Пармезан відмінно поєднується з овочами, м'ясом, морепродуктами та іншими інгредієнтами. А різні рецепти цікавих салатів з пармезаном ми вже зібрали для тебе у цій добірці!
Зміст
1. Салат “Цезар” з пармезаном
Чудовий варіант салату до свята та на кожен день.
Тобі знадобиться: 400 г салату Айсберг, 1 куряче філе, 10 помідорів чері, 200 г білого хліба, 1 зубчик часнику, 100 г пармезану, 60 мл оливкової олії, 1 яйце, 2 ч.л. гірчиці, цукор, сіль, спеції.
Приготування: Наріж хліб кубиком, обсмаж його в невеликій кількості олії з часником і спеціями, виклади на паперові рушники і дай охолонути. Довільно наріж, приправ та обсмаж куряче філе. Залий яйце окропом на 2 хвилини.
Змішай яйце, 20 г тертого пармезану, олію, гірчицю, сіль, цукор та спеції за смаком. Блендером збий цей соус до однорідності. Крупно наріж салатне листя, виклади на них курку, половинки помідорів чері та сухарики. Полів салат соусом і посип стружкою з пармезану, що залишився.
2. Салат з помідорами та пармезаном
Досить мінімалістичний і в той же час дуже смачний.
Тобі знадобиться: 1 пучок латуку, 120 г пармезану, 5-6 помідорів, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно нарви листя латука, наріж помідори часточками і зроби стружку з пармезану. Збризкати салат оливковою олією і приправ.
3. Салат з креветками, авокадо та пармезаном
Готовий салат можна полити бальзаміком для аромату.
Тобі знадобиться: 80 г руколи, 10 великих креветок, 100 г авокадо, 25 г пармезану, 5 помідорів чері, зелень, італійські трави, оливкова олія.
Приготування: Очисти та обсмаж креветок у спеціях. Розріж помідори чері на половинки, подрібни зелень, наріж авокадо часточками, а пармезан дуже тонкими слайсами. Змішай всі інгредієнти, полів салат олією та посип італійськими травами.
Зараз читають:12 рулетів з фаршу, які готуються простіше простого
4. Салат зі шпинатом, грибами та пармезаном
Дуже ситний салат, незважаючи на відсутність у ньому м'яса.
Тобі знадобиться: 250 г шпинату, 120 г грибів, 50 г пармезану, 2 ст. кедрових горіхів, 100 г помідорів, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж гриби до готовності. Помідор наріж тонкими часточками, промою та обсуши шпинат. Наріж пармезан тонкою стружкою, змішай всі інгредієнти разом, збризкати салат олією і приправ.
5. Салат з сьомгою та пармезаном
Ідеально підійде слабосолона сьомга з її порівняно м'яким смаком.
Тобі знадобиться: 150 г сьомги, 100 г пармезану, 1 огірок, 1 помідор, 1 пучок шпинату, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. дижонської гірчиці, 1 ст. соєвого соусу.
Приготування: Наріж овочі середніми шматочками, змішай їх зі шпинатним листям, а також додай скибочки риби та тертий пармезан. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
6. Зелений салат з куркою та пармезаном
Ідеально впишеться у будь-який ПП або дієтичний раціон.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г броколі, 1 авокадо, 2 стебла селери, 150 г салатного міксу, 5 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. винного оцту, 50 г пармезану, спеції.
Приготування: Куряче філе натрій спеціями за смаком, запікання у фользі приблизно півгодини при 180 градусах і довільно наріж. Приваріть суцвіття брокколі в киплячій воді до бажаної м'якості. Селера очисти від жорстких волокон і наріж його середніми шматочками разом з авокадо. Виклади все на салатний мікс, заправ оливковою олією та винним оцтом, і посип салат тертим пармезаном.
7. Салат з прошутто та пармезаном
Радимо посипати готовий салат кунжутом або будь-яким насінням за смаком.
Тобі знадобиться: 2 огірки, 50 г прошутто, 50 г пармезану, 1 пучок латуку, 10 г зеленої цибулі, 2 ст.л. оливкової олії, по 1 ст.л. лимонного соку, бальзаміку та гірчиці.
Приготування: Довільно подрібни прошутто та пармезан, наріж огірки, подрібни зелену цибулю та нарві листя латука. Змішай інгредієнти для заправки та полів салат.
8. Салат з шинкою, пармезаном та кукурудзою
Замість майонезу його можна заправити густим йогуртом без добавок.
Тобі знадобиться: 200 г шинки, 120 г пармезану, 2 помідори, 1-2 огірки, 1 болгарський перець, 1/2 пучка петрушки, 150 г консервованої кукурудзи, майонез.
Натрі пармезан на великій тертці, подрібни петрушку , а овочі та шинку – наріж соломкою. Додай кукурудзу і заправ салат майонезом.
9. Салат з лососем, помідорами чері та пармезаном
Швидка варіація на тему класичного Цезаря.
Тобі знадобиться: 200 г салату Айсберг, 200 г копченого лосося, 100 г сухариків, 100 г пармезану, 10 помідорів чері, 100 мл соусу Цезар.
Зараз читають:20 рецептів з аличі, з якими впорається будь-яка господиня
Приготування: Довільно наріж салатне листя, розріж помідори чері на половинки і тонко наріж копчений лосось. Натріть пармезан стружкою, змішай всі інгредієнти разом і заправ салат.
10. Салат з буряком та пармезаном
Запечений буряк чудово поєднується із солонуватим та пікантним пармезаном.
Тобі знадобиться: 2-3 буряка, 1 пучок руколи, 50 г пармезану, 1-2 ст.л. кедрових горіхів, бальзамік, оливкова олія, спеції.
Приготування: Запекти або відварити буряк до готовності, очисти і наріж слайсами. Виклади на рукколу, посип горіхами і тертим пармезаном, приправ і збризкати салат оливковою олією з бальзаміком.
11. Салат з макаронами, цукіні та пармезаном
Цікава особливість цього салату в тому, що цукіні використовується сирим.
Тобі знадобиться: 150 г макаронів, 40 г пармезану, 300 г цукіні, 250 г шпинату, 1 пучок базиліка, 1-2 жмені оливок, лимонний сік, оливкова олія, спеції.
Відвари макарони до готовності і дай їм охолонути . Тонко наріж цукіні, промий і подрібни шпинат з базиліком, додай оливки і посип все тертим пармезаном. Збризкає салат оливковою олією зі спеціями.
12. Салат з морквою, пармезаном та гранатом
Хрумкий салат з ароматними домашніми грінками.
Тобі знадобиться: 100 г салатного листя, 1 морква, 40 г пармезану, 1 гранат, оливкова олія, 20 г білого хліба, по 1 ч.л. базиліка, сушеного часнику та солі.
Приготування: Наріж хліб кубиком і змішай його з 1-2 ложками олії та всіма спеціями. Виклади на пергамент і відправ грінки на 10-15 хвилин у духовку при 180 градусах. Натрій моркву на тертці, змішай її з салатним листям і зернами гранату. Збризкати салат олією, додай грінки і тертий пармезан.
13. Овочевий салат з пармезаном та перепелиними яйцями
Такий яскравий та ефектний, що миттєво викликає апетит.
Тобі знадобиться: 6 листів латуку, 1 морква, 1 цибулина, 5 помідорів чері, 5 редисок, 6 перепелиних яєць, 1 пучок зеленої цибулі, 50 г пармезану, 4 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. винного оцту, 1 ч.л. меду, спеції.
Приготування: Відвари, очисти та розріж перепелині яйця на половинки. Довільно наріж усі овочі і натрій пармезан стружкою. Змішай оливкову олію, винний оцет, мед і спеції, і полів салат заправкою, що вийшла.
14. Салат з креветками, пармезаном та гострим перцем
Для любителів закусок із перчинкою – цей гарний коктейльний салат.
Тобі знадобиться: 150 г руколи, 8 помідорів чері, 10 великих креветок, 1 зубчик часнику, 10 г гострого червоного перцю, 40 г пармезану, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка, 0,5 ч.л. лимонного соку.
Приготування: Очисти обсмаження креветок з часником до рум'яності. Наріж помідори чері на часточки, натрій пармезан, подрібни гострий перець і змішай все з руколою. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
Зараз читають:20 рецептів у фритюрі для тих, хто любить смачно поїсти
15. Салат з виноградом та пармезаном
Можеш використовувати виноград будь-яких сортів.
Тобі знадобиться: 150 г салатного міксу, 250 г винограду, 100 г пармезану, 2 цибулини-шалот, 1 пучок кінзи, 6 ст. оливкової олії, 2 ст.л. винного оцту, спеції.
Приготування: Цибулю наріж півкільцями, залий оцтом і залиш на 5 хвилин. Нарви листя салату, подрібни кінзу, тонко наріж пармезан і додай виноград. Збризкати салат оливковою олією і подавай до столу.
16. Салат з пармезаном та в'яленими помідорами
Якщо немає домашніх в'ялених помідорів, то цілком підійдуть готові магазинні.
Тобі знадобиться: 1 пучок шпинату, 4-5 в'ялених помідорів, 50 г пармезану, 20 г кедрових горіхів, 2 огірки, лимонний сік, бальзамік, базилік, оливкова олія, спеції.
Приготування: Подрібни в'ялені томати та базилік, змішай і збризкати їх олією з бальзаміком. Після чого додай шпинат, крупно нарізані огірки, стружку пармезану та кедрові горіхи. Збризкати салат лимонним соком і приправ.
17. Салат з полуницею, руколою та пармезаном
Літній рецепт салату для тих, хто не боїться пробувати нові поєднання.
Тобі знадобиться: 50 г волоських горіхів, 250 г руколи, 300 г полуниці, 80 г пармезану, бальзамік, оливкова олія.
Приготування: Обсмаж і подрібни волоські горіхи, промий і обсуши руколу з полуницею. Наріж пармезан дуже тонкими слайсами. Все змішай і збризкати салат олією з бальзаміком.
18. Салат з редискою, беконом та пармезаном
Відмінно урізноманітнить звичний раціон.
Тобі знадобиться: 200 г салатного міксу, 4 редиски, 15 помідорів чері, 1 фіолетова цибулина, зелень, 150 г бекону, 100 г пармезану, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі, змішай їх з салатним міксом, збризкати маслом і приправ. Додай рубану зелень і тертий пармезан. Подрібни і обсмаж бекон до рум'яності, і посип їм салат зверху.
19. Овочевий салат з яйцями та пармезаном
Замість курячих яєць можна взяти кілька перепелиних.
Тобі знадобиться: 3 жмені руколи, 1 болгарський перець, 1 авокадо, 2 яйця, 2-3 помідори, 1 фіолетова цибулина, 30-50 г пармезану, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. зернистої гірчиці, 1 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Відвари та наріж яйця часточками. Довільно наріж овочі, натрій пармезан стружкою і змішай все з руколою. Змішай оливкову олію, лимонний сік і гірчицю і заправ салат.
20. Салат з грушею та пармезаном
За бажанням радимо полити готовий салат рідким медом.
Тобі знадобиться: 1 груша, 1 ст. лимонного соку, 250 г салатного міксу, 1/3 склянки волоських горіхів, 60 г пармезану, оливкова олія, спеції.
Грушу наріж тонкими часточками і збризкайте лимонним соком . На салатне листя виклади грушу, а зверху – рубані горіхи та стружку пармезану. Збризкати салат оливковою олією і приправ.
Джерело: dietcenter.com.ua