Персики дуже хороші тим, що підходять не лише для приготування випічки або заготовок на зиму. З них також роблять десерти та напої, а ще використовують в основних стравах та закусках. Рецепти з персиків дуже різноманітні, і найкращим доказом цього стане наша добірка!
Зміст
1. Шоколадний пиріг із персиками
Для аромату додатково додай ванілін, корицю чи інші спеції.
Тобі знадобиться: 120 г борошна, 100 г коричневого цукру, 75 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 2 ст.л. какао, 1 ст. розпушувача, 400 г персиків.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай розтоплене вершкове масло і туди ж всип сухі інгредієнти. Вилий тісто у форму і втопи в ньому половинки персиків. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Капрезе з персиками
Цікава варіація класичної італійської закуски.
Тобі знадобиться: 2 персики, 2 помідори, 100 г моцарелли, 2 ст.л. оливкової олії, 2 г меленого чорного перцю, базилік.
Приготування: Наріж персики, помідори та моцареллу тонкими часточками. Виклади їх на тарілку, збризкайте оливковою олією, приправ та прикрась базиліком.
3. Персики у власному соку на зиму
Такі персики ідеально підійдуть для випікання та десертів.
Тобі знадобиться: 350 г персиків, 150 г цукру, 2 г лимонної кислоти.
Приготування: Наріж персики часточками, а цукор – змішай із лимонною кислотою. У банки виклади шарами персики та цукор, накрий кришками та стерилізуй 30-40 хвилин у киплячій воді до виділення достатньої кількості соку. Закатай банки на зиму.
Зараз читають:20 простих рецептів варення з абрикосів з ядерцями
4. Курячі ніжки з персиками у духовці
Персики належать до тих фруктів, які добре поєднуються з птахом.
Тобі знадобиться: 5 курячих ніжок, 3 персики, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, спеції, 1 ст.л. винного оцту, 1 ст. олії, 1 гілочка розмарину.
Приготування: Замарин курячі ніжки в олії, винному оцті та спеціях на 40 хвилин. Виклади в жароміцну форму нарізану кільцями цибулю, часник і часточки персиків. Зверху додай курку та гілочку розмарину. Запікайте страву 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Варення з персиків
За бажання, додай більше чи менше лимонного соку – на власний смак.
Тобі знадобиться: 2 кг персиків, 1,5 кг цукру, 1 лимон.
Приготування: Довільно наріж персики, засип їх цукром і залиш на кілька годин. Після чого доведи до кипіння і проваріть варення 10 хвилин. Зніми з вогню, дай йому охолонути і потім проварити ще 10 хвилин. Знову дай охолонути, додай лимонний сік і провари ще 10 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки.
6. Сирний пиріг з персиками
Перед подачею рекомендуємо посипати готовий пиріг цукровою пудрою.
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 450 г сиру, 150 г цукру, 3 яйця, 3 персики, 0,5 ч.л. солі, 1 ч. л. ванільного екстракту, 200-220 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Міксером збий яйця з цукром, сіллю та ванільним екстрактом до пишності. Додай розтоплене масло і перетертий сир, всип борошно і розпушувач. Вилий тісто у форму і виклади часточки персиків. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Салат з персиками та козячим сиром
Насолода персиків дивовижно доповнює це поєднання продуктів.
Тобі знадобиться: 150 г руколи, 500 г помідорів чері, 2 персики, 120 г козячого сиру, 2 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка, 1 ч.л. меду, спеції.
Приготування: Наріж помідори чері та персики часточками, розкриш козячий сир і виклади все на руколу. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
8. Персиковий сік на зиму
Розповідаємо, як закатати улюблений персиковий сік у банки.
Тобі знадобиться: 4 кг персиків, 1 склянка цукру, 500 мл води.
Приготування: Відіжми з персиків сік, додай у нього воду і доведи до кипіння. Проварити 10 хвилин на слабкому вогні, всип цукор і проварити ще 7-10 хвилин. Закатай сік у стерилізовані банки.
Зараз читають:10 найкращих рецептів огірків з морквяним бадиллям на зиму
9. Сальса з огірків із персиками
Несподівана інтерпретація відомої мексиканської закуски.
Тобі знадобиться: 250 г персиків без кісточок, 250 г огірків, 1/3 фіолетової цибулини, 1 перець чилі, 1 ст. оливкової олії, 2 ст.л. соку лайма, спеції.
Приготування: Наріж персики, цибуля та огірки дуже дрібним кубиком. Подрібни чилі та змішай усі інгредієнти разом.
10. Вівсяна смузі з персиками та вишнею
Дуже апетитний рецепт для любителів ситних ранкових смузі.
Тобі знадобиться: 200 г вишні, 2 персики, 1 банан, 4 ст. йогурту, 2 ст. вівсяних пластівців, 100 мл води.
Приготування: Видалити кісточки з вишні, довільно наріж фрукти і відправте всі інгредієнти в блендер. Збий смузі до однорідності.
11. Смажені персики з часником
Додай їх у салати або подавай як гарнір до м'яса.
Тобі знадобиться: 2 персики, 2 зубчики часнику, 2 гілочки чебрецю, 30 г вершкового масла, сіль, пластівці чилі, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж персики часточками. Розтопи вершкове масло на сковороді, додай часник і чебрець, обсмаж півхвилини і виклади персики. Обсмажуйте їх приблизно 2 хвилини, помішуючи. Переклади на тарілку і приправ.
12. Салат з куркою та персиками
При подачі можеш додатково посипати салат свіжими ягодами.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 100 г кульок моцарели, 50 г руколи, 2 персики, спеції, 40 мл оливкової олії, по 1 ст.л. лимонного соку та бальзаміка.
Приготування: Наріж курку шматочками, приправ та обсмаж до готовності. Виклади на руколу, додай моцареллу та часточки персиків. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
13. Запечені персики з сиром
Можуть бути як десертом, так і солодким сирним сніданком.
Тобі знадобиться: 3 персики, 150 г сиру, 1 ст. меду, 5 г ванільного цукру, 30 г волоських горіхів.
Приготування: Змішай сир, цукор, мед та рубані горіхи. Розріж персики навпіл, видали кісточки і заповни половинки сиром. Відправ їх на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.
14. Компот із цілих персиків на зиму
Вибирай не надто великі персики, щоб вони проходили в банку цілком.
Тобі знадобиться: 1,5 кг персиків, 1 ч.л. лимонної кислоти, 200 г цукру, 3 л води.
Приготування: Виклади персики в банки, залий окропом і залиш на 40 хвилин під кришкою. Потім злий цю воду, всип у неї цукор і знову доведи до кипіння. Додай лимонну кислоту, залий персики сиропом і закатай на зиму.
Зараз читають:15 легких рецептів пасти у вершковому соусі
15. Йогуртовий смузі з персиками
Ситний і солодкий смузі, який стане чудовим перекушуванням.
Тобі знадобиться: 150 мл йогурту, 1 ст. меду, 2 персики, 1 банан.
Приготування: Довільно наріж персики та банан. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий смузі до однорідності.
16. Салат з персиками, авокадо та хамоном
Цим рецептом точно можна порадувати навіть поціновувачів високої кухні!
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 2 персики, 100 г хамону, 100 г салатного міксу, 3 ст. оливкової олії, по 1 ч.л. бальзаміка та зернистої гірчиці, спеції.
Приготування: Наріж авокадо та персики часточками, змішай їх із салатним міксом та додай тонкі слайси хамону. Змішай інгредієнти для заправки та полів салат.
17. Запечені персики у беконі
Оригінальна і водночас проста закуска до свята.
Тобі знадобиться: 8 персиків, 200 г бекону, 200 г сиру з пліснявою, мед.
Приготування: Розріж персики навпіл і оберни половинки бекону слайсами. Заповни сиром виїмку від кісточки. Запікайте 10-15 хвилин у духовці при 200 градусах або під розігрітим грилем. Полі медом і подавай до столу.
18. Шарлотка з персиками
Ніхто не зможе встояти перед шматочком такої рум'яної шарлотки.
Тобі знадобиться: 4-5 персиків, 200 г цукру, 160 г борошна, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Очисти персики від шкірки, видали кісточки і довільно наріж м'якоть. Міксером зби яйця з цукром до пишності, всип сухі інгредієнти і перемішай. Вилий тісто у форму, розклади персики і випікай шарлотку 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
19. Морозиво з йогурту та персиків
Особливо зручно, якщо у тебе є спеціальні формочки для ескімо.
Тобі знадобиться: 5 персиків, 250 мл грецького йогурту, 120 мл молока, 3 ст. меду.
Приготування: Очисти персики від шкірки та видали кісточки. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий до однорідності. Виклади масу у формочки і прибери їх на 4-5 годин у морозилку.
20. Смузі з кавуна та персика
Складно придумати більш літній і освіжаючий смузі.
Тобі знадобиться: 600 г кавуна, 2 персики, 50 г меду.
Приготування: Наріж персики та м'якоть кавуна на шматочки. Збий усі інгредієнти у блендері до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua