20 простих та смачних гарнірів до яловичини

Відмінний шматок яловичини цілком може бути основою гарячої страви, але все-таки навіть найсмачніше м'ясо хочеться доповнити гарніром. І тут існує набагато більше ідей та варіантів, ніж ти думаєш. Зібрали добірку з 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Кускус із овочами
  • 2. Запечена стручкова квасоля
  • 3. Смажена капуста
  • 4. Пюре з батату з морквою
  • 5. Тушкована картопля в сметані
  • 6. Гречка з грибами та соєвим соусом
  • 7. Запечений гарбуз із овочами
  • 8. Тушкована морква в молоці
  • 9. Рис із цвітної капусти
  • 10. Булгур з цибулею та часником
  • 11. Пшоняна каша з овочами
  • 12. Перловка з оливками
  • 13. Овочевий салат із пекінською капустою
  • 14. Макарони зі шпинатом
  • 15. Стручкова квасоля в соєвому соусі
  • 16. Рис у томаті
  • 17. Баклажани з болгарським перцем
  • 18. Гарнір з кабачків та цукіні
  • 19. Пюре із цвітної капусти із зеленню
  • 20. Гарнір із броколі та моркви
  • 1. Кускус із овочами

    Яскравий гарнір, який відмінно підходить до яловичини та досить швидко готується.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кускуса, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 цукіні, 10-12 помідорів чері, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю, моркву, перець та цукіні дрібним кубиком. Обсмаж їх 5-7 хвилин, додай половинки помідорів чері та смаж ще пару хвилин. Засип кускус і спеції, перемішай, залий все водою і туши під кришкою до готовності кускуса.

    2. Запечена стручкова квасоля

    Готову квасолю можна додатково посипати тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 500 г стручкової квасолі, 1 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Приваріть стручкову квасолю 5-7 хвилин в киплячій воді, обсушіть і викладіть на пергамент. Поли маслом, посип спеціями і запікайте 20 хвилин в духовці при 200 градусах. Перемішайте її 1-2 рази в процесі приготування.

    3. Смажена капуста

    На відміну від класичної тушкованої, така капуста залишається трохи хрумкою.

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом 5-7 хвилин. Додай довільно нарізану шматочками капусту, приправ та смажу близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

    4. Пюре з батату з морквою

    У цього пюре не лише чудовий смак, а й неймовірно апетитний відтінок.

    Тобі знадобиться: 300 г батату, 150 г моркви, 3 зубчики часнику, 40 г вершкового масла|мастила|, 35 мл жирних вершків, спеції.

    Приготування: Відварити батат і моркву до готовності. Розімни їх у пюре або подрібни в блендері з олією та вершками. Додай часник та спеції за смаком.

    Зараз читають:Мариновані грузді на зиму: 12 простих рецептів

    5. Тушкована картопля в сметані

    Ну як же без картопляних гарнірів до яловичини?

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 120 г 20% сметани, 1 цибулина, 1/2 моркви, 10 г кропу, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю і моркву, і обсмажте близько 3 хвилин. Додай нарізану кубиком картопля, приправ і смажу ще 1 хвилину. Влий 120-140 мл окропу і туші 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай сметану та туші ще 5 хвилин. Додай часник та зелень.

    6. Гречка з грибами та соєвим соусом

    Можна сміливо брати будь-які гриби на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 150 г вареної гречки, 1 цибулина, 1/2 перцю чилі, 1 зубчик часнику, 100 г грибів, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Заздалегідь відвари гречку. Подрібни цибулю, часник і чилі, і обсмаж їх 5 хвилин, помішуючи. Додай нарізані гриби та смажу до готовності. Додай соєвий соус, лимонний сік та спеції. Додай гречку та смажу все разом, помішуючи, ще близько 5 хвилин.

    7. Запечений гарбуз із овочами

    Такий сезонний гарнір дуже гарний зі смаженою або запеченою яловичиною.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 баклажан, 500 г картоплі, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, 1 морква, спеції, 3-5 ст. оливкової олії.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком, часник – пластинками. Змішай їх з олією та спеціями до смаку. Після чого виклади все у форму для запікання і відправ у духовку приблизно на 40 хвилин при 180 градусах.

    8. Тушкована морква в молоці

    Незвичайний гарнір, що ідеально підходить до дієтичних шматочків яловичини.

    Тобі знадобиться: 400 г моркви, 25 г вершкового масла|мастила|, 20 г борошна, 200 мл молока, 100 мл води, спеції.

    Приготування: Розтопи вершкове масло і обсмаж у ньому борошно кілька хвилин. Додай нарізану кубиками або кружальцями моркву і готуй 3-5 хвилин|мінути|, помішуючи. Влий воду, молоко та спеції, і готуй на слабкому вогні до м'якості моркви.

    9. Рис із цвітної капусти

    Незважаючи на назву, ця страва робиться зовсім не з крупи.

    Тобі знадобиться: 1/2 цвітної капусти, 1 ч.л. куркуми, 2-3 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, спеції, 3 гілочки кінзи.

    Приготування: Натрій цвітну капусту на великій тертці. Часник подрібни і обсмаж 1 хвилину на оливковій олії, додай до неї капусту, куркуму та спеції, та готуй до м'якості. Наприкінці приготування додай рубану кінзу.

    10. Булгур з цибулею та часником

    Легкий гарнір, що готується прямо на сковороді.

    Тобі знадобиться: 200 г булгуру, 80 г цибулі, 1 зубчик часнику, 10 г петрушки, спеції, 450 мл окропу.

    Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх 2-3 хвилини на сковороді. Додай рубану петрушку, булгур, перемішай і смаж ще 3 хвилини. Приправ, влий окріп і готуй під кришкою близько 25 хвилин на слабкому вогні.

    11. Пшоняна каша з овочами

    Навіть пшоно перетворюється на чудове доповнення до яловичини, якщо виявити трохи фантазії.

    Тобі знадобиться: 150 г пшонки, 200 г кабачків, 50 г моркви, 60 г цибулі.

    Приготування: Довільно наріж цибулю та моркву, і обсмаж до м'якості. Додай нарізані кубиком кабачки, промите пшоно і 30 мл окропу. Перемішай і готуй усе під кришкою на слабкому вогні близько півгодини, періодично помішуючи. Приправ та подавай до столу.

    12. Перловка з оливками

    Такий гарнір можна подавати теплим чи навіть холодним, як салат.

    Тобі знадобиться: 200 г перловки, 160 г оливок, 30 г кедрових горіхів, 4 ст. оливкової олії, 3 пера зеленої цибулі, по 1 ч.л. гірчиці та лимонного соку, спеції.

    Приготування: Відвари перловку за інструкцією. Наріж оливки кільцями, подрібни зелену цибулю і змішай усі разом. Приправ за смаком і додай кедрові горіхи. Змішай оливкову олію, гірчицю і лимонний сік, і полів гарнір заправкою, що вийшла.

    13. Овочевий салат із пекінською капустою

    На випадок коли захочеться чогось максимально легкого і корисного.

    Тобі знадобиться: 300 г пекінської капусти, 2 помідори, 2 огірки, 1 болгарський перець, 150 г редиски, зелень, оливкова олія, лимонний сік.

    Наріжте пекінську капусту і довільно наріж всі овочі. Приправ, додай рубану зелень і збризкати салат оливковою олією з лимонним соком.

    14. Макарони зі шпинатом

    Якщо використовуєш заморожений шпинат, тоді його знадобиться трохи менше.

    Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 40 г вершкового масла, 200 г свіжого шпинату, 100 мл вершків, 1 ч.л. борошна, спеції.

    Приготування: Приварити або обсмажити шпинат і подрібнити його в блендері з вершками. Окремо відвари макарони. Розтопи вершкове масло на плиті, обсмаж на ньому борошно до золотистості, влий шпинат і доведи до кипіння. Додай макарони та прогрій всі разом 2-3 хвилини.

    15. Стручкова квасоля в соєвому соусі

    Зовсім трохи соєвого соусу, а наскільки перетворює такий простий на вигляд гарнір!

    Тобі знадобиться: 300 г стручкової квасолі, 2 ст. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. кунжуту.

    Приготування: Відвари стручкову квасолю 5-6 хвилин у киплячій воді. Подрібни та обсмаж часник 1 хвилину на сковороді. Додай стручкову квасолю і ще через хвилину влий соєвий соус. Готуй блюдо 7-10 хвилин на середньому вогні і в кінці посип кунжутом.

    Зараз читають:25 легких начинок з капустою для пиріжків

    16. Рис у томаті

    Пікантний томатний рис – ще один чудовий варіант гарніру до яловичини.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 2 склянки води, 2 ст. томатної пасти, 2 зубчики часнику, 10 г імбиру, 1/2 перцю чилі, 10 г зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Подрібни часник, імбир і чилі, і обсмаж їх в маслі кілька хвилин. Додай томатну пасту, перемішай і прогрій ще кілька хвилин. Додай спеції та промитий рис, і знову перемішай. Влий гарячу воду, доведи рис під кришкою до готовності і посип зеленою цибулею.

    17. Баклажани з болгарським перцем

    Ситний овочевий гарнір із досить оригінальним смаком та ароматом.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 болгарські перці, 1 цибулина, 70 мл соєвого соусу, 1 ст.л. крохмалю, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Приготування: Баклажани наріж половинками кружальців та обсмаж з двох сторін. Наріж цибулю пір'ям і обсмаж до золотистості. Окремо обсмаж нарізаний смужками перець. Виклади всі разом на сковорідку. Розчини крохмаль і цукор у соєвому соусі, додай спеції та тиск часник, залий їм овочі та туші до загусання.

    18. Гарнір з кабачків та цукіні

    Цей гарнір готується буквально за пару хвилин, ніж хороший.

    Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 300 г цукіні, 3 зубчики часнику, 4 гілочки кропу, спеції, олія.

    Приготування: Наріж кабачки та цукіні кубиком, та обсмаж їх на олії до м'якості. Додай тиск часник, спеції і рубаний кріп, і зніми страву з вогню.

    19. Пюре із цвітної капусти із зеленню

    З картопляним пюре все зрозуміло, але що щодо такого варіанту?

    Тобі знадобиться: 750 г цвітної капусти, 3 зубчики часнику, 3 пера зеленої цибулі, 1/2 пучка зелені, 1/2 склянки сметани, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Цвітну капусту відваріть до м'якості і подрібніть в пюре. Додай олію, сметану, спеції, подрібнений часник та зелень, і перемішай все разом.

    20. Гарнір із броколі та моркви

    Для цього рецепту знадобиться маленька бейбі-морква.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 250 г бейбі моркви, 2 зубчики часнику, 200 г стручкової квасолі, 15 мл лимонного соку, 1 пучок петрушки, 2 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Приварити квасолю та моркву близько 10 хвилин у киплячій воді. Окремо приваріть суцвіття брокколі 7-10 хвилин. Обдай брокколі та квасолю крижаною водою. Обсмажити овочі в маслі 2-3 хвилини на сильному вогні. Додай лимонний сік, спеції та рубану петрушку, і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *