кісточками />
Кизил – гармонійне поєднання солодощі та кислинки, безліч вітамінів і навіть лікарські властивості, якщо вірити нашим бабусям. Розповідаємо 5 найкращих рецептів, як приготувати просте та швидке варення з кизилу з кісточками на зиму!
Зміст
1. Варення з кизилу з кісточками у сиропі
Якщо хочеш, щоб ягоди точно не полопалися, тоді проколи їх зубочисткою.
Тобі знадобиться: 2 кг кизилу, 3 кг цукру, 4 склянки води.
Приготування: Промий та перебери кизил. Звари сироп з води та цукру, залий їм ягоди і дай трохи охолонути. Після чого відкинь кизил на друшляк і знову доведи сироп до кипіння. Повністю повтори попередні кроки. Закип'яти цукровий сироп втретє, засип у нього кизил і провари варення до бажаної густини. Захід у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого
2. Варення з кизилу з кісточками протягом дня
Можеш почати готувати його ввечері та швидко закінчити вранці.
Тобі знадобиться: 2 кг кизилу, 2 кг цукру, 400 мл води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, і залий їм кизил. Доведи заготовку до кипіння і проварити 25-30 хвилин на слабкому вогні. Після чого зніміть варення з вогню, приберіть піну і дай йому повністю охолонути – приблизно 6-8 годин. Знову доведи до кипіння, проваріть ще півгодини і закатай варення в стерилізовані банки.
3. Швидке варення з кизилу з кісточками
Найшвидший рецепт для тих, хто любить щільніші ягоди у варення.
Тобі знадобиться: 2 кг кизилу, 1,5 кг цукру, 200 мл води.
Приготування: Засип кизил цукром і залиш на кілька годин. Після чого часткою воду і доведи все разом до кипіння. Проварити варення 5 хвилин, знімаючи піну і помішуючи. Закатай його у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:12 чудових десертів з кавуном для цього літа
4. Варення-п'ятихвилинка з кизилу з кісточками
Класичний спосіб приготування, який вариться у три заходи.
Тобі знадобиться: 2 кг кизилу, 1,5-2 кг цукру, 1 склянка води.
Приготування: Засип кизил цукром і залиш на 2-4 години. Потім часткою воду, доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин на мінімальному вогні. Дай варенню повністю охолонути, проварити ще 5 хвилин, і так само – втретє. Після останнього варіння – закатай заготівлю до стерилізованих банків.
5. Варення з кизилу з кісточками за одне варіння
Ще один добрий спосіб заощадити час, але отримати досить м'які ягоди.
Тобі знадобиться: 2 кг кизилу, 2 кг цукру, 500 мл води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, залий їм кизил і залиш на 3-4 години. Доведи заготовку до кипіння і проварити 40 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua