Прихильники здорового харчування часто готують смузі. І найбільш корисними серед них вважаються варіанти із пряних трав, а також овочів та фруктів зеленого кольору. Розповідаємо 20 найпопулярніших рецептів зелених смузі на будь-який смак!
Зміст
1. Смузі з яблук, лайма та свіжої зелені
Рекомендуємо використовувати яблука зеленого чи жовтого кольору.
Тобі знадобиться: 2 яблука, 2 лайми, 20 г будь-якої зелені.
Яблука очисти від насіння, наріж і помісти в чашу блендера. Додай зелень і сік лайма, перебий смузі до однорідності.
2. Смузі з яблук, зелені, селери та лимона
Ще більш насичений смарагдовий колір напою додасть 0,5 ч.л. порошку спіруліни.
Тобі знадобиться: 1 середнє яблуко, 150 г стебел селери, 20 г петрушки, 1 жменю шпинату, 1 лимон, 2 ст.л. меду.
Лимон обдай окропом , очисти від шкірки і помісти в чашу блендера. Всип подрібнені петрушку, шпинат, селера та яблуко. Додай мед і гарненько збий.
3. Смузі з огірка, зелені та лимона
Усі інгредієнти для смузі обов'язково попередньо охолоди.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
Тобі знадобиться: 1 середній огірок, 1 лимон, 20 г шпинату, 3 листочки салату.
Огірок наріж невеликими шматочками і склади в чашу для збивання. Додай листя салату, подрібнену м'якоть лимона та шпинат. Збий смузі до однорідного стану.
4. Зелений смузі з винограду, ананасу та шпинату
Замість соку можна додати трохи мигдального молока чи води.
Тобі знадобиться: 1 склянка зеленого винограду без кісточки, 150 г м'якоті ананаса, 1 жменю шпинату, 100 мл яблучного соку.
Виноград , ананас наріж і помісти в чашу блендера. Влий сік, всип шпинат і добре перебий.
5. Смузі із савойської капусти, яблук та ананасу
При необхідності додай трохи меду чи цукру.
Тобі знадобиться: 100 г савойської капусти, 1 зелене яблуко, 100 г м'якоті ананаса, половинка лимона, 1 лайм, пару гілочок будь-якої зелені.
Яблуко очисти від насіння і наріж невеликими шматочками. Подрібни ананас, капусту та зелень. Помісти все в чашу блендера, додай сік лайма і лимона, зби смузі до однорідності.
6. Смузі з броколі, авокадо та огірка з кефіром
Порція такого смузі додасть бадьорості та гарного настрою на весь день.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 100 г броколі, 1 огірок, 150 мл знежиреного кефіру.
Приготування: Наріж невеликими шматочками броколі, огірок та очищений авокадо. Помісти заготовки в чашу для збивання, влий охолоджений кефір і ретельно перебий.
7. Смузі з авокадо, ківі, броколі та селери
Потрібен стиглий авокадо середнього розміру.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 ківі, 100 г броколі, 100 г стебел селери, 1 лайм, жменя шпинату.
Авокадо і ківі очисти, наріж і склади в чашу блендера. Додай подрібнені броколі, селера та шпинат. Видави сік лайма і перебий смузі до однорідності.
8. Освіжаючий смузі з яблук, лайма та зелені
Противники м'яти можуть використовувати мелісу або зелений базилік.
Тобі знадобиться: 1 зелене яблуко, 1 лайм, пару гілочок м'яти, 3 листочки салату, 10 г молодого шпинату.
Лайм обдай окропом, очисти від шкірки і наріж. Яблуко очисти від насіння і подрібни. Склади заготовки в чашу для збивання, додай м'яту, листя салату, шпинат і перебий до однорідності.
Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою
9. Зелений смузі з яблук, огірка та м'яти
Побалуй домочадців апетитним смузі!
Тобі знадобиться: 1 яблуко, 1 огірок, 2 гілочки м'яти, половинка лимона.
Яблуко очисти від насіння, подрібни і склади в чашу блендера. Додай м'яту, сік лимона та нарізаний огірок. Перебий масу до однорідного стану.
10. Зелений смузі із яблучним соком
Найпростіший і дуже корисний рецепт смузі, який можна готувати хоч щодня.
Тобі знадобиться: 20 г петрушки, 2 гілочки м'яти, 2 гілочки базиліка, 2 листочки салату, 150 мл яблучного соку.
Приготування: У чашу блендера влий охолоджений яблучний сік. Додай листя салату, базилік, м'яту, петрушку і гарненько збий.
11. Смузі з капусти, авокадо та огірка
Також до смаку сюди часто додають мелений імбир.
Тобі знадобиться: 100 г савойської капусти, 4 листочки капусти кейл, 1 середній авокадо, 100 г огірків, мелений чорний перець та сіль за смаком.
Приготування: Обидва види капусти нашаткуй і склади в чашу для збивання. Додай подрібнені огірки, авокадо та збий. Посолити, поперчити і ще раз ретельно перемішати готовий смузі.
12. Зелений смузі зі шпинатом
Подавати готову смузі можна в келихах або високих скляних склянках.
Тобі знадобиться: 50 г молодого шпинату, 150 мл холодної води.
Приготування: У чашу блендера влий воду. Додай шпинат і зби смузі до однорідного стану.
13. Смузі зі щавлем та соком апельсина
Якщо готового соку немає, тоді видави з апельсина фреш.
Тобі знадобиться: 30 г щавлю, 150 мл апельсинового соку, 3 кубики льоду.
Приготування: Щавель промий і склади в чашу для збивання. Додай лід, охолоджений апельсиновий сік і увімкни блендер на 5-7 секунд.
14. Смузі з манго та шпинату
Стиглий манго відрізняється пружністю, красивим кольором та щільністю.
Тобі знадобиться: 1 стигле манго, 1 жменю шпинату, 100 мл холодної води.
Приготування: Манго очисти, наріж і помістіть у чашу блендера. Додай шпинат, воду та перебий до однорідності.
Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак
15. Смузі із зеленого горошку та яблука
Обов'язково скористайся цим рецептом смузі у сезон молодого горошку!
Тобі знадобиться: 1 склянка зеленого горошку, 1 середнє яблуко.
Яблуко очисти від насіння, наріж невеликими шматочками і склади в чашу для збивання. Всип горошок і гарненько перебий смузі.
16. Смузі з яблук, авокадо, імбиру та шпинату
Лише кілька хвилин і корисний смузі готовий!
Тобі знадобиться: 1 яблуко, 1 авокадо, 0,5 ч. л. тертого кореня імбиру, 1 жменю шпинату.
Приготування: Яблуко, авокадо очисти та наріж. У чашу для збивання склади шпинат, яблуко та авокадо. Додай імбир і збий.
17. Банановий смузі з капустою
Якщо банани недостатньо солодкі, тоді додай до смузі ще пару ложок меду.
Тобі знадобиться: 2 стиглі банани, 5 листків капусти кейл, 100 мл води.
Банани очисти від шкірки, наріж кружальцями і помісти в морозильник на 10-15 хвилин. У чашу блендера склади капусту та заморожені банани. Влий холодну воду і перебий смузі до потрібного стану.
18. Зелений смузі з броколі та петрушки
Петрушка надає напою своєрідну гіркуватість.
Тобі знадобиться: 150 г броколі, півпучка петрушки, 150 мл холодної води.
Приготування: Брокколі наріж невеликими шматочками і склади в чашу для збивання. Влий воду, додай петрушку і перебий до однорідності.
19. Смузі зі щавлю, маракуї та лимона
Оригінальне поєднання смаків!
Тобі знадобиться: 30 г щавлю, 2 маракуї, половина лимона, 2 ст. рідкий мед.
Маракуйю розріж, вибери ложкою м'якоть і помісти в чашу блендера. Додай щавель, мед, сік лимона і гарненько збий смузі.
20. Зелений смузі з яблук, шпинату та кефіру
Перед приготуванням смузі – кефір на пару годин поставити в холодильник.
Тобі знадобиться: 2 зелені яблука, 20 г шпинату, 150 мл кефіру.
Яблука очисти , подрібни і склади в чашу для збивання. Додай шпинат, охолоджений кефір і перебий до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua