6 чудових рецептів стейку з форелі на сковороді

Потрібна смачна вечеря без зайвого клопоту? Тоді сміливо готуй стейк із форелі на сковороді! Буквально 10 хвилин, а результат – справжнє гастрономічне щастя! Розповідаємо найкращі рецепти, щоб стейки вийшли справді соковитими, з гарною скоринкою, але ніжні всередині!

Зміст

  • 1. Стейк із форелі з лимоном та чебрецем
  • 2. Стейки із форелі із зеленню на сковороді
  • 3. Стейки з форелі у пряному маринаді
  • 4. Стейки із форелі зі вершковим соусом на сковороді
  • 5. Стейк із форелі в соєвому соусі
  • 6. Стейк із форелі у білому вині на сковороді
  • 1. Стейк із форелі з лимоном та чебрецем

    Ніжний та апетитний, а готується нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 250 г стейків із форелі, 10 г лимона, 2 гілочки чебрецю, 1 ст.л. олії, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.

    Приготування: Посоли та приправ рибу. Розігрій сковорідку з маслом і близько 1 хвилини обсмаж чебрець, а потім відправ туди форель. Жар усі 3-4 хвилини на середньому вогні, переверни і смажу ще 3 хвилини. Після чого накрий кришкою, зменш вогонь і дай стейку дійти до готовності. Збризкайте страву лимонним соком перед подачею.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    2. Стейки із форелі із зеленню на сковороді

    Подавай зі свіжим овочевим салатом або з гарнірами до смаку.

    Тобі знадобиться: 400 г стейків із форелі, 25-30 мл лимонного соку, 2 гілочки кропу, 2 гілочки петрушки, 1 ст.л. олії, сіль, мелений чорний перець, спеції.

    Приготування: Посоли і приправ стейки, їх полів лимонним соком і посип рубаною зеленню. Залиш на 10-15 хвилин, а потім обсмаж у розігрітій олії на сковороді на середньому вогні. Жар стейки з форелі приблизно 15 хвилин, перевертаючи кожні 5 хвилин і періодично поливаючи лимонним соком.

    3. Стейки з форелі у пряному маринаді

    Для більш насиченого смаку – рекомендуємо використовувати свіжий сік.

    Тобі знадобиться: 2 стейки з форелі, 1 ст.л. апельсинового соку, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль, спеції, олія для смаження.

    Приготування: Натрій форель сіллю і спеціями, полів цитрусовим соком і залиш на 10 хвилин. Після чого обсмажте стейки на розігрітій сковороді по 3-4 хвилини з двох сторін на середньому вогні.

    Зараз читають:20 десертів на 14 лютого, які потішать своїм смаком

    4. Стейки із форелі зі вершковим соусом на сковороді

    Повноцінна основна страва, яку можна приготувати з особливого випадку.

    Тобі знадобиться: 500 г стейків із форелі, 25 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ст.л. оливкової олії, 100 мл вершків, 1/4 лимона, 2 зубчики часнику, 1 гілочка розмарину, сіль, цукор, спеції.

    Приготування: Натрій форель сіллю і спеціями за смаком. Змішай оливкову олію, лимонний сік, половину подрібненого часнику та частину розмарину, і замаринуй стейки на 30 хвилин у цій суміші. Після чого обсмаж їх до рум'янцю і відклади набік.

    Влий вершки в ту ж сковорідку. Додай сіль, цукор, часник і розмарин, що залишився, і протушкуй соус, що вийшов, до легкого загусання. Якщо він занадто рідкий – загус його борошном. Виклади стейки в соус і доведи до готовності під кришкою на слабкому вогні.

    5. Стейк із форелі в соєвому соусі

    При подачі можна додатково полити стейки соусом теріяку.

    Зараз читають:20 яскравих та легких бутербродів на Новий рік 2024

    Тобі знадобиться: 400 г стейків із форелі, 50 мл соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. зернистої гірчиці.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду і замаринуй у ньому форель на 20 хвилин. Після чого виклади стейки на розігріту сковорідку та смажу 3 хвилини на середньому вогні під кришкою. Переверни, полів ложкою маринаду і смажу ще 3-4 хвилини. Зніміть форель з вогню і ще на 10 хвилин залиш під кришкою.

    6. Стейк із форелі у білому вині на сковороді

    Для риби та морепродуктів традиційно використовується біле сухе вино.

    Тобі знадобиться: 400 г стейків із форелі, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ст. оливкової олії, 1 ст.л. білого сухого вина, сіль, копчена паприка, мелений коріандр, спеції.

    Приготування: Змішай масло, вино, лимонний сік і всі спеції, і замарин форель на 1 годину в цій суміші. Після чого обсмажте стейки по 3-5 хвилин з двох сторін на середньому вогні. Можеш смажити їх як на звичайній антипригарній, так і на сковороді-грилі.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *