20 смачних і ситних гарнірів до індички

Легка та дієтична індичка однозначно буде ще смачнішою, якщо доповнити її ретельно підібраним гарніром. Спеціально для цього хочемо поділитися з тобою добіркою із 20 рецептів, у яких кожен точно знайде щось для себе!

Зміст

  • 1. Рис із овочами
  • 2. Салат із сочевиці із зеленню
  • 3. Тушкована картопля з яблуками
  • 4. Смажений гарбуз на сковороді
  • 5. Пюре з батату
  • 6. Стручкова квасоля в духовці
  • 7. Брокколі у вершковому соусі
  • 8. Цвітна капуста каррі
  • 9. Запечена капуста під сиром
  • 10. Брюссельська капуста на сковороді
  • 11. Булгур із кукурудзою та зеленим горошком
  • 12. Зелена гречка
  • 13. Каша з червоної сочевиці з родзинками
  • 14. Тушкована капуста з рисом
  • 15. Рис із консервованою квасолею
  • 16. Гречка з помідорами
  • 17. Овочеве рагу з кабачками
  • 18. Нут із овочами
  • 19. Баклажани в соєвому соусі
  • 20. Фунчоза з овочами
  • 1. Рис із овочами

    Швидкий та універсальний гарнір до будь-якого птаха, у тому числі – до індички.

    Тобі знадобиться: 160 г рису, 1 морква, 1/2 цибулини, по 70 г кукурудзи та зеленого горошку, 1/2 болгарського перцю, спеції.

    Приготування: Відвари рис до готовності і наріж всі овочі кубиком. Обсмаж цибулю, моркву та перець 5 хвилин, всип кукурудзу та горошок. Через 3 хвилини додай рис, приправ та прогрій все разом ще трохи.

    2. Салат із сочевиці із зеленню

    Гарнір до індички не обов'язково має бути гарячим. Наприклад, такий салат теж чудово підійде!

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 1 пучок кінзи, 2 стебла селери, 1/2 склянки волоських горіхів, 1 пучок петрушки, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Відвар сочевицю за інструкцією. Подрібни зелень, селера та горіхи. Змішай все разом і заправте олією з лимонним соком і спеціями.

    3. Тушкована картопля з яблуками

    Готується прямо в каструлі чи сотейнику – дуже зручно.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 3 яблука, 1 цибулина-шалот, 1/3 склянки яблучного оцту, 500 мл води, 1 ст. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Крупно наріж картоплю, додай воду та спеції, та вари під кришкою близько 15 хвилин. Наріж яблука часточками і кілька хвилин обсмаж їх у вершковому маслі з подрібненим шалотом. Додай до картоплі яблука та оцет, і протушкуй блюдо ще 10-15 хвилин.

    4. Смажений гарбуз на сковороді

    Яскрава, пряна та ароматна – готується без зайвих складнощів.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, спеції, ароматні трави, олія.

    Приготування: Наріж гарбуз пластинками товщиною 4-5 мм. Присип кожну спеціями та травами до смаку та обсмаж у маслі з двох сторін до рум'яності.

    Зараз читають:Соус до м'яса з аґрусу на зиму: 20 відмінних рецептів

    5. Пюре з батату

    Додай дрібку мускатного горіха для яскравого аромату пюре.

    Тобі знадобиться: 700 г батату, 25 г вершкового масла|мастила|, 30 мл вершків, спеції.

    Приготування: Батат очисти, наріж і відваріть до м'якості. Розімни його в пюре з вершковим маслом, вершками та спеціями та подавай до столу.

    6. Стручкова квасоля в духовці

    Готову квасолю можеш полити соусом теріяку і посипати кунжутом.

    Тобі знадобиться: 700 г стручкової квасолі, 4 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. кунжутної олії.

    Приготування: Змішай стручкову квасолю з кунжутним маслом, соєвим соусом та подрібненим часником. Виклади у форму для запікання та відправь на 15-20 хвилин у духовку при 200 градусах. Пару разів перемішай у процесі приготування.

    7. Брокколі у вершковому соусі

    Найніжніша броколі особливо гарна з дієтичними стравами з індички.

    Тобі знадобиться: 400 г броколі, 250 мл вершків, 15 г борошна, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Приваріть суцвіття брокколі до м'якості близько 7 хвилин в киплячій воді. Обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості, влий вершки і доведи до кипіння, помішуючи. Приправ соус, провари 2 хвилини, виклади в нього брокколі і провари ще 2 хвилини.

    8. Цвітна капуста каррі

    Така цвітна капуста готується у духовці, тому потребує мінімум зусиль.

    Тобі знадобиться: 650 г цвітної капусти, 1 зубчик часнику, 1,5 ч.л. каррі, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Цвітну капусту розбери на суцвіття і змішай з олією , подрібненим часником і всіма спеціями. Виклади у форму для запікання та відправь на 35-40 хвилин у духовку при 190 градусах. Пару разів перемішай у процесі.

    9. Запечена капуста під сиром

    Цей рецепт особливо добрий для молодої білокачанної капусти.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 100 мл оливкової олії, 150 г твердого сиру, ароматні трави та спеції.

    Приготування: Наріж капусту великими часточками та полів її олією зі спеціями. Виклади у форму і запікайте 20 хвилин при 200 градусах у духовці, а потім посипте тертим сиром і запікайте ще 5-7 хвилин.

    10. Брюссельська капуста на сковороді

    Готову брюссельську капусту можна посипати тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 250 г брюссельської капусти, оливкова олія, 2 щіпки солі, 2 щіпки пластівців чилі, 3 ст.л. соєвого соусу.

    Розігрів оливкову олію з чилі та сіллю, виклади брюссельську капусту, приправ та смажу 3-4 хвилини. Після чого ретельно перемішай і смажу ще стільки ж. Влий соєвий соус і готуй капусту ще 5 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    Зараз читають:15 томатних супів-пюре, які зможе приготувати кожен

    11. Булгур із кукурудзою та зеленим горошком

    Булгур – одна з тих круп, які гарні на гарнір до індички.

    Тобі знадобиться: 100 г булгура, 150 г печериць, 100 г кукурудзи, 100 г зеленого горошку, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Відвари булгур до готовності. Подрібни цибулю та печериці, натрі моркву та обсмаж їх разом 5 хвилин. Додай кукурудзу та горошок, а через 2-3 хвилини – булгур. Приправ за смаком і готуй ще 2-3 хвилини, помішуючи.

    12. Зелена гречка

    Зелена гречка ідеально підходить для ПП індички, але готується трохи інакше.

    Тобі знадобиться: 1 склянка зеленої гречки, 2 склянки води.

    Залий промиту гречку водою, доведи до кипіння і зніми з вогню. Накрий кришкою, загорни каструлю у щось тепле та залиш на 40 хвилин. Гречка готова!

    13. Каша з червоної сочевиці з родзинками

    Любителям ситних та розварених каш точно сподобається такий рецепт!

    Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 200 г червоної сочевиці, 1-2 жмені родзинок, 1 ч.л. каррі, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин. Додай промиту сочевицю, родзинки та спеції. Влий 200-300 мл води, доведи до кипіння і туші 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою, помішуючи.

    14. Тушкована капуста з рисом

    Простий та поживний гарнір, який дуже гармонійно доповнює ніжну індичку.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 1/2 склянки рису, 1 цибулина, 3 помідори, спеції, зелень.

    Приготування: Тонко нашаткуй капусту, відправ її в сковорідку, влий склянку води і туші 10 хвилин під кришкою. Відвари рис. Окремо обсмажте подрібнену цибулю до прозорості, додай нарізані помідори зі спеціями та туші ще 7 хвилин. Відправ рис, засмажку та подрібнену зелень до капусти, перемішай і готуй ще 5 хвилин.

    15. Рис із консервованою квасолею

    Для цього рецепту рекомендуємо взяти баночку вже готової квасолі у томаті.

    Тобі знадобиться: 80 г рису, 200 г консервованої квасолі в томаті, 1 цибулина, 1 морква, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. цукру, 1 ч. л. паприки, спеції.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай квасолю з соусом, спеції, цукор та часник. Протушкуй пару хвилин, додай рис і тушкуй ще 3-4 хвилини на слабкому вогні.

    16. Гречка з помідорами

    Улюблена гречка стає вдвічі смачнішою, якщо додати трохи помідорів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка гречки, 2 склянки води, 1 цибулина, 2 моркви, 2 помідори, 3 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Зараз читають:Гостра аджика на зиму: 12 швидких та смачних рецептів

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин. Очисти помідори від шкірки, дрібно наріж і додай туди. Через 3 хвилини додай промиту гречку зі спеціями та перемішай. Розведи томатну пасту у воді, залий гречку та туши всі разом під кришкою на слабкому вогні до готовності крупи.

    17. Овочеве рагу з кабачками

    Овочеве рагу з індичкою – прекрасна вечеря для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 3 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 картоплини, спеції, зелень.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі. Обсмаж картоплю до золотистості та додай цибулю, моркву та болгарський перець. Ще через 5 хвилин – додай помідори, кабачки та спеції, та туші 5-10 хвилин до готовності. Посип рагу рубаною зеленню.

    18. Нут із овочами

    Щоб нут швидше зварився, замочіть його на ніч у воді, як і інші бобові.

    Тобі знадобиться: 150 г нуту, 200 г картоплі, 1 цибулина, 150 г моркви, 200 г болгарського перцю, 300 г помідорів, часник, спеції.

    Приготування: Відваріть до готовності, очисти помідори від шкірки і довільно наріж всі овочі кубиком. Обсмажити цибулю, моркву та картоплю до золотистості. Додай перець та помідори, і туши все під кришкою майже до готовності картоплі. Додай нут, спеції, часник до смаку та туші ще 10-15 хвилин.

    19. Баклажани в соєвому соусі

    Якщо хочеться доповнити індичку чимось ситним і не надто важким одночасно.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 50 мл соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. крохмалю, по 0,5 ч.л. паприки, червоного меленого перцю та інших спецій, 1 ч.л. кунжуту, 3 гілочки петрушки, олія.

    Баклажани наріж брусочками і обваляй у крохмалі з усіма спеціями. Обсмаж їх у маслі по 2-3 хвилини з кожного боку на один шар. Змішай соєвий соус, подрібнений часник, зелень та кунжут. Відправ на сковорідку всі баклажани відразу, залий соусом і протушкуй 3-4 хвилини.

    20. Фунчоза з овочами

    Гарніри в азіатському стилі завжди добре поєднуються з індичкою!

    Тобі знадобиться: 100 г фунчози, 100 г моркви, 100 г огірків, 50 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, по 3 ч.л. соєвого соусу та рисового оцту, 2 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Приготуй фунчозу за інструкцією на упаковці та промою. Наріж овочі тонкою соломкою, порубай часник і обсмаж всі разом пару хвилин в маслі на сильному вогні зі спеціями. Зніми з вогню і змішай із фунчозою. Заправ її соєвим соусом з оцтом і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *