20 рецептів у фритюрі для тих, хто любить смачно поїсти

Готування у фритюрі відрізняється від звичайної смаження використанням великої кількості олії – тоді продукти прожарюються швидше та рівномірніше. Найчастіше у фритюрі готують гарячі закуски, але не лише. А щоб готова страва не була надто жирною, просто викладай все на паперові рушники. Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Сирні кульки у фритюрі
  • 2. Курячі нагетси у фритюрі
  • 3. Цибульні кільця у фритюрі
  • 4. Креветки у фритюрі
  • 5. Кільця кальмарів у фритюрі
  • 6. Картопля фрі
  • 7. Хворост у фритюрі
  • 8. Пончики у фритюрі
  • 9. Сирні кульки у фритюрі
  • 10. Баурсакі на кефірі у фритюрі
  • 11. Риба в клярі у фритюрі
  • 12. Картопляні кульки у фритюрі
  • 13. Сирні палички у фритюрі
  • 14. Фалафель у фритюрі
  • 15. Чурос у фритюрі
  • 16. Гриби фрі
  • 17. Повітряний рис у фритюрі
  • 18. Корн доги
  • 19. Чак-чак
  • 20. Курячі крильця у фритюрі
  • 1. Сирні кульки у фритюрі

    Такі кульки завжди виходять хрусткими зовні та ніжними всередині.

    Тобі знадобиться: 200 г твердого сиру, 50 г панірувальних сухарів, 2 ст.л. борошна, 2 яйця, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Змішай тертий сир, подрібнений часник, яйця, борошно та спеції. Сформуй невеликі кульки, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж у фритюрі до золотистості.

    2. Курячі нагетси у фритюрі

    Секрет хрустких нагетсів – у кукурудзяному паніровці з пластівців.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 2 яйця, 1 жовток, 1/2 склянки кукурудзяного крохмалю, 2 склянки кукурудзяних пластівців, по 0,25 ч.л. каррі, паприки, куркуми та меленого часнику, сіль, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріж курку на невеликі шматочки. Змішай масло та всі спеції, залий курку і замаринуй її на 1 годину. Віночком збий яйця з жовтком і подрібни кукурудзяні пластівці. Обвалюй шматочки курки спочатку у крохмалі, потім – у яйцях, а далі – у пластівцях. Порціями обсмажити нагетси у фритюрі.

    3. Цибульні кільця у фритюрі

    Максимально проста та дешева, але дуже смачна закуска.

    Тобі знадобиться: 2-3 цибулини, 320 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 300-350 мл молока, 250 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями приблизно по сантиметру завтовшки. Змішай борошно, розпушувач та спеції до смаку, і обваляй цибулю в цій суміші. Віночком зби яйця з молоком, вмочіть цибульні кільця в цей кляр, а потім – в панірувальних сухарях. Обсмажити у фритюрі до готовності.

    4. Креветки у фритюрі

    Для цього рецепту потрібні досить великі очищені креветки із хвостиками.

    Тобі знадобиться: 200 г креветок, 70 г борошна, 1 яйце, 30 мл йогурту, 100 г панірувальних сухарів або подрібнених пластівців, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйце і йогурт, а борошно змішай зі спеціями до смаку. Обваляй креветок у муці, потім – у яйці, а далі – у сухарях. Обсмажити у фритюрі до золотистості.

    Зараз читають:20 швидких та смачних соусів для курки

    5. Кільця кальмарів у фритюрі

    Головне – не переготувати кільця кальмарів, інакше вони стануть надто жорсткими.

    Тобі знадобиться: 5 тушок кальмарів, 2 яйця, 30 г борошна, 50 г панірувальних сухарів, 1/2 лимона, спеції.

    Наріж кальмарів кільцями шириною близько сантиметра . Замаринуй їх у лимонному соку зі спеціями на півгодини. Змішай кальмарів з борошном, вмочіть у збиті яйця, потім обваляй у сухарях і обсмаж у фритюрі до золотого відтінку.

    6. Картопля фрі

    Класична картопля фрі готується саме у фритюрі, а солити її потрібно вже за подачі.

    Тобі знадобиться: 10 картоплин.

    Приготування: Очисти, вимий та обсуши картоплю. Наріж її брусочками і ще раз обсуши паперовими серветками від зайвої вологи. Порціями обсмажити картоплю фрі у фритюрі приблизно по 3 хвилини.

    7. Хворост у фритюрі

    Просте домашнє печиво до чаю без духовки та випічки.

    Тобі знадобиться: 1,5 ст. молока, 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 2 склянки борошна, 1 щіпка солі, 1,5 ст. рослинного масла.

    Приготування: Віночком збий яйця, молоко, олію, сіль та цукор. Поступово додай борошно та виміси тісто. Розкатай його тонким пластом, наріж на ромби і зроби надріз центром кожного ромба. Протягни один кут через цей проріз, щоб надати хмиз форму. Обсмажити печиво в розігрітому фритюрі.

    8. Пончики у фритюрі

    Один із найкращих способів приготування класичних дріжджових пончиків.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 350 г борошна, 60 г вершкового масла|мастила|, 10 г сухих дріжджів, 100 мл води, 200 мл молока, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Змішай тепле молоко, воду, дріжджі, цукор і ложку борошна. Залиш у теплі на 20 хвилин. Додай яйце, а потім втрути борошно з сіллю. У процесі влий розтоплене вершкове масло. Вимішуй тісто 10-15 хвилин, після чого сформуй пончики, залиш їх на 15 хвилин в теплі і обсмаж у фритюрі до рум'яності близько 3-4 хвилин.

    9. Сирні кульки у фритюрі

    Ці солодкі сирні колобки знайомі багатьом ще змалку.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 250 г борошна, 100 г цукру, 2 яйця, по 0,5 ч.л. солі та соди.

    Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з цукром, сіллю і яйцями. Додай борошно та соду, виміси тісто і сформуй невеликі кульки. Обсмаж їх до рум'яності у фритюрі та посип цукровою пудрою.

    10. Баурсакі на кефірі у фритюрі

    Дуже популярне частування в казахській та татарській кухнях.

    Тобі знадобиться: 2 склянки кефіру, 750 г борошна, 1 яйце, 1 ст. цукру, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. рослинного масла.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів канапе з червоною рибою

    Змішай теплий кефір, цукор, соду і дріжджі, і залиш на 15 хвилин. Додай олію з яйцем, перемішай і поступово всип борошно. Ретельно виміси та залиште тісто на 1 годину в теплі. Сформуй невеликі кульки та порціями обсмаж їх у фритюрі.

    11. Риба в клярі у фритюрі

    Особливо гарна з соусами на основі сметани чи йогурту!

    Тобі знадобиться: 400 г рибного філе, 2 ст. борошна, 1 яйце, 2 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Наріж рибу смужками і приправ за смаком. Віночком збий інші інгредієнти. Обмакни рибу в кляр, що вийшов, і обсмаж у фритюрі.

    12. Картопляні кульки у фритюрі

    Ці кульки готуються з картопляного пюре, а не з сирої картоплі.

    Тобі знадобиться: 600 г картопляного пюре, 100 г борошна, 1 яйце, 1 пучок кропу, спеції.

    Приготування: Змішай картопляне пюре, яйце та борошно. Додай спеції та подрібнену зелень за смаком. Сформуй із цієї маси невеликі кульки та обсмаж їх у фритюрі.

    13. Сирні палички у фритюрі

    За бажання сир можна нарізати трикутниками або будь-якими іншими фігурками.

    Тобі знадобиться: 500 г моцарелли або сиру до смаку, 3 яйця, 3 ст.л. молока, 1,5 склянки панірувальних сухарів, 1/2 склянки тертого пармезану, спеції.

    Приготування: Наріж сир брусочками. Віночком зби яйця з молоком, а сухарі змішай з пармезаном та спеціями. Обмакни моцареллу в яйце і потім у сухарі. Повтори обидва шари ще раз. Відправ сирні палички на 1 годину в морозилку, а далі порціями обсмаж їх у фритюрі приблизно по 2 хвилини.

    14. Фалафель у фритюрі

    Класичний фалафель найзручніше готувати саме у фритюрі, щоб зберегти форму.

    Тобі знадобиться: 150 г нуту, 2 зубчики часнику, 1/2 цибулини, 2-3 ст. кунжуту, 1/2 пучка зелені, 0,5 ч.л. солі, коріандру та зіри, спеції.

    Приготування: Заздалегідь замочи нут на ніч, злий воду та обсуши. Блендер подрібнити нут з іншими інгредієнтами. Сформуй невеликі кульки фалафеля та обсмаж їх у фритюрі.

    15. Чурос у фритюрі

    Хрумкий іспанський десерт із заварного тіста – просто знахідка.

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 60 г вершкового масла|мастила|, 0,25 ч.л. солі, 1 ч. л. цукрової пудри, 2 яйця, 250 г борошна, 1 ст. рому чи коньяку.

    Приготування: Влий у сотейник воду, додай цукрову пудру, сіль та вершкове масло. Нагрій до кипіння, помішуючи. Влий гарячу суміш у борошно, що просіює, і вимішуйте тісто до однорідності. Окремо зби яйця з ромом, додай їх у тісто і знову перемішай. Виклади тісто в мішок кондитерський і за допомогою насадки видавлюй його смужками в розігріте масло. Жар чурос до золотистості.

    Зараз читають:20 рецептів з айви, які варто приготувати

    16. Гриби фрі

    Ще одна гарна різноманітність для звичної закусочної тарілки.

    Тобі знадобиться: 450 г печериць, 80 г борошна, 2 яйця, 30 мл молока, 120 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Очисти гриби. Змішай борошно зі спеціями, а яйця зби з молоком. Обваляй печериці в борошні, яйці та панірувальних сухарях. Порціями обсмаж їх у розігрітому фритюрі.

    17. Повітряний рис у фритюрі

    Оригінальний та смачний десерт, який легко приготувати самостійно.

    Тобі знадобиться: 200 г пропареного рису.

    Промий рис, залий його водою, доведи до кипіння і вари 20-25 хвилин на слабкому вогні. Після чого відкинь на друшляк, знову промий, виклади на рушник і дай йому просохнути.

    Виклади рис на застелений пергаментом лист і відправь на 2-2,5 години в духовку при 100 градусах. Іноді перемішуй. Маленькими порціями викладай рис у розігрітий фритюр. Як тільки він полопається, дістань і виклади його на паперові серветки.

    18. Корн доги

    Для різноманітності можна використовувати кукурудзяне борошно.

    Тобі знадобиться: 4 сосиски, 1 склянка борошна, 1 яйце, 120 мл молока, 2 ч. л. розпушувача, 1 ст. цукру, сіль|соль|.

    Приготування: Віночком зби яйце з молоком, додай решту інгредієнтів і перемішай рідке тісто. Розріж сосиски на половинки, одягни їх на довгі шпажки і вмочіть кожну сосиску в тісто. Обсмажити все у фритюрі.

    19. Чак-чак

    Хрумкий татарський чак-чак готується просто і швидко, але точно всіх порадує.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 4 яйця, 300 мл меду, 200 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 3 г солі.

    Приготування: Віночком зби яйця з сіллю і содою, влий цю суміш в борошно, що просіює, заміси і загорни тісто в плівку на 20 хвилин. Після чого тонко розкачати тісто і наріж його невеликими смужками локшини.

    Дай цій локшині трохи підсохнути на столі та порціями обсмажити у фритюрі. Нагрій мед із цукром до розчинення та доведи до кипіння. Проварити 2 хвилини, постійно помішуючи. Залий чак-чак медом, перемішай, надай форму і дай десерту трохи застигнути та просочитися.

    20. Курячі крильця у фритюрі

    Подавай їх з кетчупом або будь-яким іншим соусом на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 8-10 курячих крилець, 2 яйця, 120 г борошна, 1 ст.л. соусу чилі, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. сушеного часнику, 1 ч. л. солі, спеції.

    Розріж крильця по суглобах і прибери крайні фаланги майже без м'яса . Змішай яйця, чилі соус та спеції за смаком. Обваляй крильця в борошні, яйця і знову в борошні. Обсмаж їх у розігрітому фритюрі приблизно по 6-7 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *