно того варте.
Тобі знадобиться: 200 г свинячої шкіри, 1 цибулина, 1 помідор, 2 ст.л. томатної пасти, по 1 ч. л. зіри та насіння гірчиці, 1 перець чилі, 1 лавровий лист, сіль, спеції.
Приготування: Крупно наріжте цибулю, обсмаж його пару хвилин, додай нарізаний помідор і смажу ще 3-4 хвилини. Додай томатну пасту та склянку води, доведи до кипіння та додай усі спеції. Виклади в цей соус згорнуту кільцем свинячу шкірку та туші 1-1,5 години на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua